Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Eksplosivt energisk på den nye festivalen

Energisk stemning på OverOslo Ung 12. august 2021. Foto: Christian Fredrik Borg

Oslos tak på Grefsenkollen hevet seg enda litt under OverOslos lillebror torsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2021 kl 14:06

GREFSENKOLLEN: – Det er veldig gøy. Vi møter mange kjente og har blitt kjent med mange nye allerede, sier Bærums-jentene Sara Elisabeth (15) og Hanna Molvig (16) samstemt.

Sara Elisabeth (15) og Hanna Molvig (16) fra Bærum på OverOslo Ung torsdag kveld. Foto: Christian Fredrik Borg

Begge storkoste seg på OverOslos lillebror, OverOslo Ung. Festivalen er ny av året og eksklusiv for lokale 16-åringer.

Kristoffer G. Myhre, en av to festivalsjefer for det nye konseptet, kan konstatere en gledelig interesse for festivalen. Alle 500 billetter ble solgt ut innen arrangementet.

– Det gikk egentlig over all forventning. Vi er kjempefornøyde med det. Det virker som det er en stor interesse. Vi har troen på at dette potensielt kan selge noen tusen, sier Myhre, som allerede har begynt å se mot neste år.

Rapperen Hkeem fikk med seg publikumet da han fremførte landeplagen «Fy faen». Video: Christian Fredrik Borg

Taket hevet seg

16-åringene fra Bærum dro til Grefsenkollen med andre venner.

– Det var veldig interessant opplegg og så ville vi bli kjent med nye. Det er veldig kult at det bare er «05-ere» her, sier Sara og Hanna.

Hkeem og Julie Bergan skapte god stemning på den første utgaven av OverOslo Ung torsdag kveld. Foto: Christian Fredrik Borg

– Hkeem lager veldig god stemning. Alle kan sangene hans, så det blir veldig god stemning når alle er med.

Og nettopp Abdulhakim «Hkeem» Hassane, satte fyr på ungdommene. Energi var den røde tråden gjennom rapperens show. 24-åringen fra Stovner henvendte seg også til 16-åringene.


– Gutta, jeg ser dere. Finn dere en å danse med. Dere kom ikke hit for å se i lufta! utbrøt han til stor jubel.

Hkeem på den første utgaven av OverOslo Ung torsdag kveld. Foto: Christian Fredrik Borg

Kommer tilbake

Da opptakten til landeplagen «Fy faen» begynte å strømme utover topplatået, kom ungdommene løpende. Energien løftet Oslos topptak enda litt høyere. I samme takt hoppet de koronaleie ungdommene låt etter låt.

De unge bæringene håper på ny ungdomsfestival på Oslos tak.

– Dere kommer tilbake?

– Absolutt!


Husket nesten ikke opptredenen

Julie Bergan var kveldens siste artist på festivalen. I en drøy time bygget hun videre på den energiske stemningen Hassane lagde.

På bakrommet kunne hun etter konserten konstatere at hun hadde gjort noen på «bucket»- lista si.

Hkeem og Julie Bergan skapte god stemning på den første utgaven av OverOslo Ung torsdag kveld. Foto: Christian Fredrik Borg

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Det var sinnsykt mye å ta inn. Jeg har ikke spilt på festival på to år. Å stå på scenen med de fantastiske folka rundt meg, men ikke minst det å i det hele tatt få respons utenfra. Bare det å se folk danse til musikken din, synge med, hoppe og kose seg. Det er derfor jeg driver med dette, sier den blide 27-åringen til Nordre Aker Budstikke.


Stemingen var god da Julie Bergan underholdte på OverOslo Ung torsdag. Video: Christian Fredrik Borg

Hun underkjente ikke at det har føltes ensomt som artist de siste to årene.

– Men å endelig få energien utenfra og dele musikken med et publikum igjen, var helt ubeskrivelig. Sinnsykt mye følelser på en gang. Jeg husker nesten ikke hva som har skjedd engang, for jeg var i hundre hele tiden.

Bruker selv Grefsenkollen

Den blide Skien-jenta sang for full hals på Grefsenkollen. Da droppene i sangene hennes kom, nær eksploderte det blant 16-åringene. Hundrevis av bilde 16-åringer med sommerfugler i magen lot seg rive med. De hoppet og danset i glede til langt på kveld.

Bergan lover å komme tilbake.

– Hundre prosent, svarer hun umiddelbart på spørsmålet.

Energisk stemning på OverOslo Ung 12. august 2021. Foto: Christian Fredrik Borg

– Så lenge jeg blir invitert, kommer jeg tilbake. Jeg er her oppe i Grefsenkollen hele tiden. Jeg pleier å løpe hit og bruker mye tid her, sier hun.

Og legger til:

– Det var deilig å endelig kunne få spille musikk her. Jeg har tenkt på det.

Vil gjenta suksessen

Festivalsjef Myhre smiler bredt for den store interessen.

– Det er veldig, veldig mange glade ungdommer som koser seg. Deilig å se så mange folk samlet igjen som har det bra. Folk oppfører seg stort sett bra. Vi er kjempefornøyde.

Kristoffer G. Myhre, en av to festivalsjefer for OverOslo Ung. Foto: Christian Fredrik Borg

Han sier at årets OverOslo Ung er en pilot.

– Vi ønsker å lage en ungdomsfestival hvert år. Vi ønsker å gjenta dette neste år, veldig gjerne med flere enn 500. Det er for å lage noe fint til et årskull som ikke har noen ordentlige arrangementer som tar de på alvor. Det synes vi er spennende og viktig.

Ingen positive virusprøver

Foruten Hkeem og Bergan spilte også Undergrunn. DJ-en Jack Taylor avsluttet det hele.

Hkeem og Julie Bergan skapte god stemning på den første utgaven av OverOslo Ung torsdag kveld. Foto: Christian Fredrik Borg


Rundt 500 ungdommer koste seg på OverOslo Ung torsdag kveld. Foto: Christian Fredrik Borg

Selv om de ser potensial for flere artister, er festivalsjefen fornøyd med årets navn.

– Vi har fått tak i kremen av det vi håpet på. Det er skikkelig gøy, smiler han.

Deltakerne ble teset for koronavirus før de fikk slippe inn. Alle avla negative hurtigtester.

– Sånn sett er det smittefritt. Vårt ansvar er å tilrettelegge for at de kan holde en meter avstand. Forhåpentligvis er det et tegn på at ting normaliserer seg.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...