Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Her er det!

Bydelen og Avantor har samarbeidet om å få opp skilt og pil i retning biblioteket. Skiltet står på Gullhaug torg. Biblioteket ligger over elva, og inn gata, i Nydalen vgs. Foto: PRIVAT

Allerede i april i år åpnet Nordre Akers bydelsbibliotek i Nydalen. Men det var ikke lett å finne for de uinnvidde. Det er det slutt på nå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Og biblioteket, som er en filial av Deichmanske, ligger i bygget til Nydalen videregående skole i Nydalsveien 30C.

I april i år skrev Nordre Aker Budstikke om at bydelens Kultur- og oppvekstkomité syntes det var for galt at biblioteket ikke var mer synlig enn det er.

– Det viser seg at folk ikke kjenner til biblioteket fysiske plassering. Kultur- og oppvekstkomiteen har derfor jobbet med å få på plass bedre skilting, sa komitéleder Bente M. Larsen (Ap) den gangen.

GLAD: Leder Bente M. Larsen og resten av bydelens Kultur- og oppvekstkomité har jobbet for skilting siden biblioteket åpnet i april. Nå er skiltet på plass. Foto: PRIVAT

– Er bydelsutvalget enig vil administrasjonen ta kontakt med Avantor på nytt for å få opp midlertidig skilting, noe Avantor nok kan gjøre forholdsvis raskt, repliserte assisterende bydelsdirektør Preben Winger. BU var enige med komiteen, og nå har noe skjedd.

Skiltet er på plass

Etter iherdig innsats fra Kjetil Wevling i bydelens Kulturenhet, er endelig skiltingen til bydelsbiblioteket i Nydalen kommet på plass, opplyser kultur- og oppvekst-leder Bente M. Larsen.

Hun tror biblioteket kan bli en viktig kulturarena i fremtiden, der kulturansatte, bibliotekansatte og frivillige arbeider sammen for å gi innbyggerne et godt kulturtilbud.

– Nasjonalbiblioteket har nå satt i gang et prosjekt der de skal se på hvordan folkebibliotekene kan videreutvikles som møteplasser og kulturarenaer, sier Larsen.

LES OGSÅ: Bokaktuelle Anne Holt på Disen: – Jeg bruker nærmiljøet som kulisse av ren latskap

Selvbetjening?

Majorstuen bibliotek har allerede innført selvbetjening utover ordinær åpningstid. Her kan brukerne oppgradere bibliotekkortet sitt, og bruke dette til å låse seg inn. Kortet gir brukerne tilgang til biblioteket mellom klokken 07.00 og 23.00 alle dager.

Tilbudet skal ha vist seg svært vellykket, og Deichmanske arbeider med at alle bydelsbibliotekene skal ha dette tilbudet i løpet av 2018.

– Dette blir spennende å følge med på, sier Larsen.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...