Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Håper å inspirere dem med sensitive mager

Tuva Listau fra Storo (nummer to fra venstre) skal konkurrere mot Mariell Madsen, Gun Helen Gunneng, Kathrine Hammer og Lilla Farkas fra mandag 16. januar. Foto: DISCOVERY NETWORKS

– Når livet kaster utfordringer i din retning må man ta den og gjøre det beste ut av det, sier brudekjoledesigner Tuva Listau fra Storo. Mandag skal hun ut i Kakekrigen på TV-kanalen FEM.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2017 kl 14:31

STORO: Mandag starter tredje uke av vinterens Kakekrigen-sesong på TVNorge-kanalen FEM.

En av deltakerne er Tuva Listau, som har bodd på Storo i ti år.

– Hvor lenge har du vært bakentusiast?

– Siden jeg ble påmeldt Kakekrigen, svarer Listau, som ble oppfordret til å søke på programmet av en venninne.

Utfordrende mage

Listau selv er brudekjoledesigner, og designer under eget navn. Noen baker – eller konditor – har hun ifølge seg selv aldri vært, men interessen for matlaging er likevel sterk.

Tuva Listau vil gjerne inspirere andre med sin deltakelse i bakeprogrammet. Foto: DISCOVERY NETWORKS

– Jeg har en kronisk magesykdom, og er vant til å tenke alternative ingredienser når jeg lager mat, sier Listau, som opplevde at det er mye negativt som skrives om kroniske plager i forum på internett.

– Jeg ble litt overveldet av all negativiteten. Det finnes mange gode løsninger også for dem som ikke tåler vanlige ingredienser. Det er litt dyrere og litt mer jobb, men det er slett ikke umulig å lage god mat likevel, sier hun.

Håpet er derfor at hun kan stå for en annen holdning ved å være med i Kakekrigen.

– Da jeg ble oppfordret til å søke tenkte jeg at hvis jeg kan inspirere og påvirke om så bare ett menneske i Norge med kronisk sykdom eller allergi til å bli trygg på kjøkkenet, så er jeg superfornøyd, sier hun, og legger til:

– Det var en av motivasjonene mine for å bli med.

LES OGSÅ: Kronisk syke Vilde ble mobbet på stranda – har fått enorm støtte!

Spilt inn i sommer

Hver uke skal fem nye amatører konkurrere på skjermen. Ukesvinnerne går videre til en semifinalerunde, der de også møter to «wildcards».

Dommerne er stjernekonditor Sverre Sætre og journalist Monica Csango. De to velger seg ut to favoritter fra de innledende rundene som får en siste sjanse til å imponere, før de aller beste møtes ansikt til ansikt, «sleiv mot sleiv», i en spennende finaleuke der vinneren av Kakekrigen til slutt kåres.

Kakekrigen ble spilt inn i sommer, men Listau er hemmelighetsfull om hvor langt hun går i konkurransen.

– Men ingen blir slått ut de to første dagene, så jeg er i alle fall med i to programmer, sier hun.

Hun synes det var motiverende og inspirerende å få planlegge oppskrifter og gjennomføre kakebaking med alternative ingredisener.

– På TV går det både bra og dårlig, så jeg er spent på å se resultatet. Det er jo kjempeskummelt å se hvordan jeg fremstår etter at de har klippet sammen episodene, sier hun.

Mer bevisst etter deltakelsen

Hun beskriver det som altoppslukende og engasjerende da kameraene ble slått på og konkurransen var i gang.

– For meg var det en positiv opplevelse, og noe som er utenfor alt jeg driver med til vanlig.

Selv etter deltakelsen har det imidlertid ikke blitt noen konditor av brudekjoledesigneren fra Storo.

– Nei, men jeg har lært masse. Jeg har fått mer kunnskap som jeg har tatt med inn i hverdagen i mitt eget kjøkken. Men jeg har ikke blitt noe mer av en kakebaker nå enn jeg var før deltakelsen, innrømmer Listau.

Erfarne dommere

Dommerne Sverre Sætre og Monica Csango, og programleder Fridtjof Nilsen. Foto: DISCOVERY NETWORKS

Dommer Sverre Sætre er en av Norges fremste konditorer, og har vunnet medaljer med kokkelandslaget. Han har gitt ut flere bakebøker og driver konditori på Briskeby.

Monica Csango er journalist, forfatter og matelsker, og har hatt stor suksess med sin løse og ledige matblogg. Hun har også gitt ut boken «Til å spise opp».

LES OGSÅ: Jørn fra Disen blir ny mamager for kokkelandslaget

– Kakekrigen er et av FEMs sterkeste programkonsept gjennom tidene, og vi ser fram til enda en spennende og innholdsrik sesong. Det er tydelig at baking fenger, sier Vegard Nøss, programsjef for FEM og sekundærkanalene i Discovery Networks.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...