Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Er Norges vakreste hjem på Tåsen?

Anniken Karlsruds leilighet på Tåsen er nominert til Norges vakreste hjem. Foto: BOLIGPLUSS

Som eneste finalist fra Oslo er Anniken Karlsruds leilighet i en firemannsbolig på Tåsen nominert til «Norges vakreste hjem».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2016 kl 17:43

TÅSEN: Det er boligmagasinet BoligPluss, som sammen med Grønt Fokus, står bak kåringen av Norges vakreste hjem. Det er åttende gang prisen, som i 2010 ble vunnet av Vegard Ylvisåker og kona Helene, blir delt ut.

Finalistene har sendt inn bidrag via Instagram, og en jury har plukket ut seks finalister som leserne kan stemme på. Det er første gang vinneren kåres på denne måten.

Måtte totalrenovere

Det eneste oslohjemmet blant finalistene i år er leiligheten i en firemannsbolig på Tåsen, der medisinstudenten Anniken Karlsrud (30) og samboeren Erik Hval Olsen (34) bor.

– Vi overtok huset i juni i fjor. Den gangen hadde vi ingen anelse om at prosjektet skulle bli så stort som det ble. Og godt var nok det. Vi har brukt det siste året på å totalrenovere! sier Anniken til Nordre Aker Budstikke.

Paret har revet alt innvendig, laget ny planløsning, flyttet kjøkken, pigget ut kjeller, drenert og gravd ut hage.

– Vi holder nå på med å ferdigstille hage og platting. Vi har fått en interiørdesigner til å tegne den og det kommer til å stå i stil til huset innvendig. Vi gleder oss til å endelig få nyte late dager i hagen, sier Anniken.

LES OGSÅ: Hør og se Lars Lillo Stenberg spille på gratisfestival

Stramt og moderne

Stilen i leiligheten beskriver Anniken som skadinavisk, stram, moderne, stilren og minimalistisk.

– Men med et touch av det som er gøy. Vi har satt vår personlighet på stilen. Det har vært viktig for oss.

Her kan du se bilder av leiligheten (ekstern lenke til BoligPluss).

Skandinavisk, stramt, moderne, stilrent, minimalistisk – og gøy – sier Anniken om stilen i leiligheten. Foto: BOLIGPLUSS

Ønsket seg hage

Anniken, som opprinnelig er fra Rjukan, og Erik, opprinnelig haldenser, bodde på St. Hanshaugen før de flyttet opp til Tåsen. Det var ønsket om hage som var det største trekkplasteret.

– Vi ville bo sentralt, men mer privat og tilbaketrukket fra det yrende livet i sentrum.

Nærhet til Rikshospitalet og Ullevål sykehus var også vitkig for medisinstudenten.

– Tåsen oppfylte alle kriterier og var et enkelt valg. Vi trives så godt her med hyggelige naboer og fint miljø, sier hun.

LES OGSÅ: – Alle vil vel ha en festival i hagen!

Samler stemmer

– Har du satt igang noen kampanjer i nabolaget for å få flere lokale stemmer?

– Hehe. Vi har ikke gjort noen kampanje i nabolaget for å samle stemmer. Men vi setter jo selvsagt pris på om folk vil stemme på oss, sier Anniken.

Premien, dersom de skulle vinne, er et gavkort på 50.000 kroner fra Grønt Fokus. Det vil komme godt med nå som paret bygger hage, innrømmer Anniken.

Anniken er aktiv med interiørbilder og inspirasjon på Instagram-profilen @myinteriorbubble.

Under kan du se en videopresentasjonen av Tåsen-hjemmet hos BoligPluss, og stemmesiden, med Tåsenhjemmet og de andre finalistene, finner du her. Fristen for å stemme er 15. juni.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...