Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Harde konkurrenter

Ut på tur: Siri Leira og Linn Damrud på vei inn til Kobberhaugshytta. Foto: Merete Pettersen

Når man skal til toppen av Kobberhaugshytta gjelder det å være først

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2006 kl 12:44

Frognerseteren: - Vi er bitre fiender til den første har nådd toppen, smiler Siri Leira fra Oslo. Hun og venninnen Linn Damrud har akkurat lagt på siste lag med blå ekstra, og nå gjelder det å være første kvinne til toppen av Kobberhaugshytta. Det er en tur, som fra Frognerseteren vil ta cirka en og en halv time. Når de er fremme venter det en ekstra Kvikklunsj til vinneren. - Vi går opp til de forskjellige hyttene, og når vi har nådd hytten tar vi frem medbrakt vørterøl og Kvikklunsj. Det er standard hver gang, forteller Leira. De synes de nyprepererte løypene ser bra ut, og føler seg ganske sikre på at rådene de fikk om blå ekstra er riktig.

- Vi har fått det anbefalt av både far og forbipasserende. Dessuten var det blå eller grønn som ble resultatet, etter at vi hadde fylt ut opplysninger om føret på "smørekalkulatoren" på Friluftsetatens sine hjemmesider, sier de. De pleier å gå på ski et par ganger i året, men nå er det et par år siden sist.

Selv om de er jevnlige brukere av Nordmarka, har de aldri tatt seg en tur i Korketrekkeren.

- Vi har pratet om det mange ganger, men har aldri gjort det. Vi får vel se å gjøre det en dag, sier Leira.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...