Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

English garden

Verken hagen eller telefonkiosken kommer forløpig til sin rett. Men eieren lover endringer.

– Jeg tenkte at den var kul og måtte kunne brukes til noe, sier Håkon Svendsen, og tok med seg en telefonkiosk fra Skottland.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2008 kl 16:35

GREFSEN: Med smårutete vindussprosser og buet tak, står en svært så karakteristisk, om enn noe blass, engelsk telefonkiosk i en hage på Grefsen.

– Nå ser det jo ut som Afghanistan her, sier Håkon Svendsen oppgitt og ser utover hagen sin.

De enorme høyspentmastene som strekker lange strømkabler fra Grefsenkollen skal bort og kablene skal ned i bakken, men arbeidet trekker ut i tid. Det er ikke Svendsen så glad for, men han har i det minste fått tid til å planlegge hvordan hagen skal se ut når arbeidet en dag er over.

Fotballfan i Skottland

Telefonkiosken fikk Svendsen fraktet over med ferge fra øyriket i vest for tre års tid siden. En gammel skraphandler i en liten skotsk by har gjort forretning av å kjøpe inn gamle og utrangerte telefonkiosker og postkasser, som han setter i stand for så å «selge dem videre til idioter», ifølge Svendsen.

Han er en av om lag 30 nordmenn som to ganger i året reiser til Skottland for å heie på fortballklubben Stenhousemuir F.C.

– Noen er veldig fotballinteresserte, men de fleste av oss har ikke peiling. Vi har en egen «Norwegian stand» på stadion, og omtales som «just the crazy Norwegians», forklarer han og ler godt.

Ikke den eneste

Telefonkiosken skal etter planen plasseres sammen med en stor rød engelsk postkasse ved hageporten. I tillegg skal Svendsen lage ny mur og sette opp gjerde rundt hagen.

– Jeg har ikke egentlig noe spesielt forhold til England, så verken muren eller gjerdet blir engelskinspirert. Det blir garantert ingen «English garden», flirer han.

Svendsen er likevel ikke landets eneste med engelsk telefonkiosk på tomta. En annen av supporterne har nemlig hatt en i flere år.

– Han bor i Skui, på vei mot Hønefoss, og kiosken er godt synlig fra veien. Mange turister, særlig briter, stopper fordi de kjenner den igjen. Han har beholdt telefonen inni, og turistene vil prøve om de kan ringe hjem. Dessverre for dem fungerer den ikke.

Ville ideer

Svendsen var ikke sikker på hva han selv skulle bruke den røde kiosken til da han kjøpte den, så mens den har stått ubrukt i vær og vind i påvente av en god idé, har det ikke manglet på interesserte kjøpere.

– Folk vil bruke den til de villeste ting. Alt fra utedo til dusj på hytta, forklarer han.

Selv fikk han en spenstig idé om å montere et stort skilt med påskriften: «Privat eiendom. Ikke gå inn» på døra.

– Da ville nok mange garantert prøvd seg likevel, tror Svendsen, som forklarer at han ville montere et kamera i taket.

– En magnetkontakt i døra, skulle sette i gang kameraet samtidig som det skulle spyles vann fra taket når den nysgjerrige var innenfor. Opptaket ville jeg lagt ut på en egen nettside. Tenk så morsomt det hadde vært! sier han entusiastisk.

Svendsens bror, som er advokat, frarådet ham imidlertid på det sterkeste å gjennomføre ideen, og mente at neppe alle ville ta kalddusjen med like godt humør.

– Så da bestemte jeg meg for at telefonkiosken skulle være ringeklokke, og at alle som skulle på besøk måtte inn i den for å komme i kontakt med oss i huset. Den ideen har jeg jobbet med inntil nylig, sier han.

Det var inntil han la planer om en tur til Canada.

– Jeg skal ha med meg noe tilbake derfra som jeg skal plassere i telefonkiosken, men jeg sier ikke hva det er! flirer Svendsen lurt, og lover at resultatet vil bli intet mindre enn en lokal severdighet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...