Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fikk drømmen oppfylt

LIKER UTTRYKKET: – Han er så fri når han spiller, sa juryleder Mari Maurstad om Soran Lind fra Øvre Sogn. Det var ifølge henne ingen tvil om at saksofonisten fortjente drømmestipendet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Du vil bli en stor musiker, sa utdanningsdirektør Astrid Søgnen, da hun overrakte Soran Lind Drømmestipendet på 10.000 kroner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2017 kl 13:43

NATIONALTHEATRET: Den 15 år gamle saksofonisten fra Øvre Sogn kunne ikke annet enn å smile bredt og svare et bekreftende «ja». Som Drømmestipendvinner går han nemlig i fotsporene til utøvere som trompetist Tine Thing Helseth og operasanger Didrik Solli Tangen.

– Musikk på sin egen måte

Alle drømmestipendmottakerne. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Drømmestipendet deles ut av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Hver kommune kan nominere én kandidat. Av disse velges det ut 100 vinnere som mottar et stipend på 10.000 kroner hver.

– Nivået på kandidatene var veldig høyt, det ser du jo på fremføringene her i dag, sier juryleder Mari Maurstad, etter utdelingen som fant sted på Nationaltheatret 8. juni.

– Når kommunene kan nominere en kandidat hver, er de som står igjen her de aller beste av de beste, sier Maurstad.

– Hva synes du om Soran?

– Han har et helt eget uttrykk. Han er liksom så fri når han spiller. Bruker musikken på sin måte. Du ser at han er bestevenn, ja nesten kjæreste, med saksofonen. Når han spiller er instrumentet en del av han, sier Maurstad.

Mari Maurstad og Soran. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Reiser til Sveits

Soran Lind med Drømmestipendet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Soran, som ved siden av å være elev på Nordberg ungdomsskole, og tidligere Barrat Due-elev, er nå en del av Musikkhøyskolens talentutviklingsprogram. Da blir det mye øving.

– Jeg prøver å øve minimum en og halv time hver dag. Men i sommerferien blir det nok mer, sier Soran, som vet hva han vil bruke stipendet på.

– Jeg vil reise til Sveits og ta masterklasser hos professor Lars Melekusch i Sveits. Han er utrolig dyktig, har hatt de beste lærerne i verden, og er et stort forbilde for meg.

– Utdanningsdirektøren sier at du legger lista høyt, men vil komme til å høste anerkjennelse. Hvordan er det å høre det?

– Det er gøy det! Det gir meg mer selvtillit.

– For drømmen er å leve av dette?

– Ja, drømmen er å bli solist.

Soran mottar drømmestipendet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...