Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Barratt Due-studentene gjør det selv

Festival med 100 musikere og nachspiel

ØVES: Det terpes og spilles i øvingslokalene til Barratt Due, her fra v. Fredrik Hassel (tuba), Malene Flataker (trompet), Lars Brynestad (trombone), Karoline Jøkling (horn) og Henrik Olsen Åsaune (trompet). Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Ikke bare med musikkskolens egne studenter, men i tillegg store navn som Bugge Wesseltoft, Guro Kleven Hagen, Håkon Kornstad og Minken Fossheim.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2015 kl 23:58

NORDBERG/FAGERBORG: Fra 22. til 28. mars spilles det løs, ikke bare i Barratt Dues egne lokaler på Fagerborg, men også andre steder i byen. I tillegg til konsert i Fagerborg kirke, blir det konserter i Gamle Logen og i Kulturkirken Jakob, les mer om programmet på her.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Det er studentene selv som arrangerer Fagerborgfestpillene hvert år, som en del av «ungt entreprenørskap.» Det er mye som skal på plass til et så stort arrangement over flere dager. Kunstnerisk leder for det hele, er Guro Saastad fra Nordberg - se også videosnutt til høyre for saken - med blant annet lokale Malene Flataker (Korsvoll) på trompet.

- Fantastisk studiekompetanse

- Vi som i år har ansvaret for festivalen, begynte faktisk planleggingen for 1.5 år siden. Det er vi glade for, for det utrolig mye som skal på plass før den 22. mars. Men vi har lært masse, dette er fantastisk studiekompetanse, sier Guro (22), som selv spiller bratsj, og i tillegg til å være kunstnerisk leder, også spiller i åpningskonserten.

Les også: Ungdommens Kulturmønstring; Sjarmbombe videre

Entreprenørskap og arbeidet med festivalen betyr blant annet å utarbeide prosjektbeskrivelse, holde kontroll på økonomien, skaffe sponsorer og lokaler, plukke ut og booke artister, markedsføre, alt gjennom å prøve og feile. Men ikke minst bestemme seg for; Hva skal være hovedtema?

Gnist

- Gnist er hovedtema i år. Vi ønsker å inspirere og engasjere, gjennom mye variert musikk og kanskje litt annerledes rammer. Jeg kan for eksempel nevne midnattskonserten i Fagerborg kirke. Det er en urfremføring skrevet av Martin Kvam for orgel og kammerkor med lommelykter. Det blir garantert bra, moro og spesielt, oppfordrer Guro.

Den entusiastiske, unge kunstneriske lederen kan fortelle mye om musikk. Og musikk er ikke bare musikk. Bak store kjente stykker er det ofte historier, dramatiske hendelser som har resultert i stor musikk. «Trauermusik» er ett av stykkene under festivalen.

"Trauermusik", bridge og eventyr

- Paul Hindermiths verk «Trauermusik» ble til på en spesiell måte. Han dro til England for å fremføre sin bratsjkonsert, men to dager før konserten døde kong George V. Konserten ble ikke noe av, men i stedet skrev han «Trauermusik» på bare en dag, og som ble fremført på minnesendingen sent på radio samme kveld, forteller Guro.

Les også: Lokale talenter og ordføreren med caps'en bak frem

Under åpningskonserten onsdag spilles også «A Hand of Bridge» - en kammeropera på bare ti minutter av Samuel Barber, med libretto av Gian Carlo Menotti. «En elegant og humoristisk skildring av fire menneskers innerste lengsler», står det i programmet. Kammeroperaen starter faktisk med fire personer som spiller bridge.

På lørdagen blir det fortalt eventyr. Men ikke hvilket som helst eventyr, det om Mozart. Fortalt av Minken Fossheim, med dukketeater av Helene Byhring og selvsagt musikk.

Nachspiel

Og ja, det blir nachspiel.

- Vi har booket oss inn på KavaKava rett her nede. Der inviterer vi til nachspiel med Steve Reichs "Different Trains" for strykekvartett og lydbånd. Og kvelden avsluttes med bandet "The Philosophers". forteller Guro.

Billetter kan kjøpes gjennom festivalens nettside.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...