ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Funky Friday i lokalavisen!

Funky på jobben, fredag. Fra venstre: journalist Janina Lauritsen, journalist Stella Oter Lindeberg, redaktør Karl Andreas Kjelstrup og Funky Friday-prosjektleder Kari-Grethe Stave. Foto: Kristin Tufte Haga

Samme uke Nordre Aker Budstikke nådde 8 millioner sidevisninger så langt i år, kom gledessprederen «K G Stave» fra Kjelsås med en Funky Friday-overraskelse til redaksjonen. Lokalavisen ble nominert av en leser.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2021 kl 17:21

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NYDALEN: Det er Kari-Grethe Stave fra Kjelsås, som i starten av året startet prosjekt «Funky Friday». Det går rett og slett ut på å gitt litt oppmerksomhet og stas til de som gleder andre.

Hver fredag gir hun en positiv oppmerksomhet til noen som fortjener det. Det kan være iskrem, sjokolade, et maleri – eller å hjelpe til med strandrydding. Den funky fredagen deler hun med følgerne sine i sosiale medier.

Overrasket lokalavisen

Denne fredagen var faktisk Nordre Aker Budstikke nominert til en liten Funky Friday-markering. Vi fikk en e-post av Kari-Grethe, som ikke krevde mer enn at vi var til stede, og kunne ta i mot en oppmerksomhet.

Det var etter å ha spurt følgerne sine om forslag, at nominasjonen av Nordre Aker Budstikke kom opp. Det var Olaug som skrev blant annet dette:

«Angående Funke friday-utlysningen din (…) så leste jeg den like under en artikkel fra Nordre Aker Budstikke om (manglende) trafikksikkerhet på platået, hvor en liten gutt nesten ble påkjørt, og NAB bl.a. har vært i kontakt med Sporveien og Bymiljøetaten. Kom til å tenke på at jeg synes de gjør en flott jobb for oss som bor her med å synliggjøre og undersøke diverse saker på vegne av 'vanlige folk'».

ANNONSE

– Jeg bor selv på Kjelsås, og er enig i at Nordre Aker Budstikke er veldig flinke til å følge opp viktige saker i lokalmiljøet, så den nominasjonen var jeg helt enig i, sier Kari-Grethe.

Karl Andreas Kjelstrup, Stella Oter Lindeberg, Kari-Grethe Stave og Janina Lauritsen. Foto: Kristin Tufte Haga

Dermed fikk redaksjonen et svært trivelig fredagsmøte med en sprudlende person – og en boks med sjokolade, lys, musikk og Staves egen bok.

– Det var en overraskende henvendelse, men en veldig hyggelig oppmerksomhet. Det er imponerende at du bruker tiden din på å glede andre på denne måten. Tusen takk! sier redaktør Karl Andreas Kjelstrup.

Og overraskelsen kom på et passende tidspunkt. Denne uka passerte Nordre Aker Budstikke 8 millioner sidevisninger så langt i år. Og i snitt er det over 17.000 lesere innom avisen hver eneste dag. I løpet av en uke har 60.000 unike brukere trykket seg inn på Nordre Aker Budstikkes artikler.

ANNONSE

Startet med litt

Men vi må begynne med den funky starten:

– Dette er et lavterskelprosjekt, og jeg har vært opptatt av å holde dette på et nivå så det også gir meg energi, og ikke tar energi. Jeg fikk ideen rett før vi gikk inn i 2021. Det var pandemi, nedstenging og mye mørkt den siste tiden, og jeg fikk lyst til å gjøre noe hyggelig for andre. Jeg er typisk en person som gleder meg veldig over å gi til andre, og se at andre blir glade, sier Kari-Grethe Stave.

Hun understreker at dette ikke er noe «hjelpe-prosjekt», men en liten oppmerksomhet til noen som gleder andre – kanskje en is, kanskje en sjokolade? Eller kanskje mange is, for ett av de Funky Friday-prosjektene var nettopp å overrekke 1600 is til Fattighuset, sponset av Diplom-Is.

Kari-Grethe Stave. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

Dette gjør Kari-Grethe ved siden av en krevende og full jobb som leder for juridisk team i politidirektoratet, hun har familie, og ikke minst bobler av energi når hun møter Nordre Aker Budstikke der oppe på taket i Nydalen. Det bør nevnes at hun i tillegg har laget både CD og skrevet en krimbok, kunst driver hun også med, og ikke minst lager hun tegneserier.

Foreløpig har hun satt av 2021 til Funky Friday-prosjektet. De fleste oppmerksomhetene er delt ut i lunsjen til Kari-Grethe. Men hun har også vært så langt av gårde som til Grimstad.

– Det har vært utrolig moro så langt, og året har vært enda bedre enn jeg tenkte at dette prosjektet ville bli. Aller første Funky Friday ble hos min mor. Vi inviterte en gjest, og var ute med bålpanne - det var jo ikke lov å ha gjester inne. Det var svært hyggelig. Jeg får stadig inn tips fra folk om hvem som bør nomineres for en oppmerksomhet på en fredag. Det er flere spennende fredager igjen, så bare å følge med videre, oppfordrer Kari-Grethe.

Det kan nevnes at blant Funky Friday-mottakerne finner vi også tidligere statsminister Erna Solberg.

– Hvis alle gjør litt, så blir det litt mer hyggelig for mange, er oppfordringen fra Kari-Grethe.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE