Nordre Aker Budstikke

Gårdsjul av det gamle, gode slaget

Marte Bakke har grep om dølahestene, som blir å se på julemarkedet i helgen. Foto: Rune Martinsen

Ingen jul uten, sier noen: Igjen inviteres det til julemarked av det tradisjonelle slaget på Skjerven gård, førstkommende helg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2017 kl 12:48

MARIDALEN: Klokken 12 lørdag 9. og søndag 10. desember åpner Jon Ivar og Tori Bakke tunet på Skjerven gård i Maridalen.

Og de kan by på et nytt utstillerrom:

– Vognskjulet på gården er ryddet for å huse utstillerne på en bedre måte. Vi må innse at været er uforutsigbart, og ønsker å lage bedre lokaliteter for utstillerne som tidligere har stått ute. Mye arbeid, men viktig for at både utstillere å besøkende trives og har en god opplevelse, sier Tori.

Jon Ivar og Tori Bakke ønsker velkommen til jul på Skjeven gård for 14. gang. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Heldigvis melder Yr.no oppholdsvær og svak vind, og så vidt minusgrader, i Maridalen til helgen.


Gårdsfrua vil spesielt trekke frem to utstillere som det er ekstra hyggelig å ha på markedet i år:

– Core UB, en ungdomsbedrift fra Ullern videregående skole som produserer ledningsholdere av kvalitetslær for ladere og øreplugger. De vant Oslomesterskapet i Ungt Entrepenørskap, og er videre til NM-finalen, sier Tori, og fortsetter med neste:

– Et nystartet firma, Havfersk, av en ung Korsvoll-gutt (20 år) som har som forretningside å binde kunden direkte til fiskeren. Kunden skal kunne få levert dagsfersk fisk og skalldyr rett hjem på døra på bestilling. Det er veldig hyggelig å kunne bidra til å hjelpe de unge med lokal markedsføring, et meningsfylt tiltak i utstillerrekka synes jeg.

Tradisjon og hygge

Hva skiller dette markedet fra andre julemarkeder?


– Julemarkedet vårt er tuftet på tradisjon og lun julehygge med aktiviteter for barna og lefsebakst i drengestua. Fjøsnissen rundt bålet gjør det lunt og hyggelig, og det er trygt å sitte på nissens fang og fortelle ønsker til jul, svarer Tori.

– Litt spennende er det å gå opp den bratta trappa opp til hjellen der barna kan høre gode, og kanskje litt skumle, julefortellinger på låven, legger hun til.

Gårdens snille og gode dølahester går trofaste i runderidning med de små på ryggen, og 'dombjellene' fra hestene Randtind og Sokken, som drar fulle sleder, skaper gode minner.

– I stabburskapellet kan du ha en stille stund og se den flotte julkrybba. Er vi heldige kommer saueklipperen i år også, det er en attraksjon!

Jul er jul

– Jula skal være litt som den alltid har vært, så også førjulstida. Det skal være gode og ekte føljulsopplevelser som ligger til grunn, omtrent som det var i «gamle dager» og vi ser at familier og venner har skapt egne tradisjoner ved å møtes årlig på julemarkedet vårt, sier Tori.


Hun mener det er ekstra hyggelig at det betyr så mye for mange at julemarkedet på Skjerven fortsatt holder det gående – etter 14 år!

– Derfor er det ikke de store forandringen fra år til år heller, de som kommer hit vet at når det er julemarked på Skjerven gård så blir det julestemning og jula kan bare komme…

Kvalitet før kvantitet!

Men det er ikke alle utstillere som får plass på julemarkedet.

– Vi er litt strenge på hvem som får selge her, og alt skal være hjemmelaget – ingen import og videresalg. Så derfor går kvalitet foran kvantitet. Vi er stolte av utstillerne våre og gleder oss til å presentere dem for alle som kommer. Det vil alltid være noen «gamle» og noen «nye», frister Tori Bakke.

LES OGSÅ:


Desemberguide til julekonserter i Nordre Aker: Se oversikten her!

Færre går i kirken, men ikke i jula. Hvorfor gir kirken oss god julestemning?

Jul skal være hygge, men for mange blir det stress og leit. Her er psykologens klare juleråd

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...