Nordre Aker Budstikke

Gjør deg klar for to tradisjonsrike kunsthelger på Nordberg

Gjengen bak kunsthelgen 18. og 19. november: Karin Koch (foran f.v.), Mette Nerhagen, og Ingunn Langleite. I midten: Anne Marie Høgevold, Tone Lie og Stein Thoresen. Bak: Sidsel Bakke og Lill Pleym. Fuglene blir å finne på markedet. Foto: PRIVAT

Det tradisjonsrike Kunst- og håndverksmarkedet i Ungdomshuset, og Lions Kunst- og kulturhelg i Nordberg kirke, arrangeres i år hver sin helg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2017 kl 13:53

NORDBERG: Tidligere har de to arrangementene sammenfalt, til én stor kunst- og kulturhelg i og rundt Nordberg kirke, som i hovedsak har presentert produkter fra lokale kunstnere.

Det er tradisjonsrike markeder og utstillinger vi snakker om. Lions arrangerer kunsthelg or 16. gang, mens kunst- og håndverksmessen går for 18. gang.

I år har de to valgt hver sin helg:

  • Lions Club Nordberg Kunst- og kulturhelg i Nordberg kirke fredag 10. til søndag 12. november.
  • Korsvoll kunst- og håndverksmarked i Ungdomshuset ved Nordberg kirke, lørdag 18. og søndag 19. november.


Begge helgene byr på mye lokalprosdusert kunst og bruksgjenstander, og det blir musikalske innslag begge helgene.

Lions Club Nordberg kunst- og kulturhelg

Guro Kverndokk og Gustav Rørmark vant Nordre Akers talentpris i 2016. De spiller begge på konserten lørdag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lions Club Nordberg presenterer omlag 40 kunstnere, mange lokale, men også nasjonale kunstnere. Det er stor variasjon i teknikk, uttrykk og tema. Her finner vi grafikk, maleri, foto og skulptur.

Fredag blir det åpning av utstillingen, og personlig møte med flere av kunstnerne klokken 18-19. Lørdag klokken 16 er det konsert med lokale talenter. Blant dem er Guro Kverndokk (sang) og Gustav Rørmark (fiolin) som delte Nordre Akers talentpris i 2016. Også det store og sangglade lokale oel/19.14566">Nordbergkoret deltar.

Fredag 10. november kl. 16-19
Lørdag 11. november kl. 12-18
Søndag 12. november kl. 12-17

Korsvoll Kunst- og håndverksmarked

Helgen etter åpnes dørene i Nordberg kirkes Ungdomshus for Korsvoll kunst- og håndverksmarked. Også i år er det produkter fra nærmiljøet. Det er honning fra lokale birøktere og glass blåst på Frysja. Nytt i år er boller, fat og skulpturer fra en «importert» keramiker fra Grünerløkka, og eventyrstund for barn begge dager kl.14.

Her finner du også markedets kjente produkter, som gullsmedens lekre smykker, snekkerens dreiede treprodukter og malerier. Tekstilarbeider som strikkede, nunofiltede/tovede produkter, i form av tøfler, luer, sjal, nisser, fugler, mus, engler, vevede løpere, alpakkatepper, patchwork, etsede fløyelsskjerf, tekstiltrykk med miljøvennlig plantetrykk og mye mer – alt er egenproduserte og håndlagede produkter fra 13 av nærområdets kunstnere og kunsthåndverkere.

Hva med en hatt i ull og fiskeskinn? Foto: PRIVAT

– Det vil bugne over av flotte og fargerike produkter. Korsvoll kunst- og håndverksmarked er et pluss for nærmiljøet vårt og en hyggelig tradisjon i høstmørket, nå for 18. året på rad, sier Tone Lie.


Som alltid er det hyggelig å treffe naboen for en prat over en kopp kaffe og noe "attåt" i kafeen, og i år skal håndballjenter fra Korsvoll IL stå for kafedriften. I mellomtiden kan barna ha glede av hobbybord med tegnesaker og annet som inviterer til kreative aktiviteter.

Også i år vil den lokale musikeren Lars Dybvik spille ved åpningen.

Lørdag 18. november kl. 12-16
Søndag 19. november kl. 12-16

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...