ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Einar Tørnquist:

– Grefsen? Nei, der skjer det ingenting. Og i hvert fall aldri Nydalen

Einar Tørnquist har bygget ut leiligheten på Torshov, og det er få andre steder han kan tenke seg å bo. Foto: Janina Lauritsen

Podcast-kongen og programlederen Einar Tørnquist proklamerer sin kjærlighet til Torshov, og forteller hvor han aldri kan tenke seg å bo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2020 kl 08:27

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Det er i et stort intervju med Sagene Avis at den populære programlederen, kjent fra blant annet Brille og Jan Thomas og Einar blir venner snakker om hvor godt han trives på Torshov.

Jan Thomas og Einar Tørnquist blir venner har på kort tid blitt en av Norges største og mest populære podcaster. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Tørnquist flyttet til Oslo for 20 år siden, for å gå på folkehøgskole. Da han senere skulle finne leilighet sammen med samboeren Linn, plukket de seg ut Torshov som det «feteste» området i Oslo. Grünerløkka var for masete med for mange kaffekjeder, og paret syns det har blitt litt pregløst med åra.

– Torshov holder mest vann. Det er ikke preget av høyhus som Nydalen, hell on earth! Det må være bygget for å være et stopp mens man venter på å få bo et annet sted, sier Tørnquist i intervjuet.

Her finner du omtrent absolutt alt, mener han. Derfor beveger han seg nesten ikke ut av Torshov, bortsett fra når han er på jobb.

ANNONSE

– Jeg er aldri nede i byen for å handle. Det er ikke ofte jeg er utaskjærs, som jeg kaller alt utenfor Torshov.

Som nybakt far er riktignok Akerselva en favoritt for trilleturer, og da går han gjerne oppover, til han finner et sted å gå inn i skogen.

– Aldri Grefsen

Tørnquist og samboeren har nylig flyttet ut av sin tidligere leilighet. Men i stedet for å flytte ut av Torshov, slik han har sett mange andre gjøre, flyttet de fra tredje etasje i borettslaget og ned til første, der de også fikk mulighet til å kjøpe bomberommet i kjelleren, og utvide leiligheten.

– Men det lønner seg ikke i det hele tatt økonomisk. Det er bare jævlig mye jobb. Det tok et halvt år med selve byggingen, og kanskje et år planlegging, sier han.

ANNONSE

– Og her blir dere?

– Nå kan vi bli her resten av livet hvis vi vil det. Det gjør vi nok ikke, men så lenge det er så kult og koselig på Torshov som nå, så blir vi her. Vi håper det ikke blir ødelagt. Jeg har veldig lyst til at dette stedet skal være fint, for det er det kuleste stedet i Norge. Og hvis det blir ødelagt må vi flytte til det nest kuleste stedet, og jeg har ikke bestemt meg for hvor det er. Grefsen? Nei, der skjer det ingenting. Det må bli Sagene da, eller Bjølsen. Huff, jeg har ikke lyst til å bo på Bjølsen. Det får bli Torshov! I hvert fall aldri Løren eller Nydalen …

Les hele det store intervjuet med Einar Tørnquist i Sagene Avis!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE