Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Har naboen Oslos fineste hage?

Jan Guettler og Miriam Knudsen hage i Jarlsborgveien 13 var en av vinnerne i 2015. Foto: TORE NÆSS, BYMILJØETATEN

Eller er kanskje din egen grønne flekk vakrest i byen? Nå skal Oslo kommune premiere grøntanlegg som skaper glede, inspirasjon og trivsel.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Hvert år premierer Oslo kommune hager som gjør byen vår vakrere og bidrar til større trivsel. Det har den faktisk gjort siden 1921, opplyser Bymiljøetaten i en pressemelding, og legger til at de gjerne vil høre fra deg dersom du vet om en fin hage eller et grøntanlegg.

– Vi ønsker forslag fra alle typer hager. Det kan være en hage som tilhører en institusjon, en bedrift, et sameie eller en privatperson, sier Tore Næss i Bymiljøetaten, som leder komiteen på vegne av kommunen.

Men bevokter du hagen din med høye gjerder eller voldgraver med truende drager, er det en hake. Kravet er nemlig at hagen eller grøntanlegget er til glede for flere.

– Er det en privathage, må den ikke være så privat at den ikke kan skues fra veien, for eksempel, forklarer Næss.

LES OGSÅ: I sommer stenger Tåsentunnelen!

Frist 1. august

Har du ikke fått hagen sommerfin riktig ennå, har du fortsatt tid på deg. Fristen for innmelding er ikke før 1. august.

Nominasjonsprosessen er relativ enkel: du sender et bilde og en kort begrunnelse til postmottak@bym.oslo.kommune eller per post til Bymiljøetaten, postboks 636 Løren, 0507 Oslo. Merk forslaget med «Hagepremiering».

LES OGSÅ: Fine hager, dyre hus? Så mye betaler vi i eiendomsskatt i Nordre Aker

Jarlsborgveien 13. Villahagen ble blant annet premiert for sitt mangfold av de sjeldne. Variasjonene favner rennende vann, fisk i dam, omtanke for humler og bier, duftopplevelser og skulpturer. Den er harmonisk delt inn i mange rom, som hver for seg byr på ulike følelser og opplevelser. Foto: TORE NÆSS, BYMILJØETATEN

2015: 19 kandidater

19 ulike anlegg ble vurdert i fjor. Av disse ble tre premiert, i tillegg til at to fikk diplomer.

Det var villahagen til Jan Guettler og Miriam Knudsen i Jansborgveien 13 på Ullern, Meyerløkka vels bygård i Frimanns gate 22B, like ved St. Hanshaugen, og Susanne Hespenheide Lehnes forhage i Elisenbergveien 28 på Frogner som stakk av med de gjeveste utmerkelsen i 2015. Diplomene gikk til en forhage i et borettslag i Erich Mogensøns vei 26-30 og Ruth Klavins og Dag Kløv Andresens hage i Orreskogen 40A. Les mer hos Bymiljøetaten.

Meyerløkka vel. Bakgården står utpreget grønn, med spesielt mange klatreplanter. Sameiene samarbeider, og alle bidrar med pengemidler og annen innsats. Arealene har rom for stillhet og for bekjentskap. Gode fellesopplevelser fører til gemyttlig naboskap og trekker barnefamilier til en trygg bakhage der barn kan leke fritt. Foto: TORE NÆSS, BYMILJØETATEN

Kanskje kan det bli en premie til en Nordre Aker hage i år, slik det ble i 2009, da Evy Jacobsen vant for sin hage i Langmyrgrenda på Nordberg?

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...