Nordre Aker Budstikke

Få med deg Nordbergkorets første julekonsert

Nordbergkoret, her etter sin aller første konsert på forsommeren, sammen med Steinar Ofsdal (i midten). Foto: PRIVAT

Etter et energisk vårsemester, med flott konsert med Steinar Ofsdal i mai, er det ferske Nordbergkoret klare for å synge deg i julestemning allerede på torsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.12.2015 kl 18:15

NORDBERG: – Nå på torsdag, 3. desember kl.19, har vi vår første julekonsert, i Nordberg kirke, sier dirigent Victoria Jakhelln.

Nordbergkoret startet opp som et blandakor med første øvelse i ungdomshuset på Nordberg 13. januar. Interessen var så stor at med dirigentens tak på 60 deltakere, ble flere stående på venteliste.

Fikk med Ofsdal på konsertdebuten

– Det var helt overveldende! Det er typisk mange damer som melder sin interesse for å synge i kor, men vi merket interesse fra ganske mange herrer også, sa dirigenten til Nordre Aker Budstikke i mai.

Koret konsertdebuterte på forsommeren sammen med selveste Steinar Ofsdal, som bor på Kringsjå. Han kunne knapt få fullrost det nystartet koret nok:

– Dette koret var en stor overraskelse på den første prøven. De synger energisk, uredd og viser som gruppe stor musikalitet, sa han til Nordre Ake Budstikke.

45 på venteliste

Dirigent Jakkhelln sier hun var spent på hvor mange som ville fortsette inn i høstsemesteret. Defor var det var moro å se at alle ville bli med videre, forteller hun.

– Koret er på cirka 60 glade sangere, og vi har 45 på venteliste! Vi skulle gjerne tatt inn flere sangere, men jeg må passe på at det er en god balanse mellom kvinner og menn, og at det er plass til alle i øvelokalet, sier Jakhelln.

Koret er preget av godt humør, innsatsvilje, humor og mye sangglede. Alle har jobbet iherdig frem mot konserten. Det er god stemning på korøvelsene – der sangerne heier på hverandre og latteren sitter løst.

– I tillegg til korøvelsene har de ulike stemmegruppene begynt å ha ekstraøvelser hjemme, hvor for eksempel alle tenorene er samlet for å synge gjennom stemmene sine og passe på at alle har lært det godt. Dette er også en fin måte å ha det hyggelig sammen, synge og bli bedre kjent med hverandre, sier dirigenten, og forteller at noen til og med har planer om å reise på hyttetur en helg med stemmegruppa.


LES OGSÅ: Den lesbiske Nordberg-presten tar et rått oppgjør med Kirken

Tar med tre unge talenter

Jakhelln mener samarbeidet med Steinar Ofsdal i forbindelse med julekonserten var et stort løft for koret.

– Denne gangen har vi satset på unge, lovende musikere i nærmiljøet, og vi gleder oss til å ha med tre dyktige musikere; Celine Stangebye på fiolin, Martin Stangebye på cello og Marcus Dawson som sangsolist.

De tre vil både fremføre solostykker og være med på korets sanger. Koret vil også urfremføre en ny julesang, «Endelig er julen her», av Maja Neeraas og Victoria Jakhelln.

– Så det blir mye flott musikk å få med seg. Vi ønsker hjertelig velkommen til konsert og god julestemning, og håper på fullsatt kirke på torsdag! inviterer dirigenten.


Mer julestemning:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...