Nordre Aker Budstikke

Får nye uniformer for 160.000 kroner

Med nye uniformer er korpset klare for å feire Ullevål skole, som fyller 90 år i 2016. Her i forkant av årets 17. maifeiring. Foto: SVEIN ERIK NORDENG

Ullevål skoles musikkorps fikk en julegave i år som ikke er mange skolekorps forunt. På korpsets siste konsert før jul ble musikanter og foreldre overrasket med en gave på 160.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2015 kl 19:38

ULLEVÅL: Og pengene skal gå til nye uniformer.

En glad styreleder Ulf Pedersen tok imot sjekken fra Gjensidigestiftelsens Lise Vivienne Løseth etter konserten i Vestre Aker menighetshus.

Med rundt 100 musikanter i korpset og god rekruttering hvert år har korpset prioritert å bruke penger på nye instrumenter, instruksjon, konserter, turer og musikalske aktiviteter, forteller han.

– Takket være denne gaven fra Gjensidigestiftelsen kan vi nå gi paradeantrekkene våre et løft. Det er veldig kjærkomment, og vi er svært glade, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Vestre Aker kirke – 160-årsjubilanten på Kalvehaugen

Fornyer i kjent stil

Noen ekstrem forvandling blir det ikke snakk om – det ville trolig kostet dobbelt så mye. Ullevål skoles musikkorps vil beholde sin klassiske mørkeblå stil med jakker og båtluer, og bukser med hvite render eller foldeskjørt.

Ullevål skoles musikkorps' uniformer er i klassisk mørkeblå stil med jakker og båtluer, og bukser med hvite render eller foldeskjørt. Slik vil også de nye uniformene være. Her er korpset under øving før 17. mai i år. Foto: SVEIN ERIK NORDENG

– De eldste uniformene våre er over 40 år gamle, mange deler er falmet og slitt og er blitt sydd om flere ganger opp gjennom årene, sier uniformsansvarlig Nina Davidsen.

– Nå kan vi bytte ut mye på en gang, slik at bukser og jakker blir både nye og like. Da blir korpset ekstra staselig når Ullevål skole feirer 90-årsjubileum i 2016.


I tillegg til barn fra Ullevål skole, rekrutterer også korpset musikanter fra Berg barneskole. Mange av disse har eldre søsken på Ullevål og føler tilhørighet til området med de tradisjonelle arrangementene på Damplass på 17. mai og 1. søndag i advent. Bare i høst kom det nesten 30 nye aspiranter, så det er ingen tvil om at skolemusikken har en sterk posisjon i nærmiljøet.

LES OGSÅ: Berg skole åpnet: – Jeg er så nysgjerrig at det klør oppi hodet!

Mesterskap og konserter

Glade for penger til nye uniformer. Fra venstre: Lise Vivienne Løseth, tillitsvalgt i Gjensidigestiftelsen, uniformsansvarlig Nina Davidsen, økonomiansvarlig Beate Schjølberg, styreleder Ulf Pedersen og korpsaspirant Jørgen Vogt. Foto: OLE CHRISTIAN STENERSEN

Korpset holder høy musikalsk kvalitet og satser på gode instruktører og mange inspirerende aktiviteter og turer for barna, forteller styreleder Pedersen.

I april loset dirigent Olav Raanaas Moen korpsets seniorgruppe frem til en sjetteplass i 2. divisjon i distriktsmesterskapet for Østlandet.


Musikantene jobber aktivt gjennom hele året med samspilløvelser og individuell instruksjon, og reiser på to helgeseminarer hvert år i tillegg til en utenlandstur i juni. Ferdighetene vises frem i minst et par konserter hvert halvår, i distriktsmesterskap i april, på 17. mai og ved store og små arrangementer, inkludert korpsets egne loppemarkeder vår og høst. I 2013 feiret korpset 85-årsjubileum med stor konsert.

LES OGSÅ: Nå forsvinner nærbutikken på Ullevål, etter nesten 100 år

– Neste mulighet til å se og høre Ullevål skoles musikkorps i aksjon blir søndag 17. januar kl. 17. Da er det nyttårskonsert i Marienlyst skoles aula, og den er åpen for alle, forteller Ulf Pedersen.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...