Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fant likevel én million kroner til frivillighet

Bydelsadministrasjonen har lett litt, og øker frivillighetsmiddelpotten fra 800.000 til én million kroner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2016 kl 22:15

NORDRE AKER: – Kort fortalt så gjorde bydelsutvalget et vedtak i forbindelse med budsjettbehandlingen for 2016 om at det skulle settes av 800.000 til Frivillighetsmidler med mulighet til å øke til 1.000.000 før sommeren hvis økonomien tillater det, forteller Kjetil Wevling i Nordre Aker bydels kulturenhet.

Les om bydelsutvalgets vedtak her: Redder trolig Den kulturelle skolesekken og Frivillghetsmidlene

I videoen til saken (over) er det deltagere i Lyns Skituppen som får testet glien på Kringsjå, også et prosjekt som får støtte fra bydelen og frivillighetsmidlene, med 35.000 kroner - se link nederst i saken.

Oppdatert

Han forteller videre:

– Økonomisjefen så før saken skulle behandles i kultur- og oppvekstkomiteen, at situasjonen var såpass lovende at kultur- og oppvekstkomiteen kunne innstille på én million kroner allerede nå. Derfor ble det laget en ny sak til bydelsutvalget, med oppdatert statistikk i saksframlegget og innstillingen på 1 million kroner.

Fra sakspapirene til torsdagens bydelsutvalgsmøte står det blant annet følgende:

«Det er mange av de samme som søker hvert år til noenlunde samme formål og foreslåtte tildelinger ligger på samme nivå som i fjor».

Frivillighet

Frivillighet er nøkkelordet i tildelingene, søknad om støtte til prosjekter som ikke er kvalifiserer som frivillig arbeid og innsats, blir avslått.

Totalt har bydelen mottatt 73 søknader - tre flere enn i fjor. Samlet søknadssum er på 6.182.559 kroner, en økning på 2.237.839 kroner fra 2015. Det går frem av sakspapirene til bydelen at økningen i hovedsak skyldes Korsvoll ILs søknad om midler til undervarme til nytt kunstgress, samt Oslostudentenes Idrettsklubbs søknad om 250.000 kroner.

LES OGSÅ: Hurra for mamma!

Nedgang

Trukket fra disse to søknadene, som ifølge bydelen begge er foreslått avslått, er det en nedgang på rundt 1,5 millioner kroner i total søknadssum.

– Med unntak av søknadskategorien «Idrett og friluftsliv» registreres en nedgang i søknadssummen for alle søknadskategorier. Korrigert for de to ovennevnte søknadene er nedgangen kraftigst for søknadskategorien «Idrett og friluftsliv» med en nedgang på 950.000 kroner.

LES OGSÅ: En reise fra steinalderen til Storo

Hvem får?

Bydelen foreslår blant annet 85.000 kroner til treningsapparater i Snøparken på Kringsjå, etter søknad fra Nordre Aker Ungdomsråd. Oppgradering av Grindaområdet - 30.000 kroner. 125.000 kroner til sandvolleyanlegg på Myrerjordet, og 40.000 kroner til Abelloftet, Barnekulturhelger 2016. I tillegg 35.000 til Lyn Ski til prosjektet Skituppen, skitilbud til 3 og 4-åringer.

Kulturliv og idrett får mest - se her hele listen over hvordan bydelen ønsker å fordele pengene.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...