Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fra «brannbøller» til rockestjerner

Møt MGP jr-deltakerne Basic Warning!

De går i fotsporene til MGP jr.-stjerner som The BlackSheeps. Men selv mener 13-åringene fra Disen at det er gamlegutta i Rolling Stones og Green Day de gir en «Basic Warning».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2010 kl 13:46

GREFSEN/DISEN: Fire gutter fra 7A blir anklaget for å ha utløst brannalarmen på Disen en uke før påske. Mens alle elevene står samlet foran skolen, blir Bendik Brandal Erlandsen (13), Peder Opland (13), Sondre Semmingsen (13) og Jacob Øyre Gundersen (12) hentet frem til den bryske branninspektøren.

– Jeg trodde vi faktisk var mistenkt! sier Bendik.

De tre andre gutta gliser bredt, der de sitter i øvingslokalet i en kjeller på Grefsen, en uke senere.

For den strenge dama var ikke fra Oslo brann- og redningsetat, men fra NRK Super. Bandet Basic Warning var plukket ut til finalen i «Melodi Grand Prix junior»!

– Jeg ble helt gelé i beina, og tenkte: «Er det sant?» smiler Jacob.

Les også om de andre Oslo-finalistene, Arbaz fra Lambertseter og Maria fra Kampen.

– Mer modne

Basic Warning har spilt sammen i tre år til høsten. De har deltatt på UKM, holdt konsert på Storosenteret, spilt på Musikkens dag, arrangert egen julerock på Svetter'n og underholdt på Disen skole 17. mai.

I fjor kom de til auditionrunden til MGP jr., men der stoppet eventyret. I år holdt det helt inn. 4. september står de på scenen foran tusenvis av publikummere i Oslo Spektrum, mens mange hundre tusen mennesker vil følge dem i stua på tv-skjermen.

– Vi er mer modne i år, i fjor tok vi ikke så hardt i. Og så har vi blitt flinkere. Man lærer jo mer hele tiden, sier Jacob.

– Hadde dere blitt skuffet om dere ikke hadde kommet med i år heller?

– Nei, da hadde vi bare meldt oss på igjen til neste år.

SE BILDESERIE HER!

NRK: – En sterk låt

Eva Rutgerson Bie er juryformann og MGP jr.-prosjektleder i NRK. Hun er imponert over guttene fra Disen.

– De har helt klart utviklet seg siden i fjor, de er ett år eldre og mer samspilte og har en kul attityde. Og så synes jeg de har en veldig fin og sterk låt i år, sier Rutgerson Bie.

I det lydisolerte øvingslokalet i kjelleren hos Jacob henger det plakater av både Bob Dylan og Green Day. Men det er de amerikanske punkrockerne som er forbildene.

– Ikke han der da, sier Sondre og peker på Dylan. – Den er ikke vår.

Lego-rockere

Jacob, som er vokalist og hovedlåtskriver, mener dessuten at DumDum-boys er en god inspirasjonskilde. I Oslo Spektrum skal de fremføre sangen «Kom til oss».

– Den handler om en som er litt utenfor, men så «kommer han til oss». Det er en sang man blir i godt humør av. Ja, hvis man liker den da.

– Hva er historien bak bandnavnet?

– Vi hadde en stund tenkt på å kalle oss for «Warning», forklarer Peder, men det var noe som manglet.

– Jeg var hos en kamerat som hadde noe Lego som het «Basic». Da satt det liksom, sier Bendik, før Jacob skyter inn:

– Men i dag er det «gamlegutta», som Stones og de, vi gir en «Basic Warning». For nå kommer vi, smiler Jacob.

Finaleplassen i MGP jr. fører til en hektisk sommer for bandet. Etter at skolen er slutt i juni reiser de til Trondheim sammen med alle de andre finalistene. Der skal de få jobbe med profesjonelle musikere, spille inn låta i studio og lage musikkvideo.

Og i august er de klare for ungdomsskolen på Engebråten.

– Da har vi to uker på oss til å få nye venner og sanke stemmer, sier Peder.

MGP jr.-låta «Kom til oss» er fortsatt strengt hemmelig, men Nordre Aker Budstikkes utsendte har fått en smakebit, og det er bare å glede seg!

Øverst i denne artikkelen kan du se video av en annen Basic Warning-låt, og på Basicwarning.no kan du høre mer! Se bildeserie her!

FØLG NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

  • Informasjonskapsler ("cookies") i din nettleser
  • Teknisk info på servere
  • Brukerinformasjon i databaser

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...