Nordre Aker Budstikke

Feirer 50 med egen festival

Ina Wroldsen underholder studenter og ansatte på NIH i august. Foto: Ellwood1903 / Wikimedia Commons

Ina Wroldsen og Hkeem, artisten bak fjorårshiten «Fy Faen», er blant trekkplastrene når Norges Idrettshøgskole feirer seg selv med festival i august.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2018 kl 12:53

KRINGSJÅ: I år er det 50 år siden Norges Idrettshøgskole ved Sognsvann åpnet dørene. Og det er flere grunner til å feire – samtidig som jubileumsåret startet sto «nye» NIH ferdig tidligere i år, etter et omfattende rehabiliterings- og oppussingsarbeid.

Nye NIH omtales som «Europas flotteste idrettsutdanningscampus», og er rehabilitert for omlag én milliard kroner. Den ikoniske svømmehallen, som mange kjenner godt, har blitt helt ny – men ser fortsatt ut som den gjorde i 1968.

Nøkkelseremonien ble foretatt i februar, med høyere utdanningsminister Iselin Nybø tilstede. Les om åpningen, og se bilder av de nyrehabiliterte lokalene her!

Norges Idrettshøgskole har ligget på Kringsjå i 50 år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Festival

Fredag 31. august arrangerer NIH bursdagsfestival for studenter, ansatte og tidligere studenter og ansatte.


Det blir konsertscene og mat- og drikkeområder på frem- og baksiden av skolen. I kantina blir det DJ, men dansegulvet vil være både inne, ute og i gangene, opplyser NIH i festivalprogrammet.

I kantina spiller DJ, mens det blir dansegulv her, og i gangene. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Klokken 19 starter åpningshowet med artister på scenen. Festen skal ifølge programmet holde på til klokken 03.00

På scenen spiller Ina Wroldsen, kjent som låtskriver for blant andre Demi Lovato, One Direction, Britney Spears og Shakira, som halvpart av duoen Ask Embla, og vokalist på Calvin Harris-låta «How Deep Is Your Love». Wroldsen har også væt Idol-dommer.

Hkeem. Foto: Universal Music


Hkeem skal også spille for jubilanten. Oslo-artisten fikk gjennombruddet sitt med låta «Fy Faen», som ble brukt i en Skam-episode på NRK, og fikk Spellemannspris for Årets låt i 2017. Andre artister er The Feelgood Orchestra og Oscar Danielson. Komiker Jonas Kinge Bergland er konferansier.

LES OGSÅ:

Slik har 50-åringen Norges Idrettshøgskole blitt etter rehabiliteringen

NIH avanserer – tredje best i verden!

– Kjære Kongen. Her skulle du ha vært

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...