Nordre Aker Budstikke

Fra tull og fjas til politisk satire

Sjefene over alle sjefer i Nydalenrevyen: Adi Bhatnagar, Oskar Nygren og Rebekka Svalland. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nydalenrevyen endrer kurs, blir mørkere og mer aktuell, og heter i 2018 «Propaganda».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2020 kl 10:06

NYDALEN: – Ordet propagada kan bety mye. Det blir en mer tidsaktuell revy enn det har vært på Nydalen tidligere, sier revysjef Oskar Nygren.

– Det ligger mye i det at falske nyheter (fake news) ble årets ord i 2017, legger han til.

Holdt på hemmeligheten i et halvt år

Fullt amfi da revyteaseren ble vist på storskjerm. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

1. mars er det premiere, men fredag ettermiddag klokka 12 ble årets tema og revynavn avslørt for skolens elever. 200 er påmeldt revyen i år, og de hadde samlet seg i amfiet i Nydalsveien 30C.

– Det er enda flere enn det har vært med på revyen tidligere, sier revysjef Rebekka Svalland, mens sekundene frem mot revyslippet telles ned på storskjermen over hodet på oss.


Klokka 12 fikk elevene se revy-teaseren:

I august møtte Nordre Aker Budstikke revysjefene på Nydalen vgs. for første gang. Da fortalte de at de var godt i gang med forberedelsene til revyen. Nå kan revysjef Oskar avsløre at navnet, og konseptet på revyen, var bestemt allerede da.

LES OGSÅ: Sikter høyt, et halvt år før revypremieren

– Det har vært vanskelig å holde på hemmeligheten så lenge, og skikkelig deilig å endelig slippe den løs, sier Oskar.


Revysjefene og gruppesjefenen har kjent til navnet lenge. Men det har, utrolig nok, ikke vært en eneste lekkasje, skal vi tro dem.

– Mange har vært nysgjerrige, og spurt. Men vi har ikke falt for fristelsen å fortelle det, bekrefter årets band-sjefer, Felix Borg og David Sætre, etter å ha fått på seg revygenserne med den hardtslående logoen.

Bandsjefene Davis Sætre og Felix Borg. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES ANMELDELDELSEN AV NYDALENREVYEN 2017: Stort smilefjes til det rare kjøpesenteret

Propaganda

Tre knyttnever mot himmelen symboliserer årets revy.


– Det har vært viktig å gjøre noe annerledes enn før. Ta revyen i en ny, og nødvendig retning. Det har vært kritikken mot Nydalenrevyen tidligere, at den ikke har vært aktuell nok, sier Oskar.

– Det var litt tullete i fjor. I år blir den mer aktuell, og det tror jeg blir spennende. Den blir nok mørkere enn tidligere, med humor som sparker oppover, sier skuespiller Jørgen Lervik Dahlstrøm.

Skuespillere: Jørgen Lervik Dahlstrøm, Elias Nissen-Lie og Jørgen Lien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Blir det vanskeligere å bruke satire enn å spille en revy som bare er tull og fjas?

– Ja, med tull og fjas er det ikke så farlig om vitsene ikke treffer. Med satire er det verre hvis publikum ikke skjønner poenget. Men jeg er ikke så nervøs for det, smiler Jørgen, som også spilte i fjorårets Nydalenrevy.


– Med Propaganda har revyen en rød tråd, men jeg håper den skiller seg ut fra det andre forventer at den skal handle om med det navnet, sier Elias Nissen Lie, 3. klassing og skuespillerdebutant.

– Vil noen bli provosert?

– Det kan hende noen blir litt provosert, ja. Vi håper på å krenke noen, sier han.

– 2017 har blitt omtalt som krenkelsenes år. Instruktøren har sagt at vi har blitt et litt mykt samfunn. Det er ikke grenser for hva folk blir krenket av nå. Det vil vi ta opp i revyen, sier Jørgen Lien, som også er skuespillerdebutant.

– Det er et godt utgangspunkt for å kunne lage en morsom revy, sier Oskar.

Manglet aktualitet

Skuespillerne Anna Victoria Stern og Iben Spillum Aam i samtale med revysjef Rebekka Svalland. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fjorårets revy, «Fislebu kjøpesenter» fikk god omtale i Nordre Aker Budstikke, men manglen på samfunnsaktuelle temaer ble kommentert:

«Den [er] så godt som blottet for samfunnssatire og politisk kommentar (sånn bortsett fra nevnte «Wangrevyen», og at Anna i «Emoji»-sketsjen har funnet emojien som illustrer hjertet til Torbjørn Røe Isaksen…). Men nettopp at den stort sett bare prøver å være morsom for moroskyld, er en vinneroppskrift for Nydalenrevyen når den har med så dyktige skuespillere å gjøre.» Les hele anmeldelsen her.

Her kan du se klipp fra Fislebu kjøpesenter:

Videoklipp fra premiereforestillingen på Nydalenrevyen 2017 Fislebu kjøpesenter.

Ikke Fislebu

For revysjefene er det viktig å understreke at de har tatt steget bort fra tull og fjas-oppskriften bak Fislebu, og prøver, som mange andre skolerevyer, å komme tettere på politikk og aktualiteter. Derfor har revysjefene gått over veien, til BI-revyen, for å hente instruktør.

Fredrik Berntzen har i tillegg satt opp teater på Chateau Neuf, og Vallerrevyen to ganger.

– Det har blitt et veldig godt samarbeid, sier revysjef Rebekka.

Blant de 200 kommende revyarbeiderne i amfiet er flere glade for at 2018-revyen blir noe annet enn Fislebu.

Ada Wulfsberg, Signe Balk, Frida Granan og Frida Ulseth har tro på Propaganda. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Den var random, sier en jentegjeng vi møter.

– Jeg tror dette blir en dagsaktuell revy, med mange kule sketsjer. Det er mange temaer å ta tak i.

– Som hva da, tror dere?

– Trump, klima og global oppvarming, og så så det ut i teaseren som om det kan bli noe ulvegreier.

Bandsjefene Felix og David er enige at det er bra med noe annet enn Fislebu.

– Det er bra at det blir en politisk revy. Jeg tror det blir noen sånne ironiske Frp-sketsjer, det syns jeg er greit. Det kan bli veldig morsomt, dette her, sier David.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Blindernrevyen 2018: Du skal være en ganske stor surpomp hvis du ikke finner noe å le av

LES MER OM SKOLEREVY I NORDRE AKER!

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...