Nordre Aker Budstikke

Gjør deg klar for en skikkelig loppehelg! Her mener de å være best i byen…

Hilde Fjeld og Susanne Grenan med noen av auksjonsgjenstandene.

Å drive korps er en millionbedrift. Derfor er de årlige loppemarkedene alfa og omega for å kunne overleve. Til helgen kan du vandre mellom en rekke loppemarkeder i Nordre Aker. Se oversikten her!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.04.2017 kl 13:44

KORSVOLL: 22. og 23. april er det loppemarkeder på Korsvoll, Grefsen og Tåsen. (Se oversikt i faktaboksen til saken!).

Hvorfor kjøpe nytt når man kan kjøpe billig på loppis? Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Korsvoll skolekorps' loppemarked er byens beste, står det på plakatene.

– Vi ser nå at det er mange som bruker den samme beskrivelsen, sier loppesjef Susanne Grenan.

– Hvorfor er det akkurat dere her på Korsvoll som har rett i den beskrivelsen?


– Det er kundene våre som sier det. Oppkjøperne, de som reiser fra loppemarked til loppemarked i byen. Ikke folk i nabolaget, sier Grenan.

Oppkjøperne er de proffe loppejegerne. De som står først i køen når korpselevene holder igjen inngangen mens en mamma eller pappa teller ned til åpning. De som vet hva de er på jakt etter, som spurter til utvalgt avdeling, har spissest albuer og roper ut sitt eierskap til den gjenstanden de skal ha tak i.

– De er klin gærne, ler loppesejefen på Korsvoll.

– Og så har vi god sortering. Både mellom avdelingene og innad i avdelingene, legger Hilde Fjeld til. Hun er loppemarkedets egen PR-ansvarlige.

Susanne Grenan og Hilde Fjeld kan friste med både Marimekko og bunad på loppemarkedet på Korsvoll. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Hva er riktig pris?

– En gang fikk jeg kjeft for å ha priset et bord for dyrt. 500 kroner hadde jeg satt. Men kjøperen syntes han hadde gjort et godt kjøp. Samme kveld fant jeg det samme bordet på Finn til 1500. Og det ble solgt.

Svein Eide har 25 år som frivillig i loppemarkedet bak seg. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Svein Eide er en veteran på Korsvoll. I 25 år har han jobbet frivillig på loppemarkedet.

– Men det er jo sånn det skal være på loppemarked. Det skal være mulig å gjøre noen skikkelig gode kjøp, sier han.


Helgen 22. og 23. april blir en skikkelig loppehelg i vårt område. Tre skolekorps og en frivilligsentral arrangerer marked, i tillegg til en rekke skoler i nabobydelen Sagene.

– Er det konkurranse mellom korpsene for å trekke kunder?

– Vi har aldri hatt noe telling, men det hadde vært interessant å se om folk heller kommer i ordentlig loppemodus og reiser fra loppemarked til loppemarked. At alle tjener på at vi har samme helg, sier loppegeneral Susanne.

Loppekjelleren

Det som er ekstra spesielt med loppemarkedet på Korsvoll er at de tar imot lopper hele året, selv om det intensiveres nå i ukene før loppemarkedet. Siste mulighet for å levere lopper før det hele braker løs, er 19. og 20. april.

Nabolaget leverer! Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Årsaken til at loppemottaket er åpent hele året, er loppekjelleren. Skolekorpset disponerer en fullpakket kjeller pluss to store containere. Sistnevnte til møbler.

– Dermed kan vi lagre lopper og ha ekstra stort utvalg, sier Hilde.

Det gjør det også mulig å sesongjustere utvalget. Med et idrettsglad nabolag er tilfanget av sportsutstyr enormt. Men skiene, skøytene og øvrig vinterutstyr blir liggende i kjelleren til høstens loppemarked.

– En av foreldrene har brukt ordet «leasingprosjekt» som beskrivelse av loppemarked: Man kjøper en barnesykkel et år, leverer den inn og kjøper en ny, litt større året etter. Det synes vi høres ut som en god beskrivelse, både på hvordan vi ønsker at det skal være, og hvordan vi opplever at nærmiljøet støtter opp om loppemarkedet. Det er vi veldig takknemlige for! sier Hilde.

Elg før solnedgang. Det er mye kunst på Korsvoll. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tar hele skolen i bruk

Lørdag 22. april blir skolen full. Da er samtlige klasserom, minus to til kafeteria, fylt med lopper. Gymsal og filmsalen også.

Alt sirlig sortert i avdlinger for klær, bøker, elektrisk, sport, møbler, leker, kjøkken og krimskrams. Og så er det auksjonen. Til den spares alle de fineste loppene.

Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bunad

– Nei, se, en bunad! Loppegeneral Grenan sperrer opp øynene.

– Det var veldig flott. Tenk å gi bort en bunad til loppemarkedet!

Hva slags bunad er dette? Vet du svaret må du gjerne fortelle det i kommentarfeltet under. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

En mørkeblå bunad med vakre broderier har funnet veien til loppemottaket. Men hvor i landet hører den til?

– Kanskje Nordre Aker Budstikkes lesere kan hjelpe oss med hva slags bunad dette er? undrer Susanne.

Millionbedrift

Det koster å drive skolekorps. På Korsvoll er det som regel 70-90 musikanter. Innleie av instruktører og lærere koster.

– Vi vil ikke spare inn på kvaliteten på undervisningen, sier Grenan.

Koste gjør også innkjøp av instrumenter og uniformer. Og turene. Til sommeren skal kopset på korpsfestival i Spania.

– Hva betyr loppemarkedet, økonomisk sett?

– Det er alfa og omega. Uten det hadde det ikke vært grunnlag for å drive, sier Fjeld.

To millioner kroner er korpsets årlige budsjett. Av dette er kommer cirka 1/8 gjennom støtteordninger, resten dekkes av kontingent, egenandeler, parkeringsvakter på Ullevaal stadion, og to årlige loppemarkeder.

Frivillige

Alle må ta i et tak når det er loppetid! Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Men driften, og loppemarkedet, er det foreldrene som står for på frivillig basis. Under loppemarkedet må alle foreldre bidra, og ta loppevakter i forkant og under loppemarkedet.

– Det er langt mindre dugnadsarbeid å stille opp på i skolekorps enn det er i idretten. Det er overdrevet at det er så mye jobb med korps, sier Susanne, og legger til:

– Jeg synes det er kjempegøy med loppemarked. Vi er et stort fellesskap som drar dette sammen. Og få gjerne med at dersom noen vil være med og ta en loppevakt i løpet av helgen, og kjenne på pulsen av loppemarkedet, så er det bare å ta kontakt med oss!

PS! I løpet av loppemarkedshelgen på Korsvoll sier ryktene at det går med 140 liter vaffelrøre, noe som tilsvarer omlag 7000 vaffelhjerter. Det er med andre ord mange gode grunner til å dra på loppemarked i helgen!

Samlerobjekter, både symaskiner og koksbokser. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...