Nordre Aker Budstikke

Har du en drøm om Jørn Hoel?

Nordbergkoret får besøk av Nordberg-beboer Jørn Hoel. Foto: PRIVAT/KARL A. KJELSTRUP

Snart konsert med Nordbergkoret og Jørn fra nabolaget. Koret som startet opp for et par år siden, og har 65 medlemmer. Men også like mange på venteliste.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2017 kl 08:44

NORDBERG: Nordbergkoret synger sommeren inn, og har fått med seg en i nabolaget. Nemlig Jørn Hoel, som sammen med 65 korister og dirigent skal synge sommeren inn.

Tidligere har de fått lokal hjelp fra fløytespiller og Steinar Ofsdal.

Dette er den tredje sommerkonserten til det lokale blandakoret. Onsdag 14. juni kan du oppleve dem i Nordberg kirke.

– Jørn Hoel forteller oss at han gleder seg til å stå på scenen sammen med koret. Han er opprinnelig fra Tromsø, men bor på Nordberg. Han er kjent som solist og låtskriver og flere av hans melodier har blitt kjære sanger for folket, frister Unni Nordbrenden, styremedlem i koret.

Lang venteliste

Nordbergkoret har i dag 65 medlemmer og nesten like mange på venteliste.


Norbergkoret. Foto: PRIVAT

– Dette er mer enn initiativtagerne kunne drømme om, da de høsten 2014 sådde frøet til det nye koret. Anne-Sofie Ø. Røiri og Nina Herud hadde lyst til å synge og ha det gøy, og lette etter et kor i bydelen.

Så kom ideen om å starte et eget kor.

– Da dirigent Victoria Cecilie Jakhelln ble forespurt og takket ja, begynte ballen å rulle. Det ble etablert et styre, og øvingslokale og repertoar kom på plass. Dette var en spennende fase og ingen visste hvor mange som ville være interessert i å bli med. Men interessen var overveldende og folk strømmet til den aller første øvelsen i januar 2015, forteller Nordbrenden videre.

Så stor var interessen at det ble nødvendig å sette et tak på antall medlemmer.


– Koret får stadig henvendelser og det er leit å måtte avvise sangere som har lyst til å være med, legger hun til.

Aktivt kor

Nordbergkoret. Foto: PRIVAT

Nordbergkoret er et aktivt kor og har siden oppstart selv jevnlig arrangert lokale sommerkonserter og julekonserter med mer og mindre kjente gjesteartister og musikere. Før jul i fjor deltok også koret på Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg sin årlige talent og julekonsert, etter først å ha sunget under julegrantenning på Damplassen.

Les om konserten, og se bilder, her!

Til høsten går turen til utlandet og en langhelg i Italia, hvor korister og dirigenten skal bo på et gammelt kloster, møte et italiensk kor og synge i en gammel kirke.

Har du en drøm om Jørn Hoel?

– Men altså først konsert 14. juni, alle som har en drøm om Jørn Hoel bør jo komme, oppfordrer Nordbrenden.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...