Nordre Aker Budstikke

Her er finalistene: Stem på Årets Navn!

HVEM ER ÅRETS NAVN? Eivind Selvig (Kjelsås IL), Bastionen, Tove Reistads stiftelse for Sognsvannslyset (her repr. av Trond Enkerud i Bymiljøetaten, byråd Lan Marie Nguyen Berg, BU-leder Per H. Christiansen og Hans Edvardsen, Bymiljøetaten da lysene ble tent) eller Magnus Ormåsen ved Abelloftet?

Stiftelsen bak Sognsvannslyset, langrennsjefen som var pådriver for Linderudkollen-anlegget, ungdomsklubblederen på Ullevål, eller Lyn-supporterne i Bastionen? Nå kan du stemme på Årets Navn 2015 i Nordre Aker!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2016 kl 19:47

NORDRE AKER: Før jul ba vi deg som leser Nordre Aker Budstikke om å foreslå kandidater til utmerkelsen Årets Navn i 2015. Årets Navn i Nordre Aker ble delt ut første gang i 2008, og vinneren stemmes frem av avisens lesere.

Slik stemmer du

En imponerende liste med navn og forslag har kommet inn. Det er ingen tvil om at det er mange og mye i bydelen vår som fortjener ekstra heder for sin innsats i året som gikk!

Det skal imidlertid kåres én vinner, og redaksjonen har hatt en utfordrende jobb med å redusere flere titalls forslag ned til fire kandidater, som vi nå er stolte av å presentere. Du kan lese mer om hver kandidat under.

Avstemmingen er åpen frem til og med fredag 15. januar. Du avgir din stemme til høyre på denne siden (hvis du leser oss på pc eller nettbrett), eller nederst i artikkelen (for mobilversjonen av nab.no).

NB! Du kan kun avgi én stemme per døgn.


AVSTEMMINGEN ER NÅ AVSLUTTET

Her er de nominerte:

Kandidat 1: Tove Reistads stiftelse, lys rundt Sognsvann

Lyset rundt Sognsvann har vært etterlengtet. I desember 2015 stod det klart, takket være 6,8 millioner kroner fra Tove Reistads stiftelse. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

15. desember 2015 ble endelig lyset langs den nederste turveien rundt Sognsvann tent. Lokale krefter har jobbet for lys i over ti år, og i fjor fikk Oslo kommune innvilget en søknad til Tove Reistads stiftelse for finansiering av arbeidet. Stiftelsen bevilget 6,8 millioner kroner til arbeidet, som startet i august 2015.

«Til glede for bydelen og hele Oslo by» skriver en av leserne i sin nominasjon.


Styreleder i stiftelsen, Sten Sture Larre, synes det er veldig hyggelig at belysningen rundt Sognsvann og stiftelsen er en av de nominerte til Årets Navn i Nordre Aker.

– En stor gave fra stiftelsen, og veldig hyggelig at den blir så satt pris på. Arbeidet er i tillegg veldig pent og skånsomt gjort, synes Sture Larre.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Bymiljøetaten som har utført prosjektet.

Tove Reistad hadde ingen barn, men arvet en stor formue fra egen famlie. Hun var også selv fra Nordre Aker, og bodde i Carl Kjelsens vei. Stiftelsen ble opprettet i 2008, etter hennes død.

– Tove Reistad var opptatt av området rundt Sognsvann, hun brukte det vel selv også. Da hun skrev testatementet, og som var bakgrunn for stiftelsen, ble belysning i Sognsvannsområdet spesielt nevnt, sier Sture Larre.


– Nå kan man gå og jogge rundt Sognsvann hele døgnet, og det vil gjøre at folk kan føle seg tryggere, sa miljøbyrpd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) da hun fikk æren av å tenne lyset 15. desember.

LES MER: Pærene vil lyse i 25 år

Kandidat 2: Eivind Selvig, Kjelsås IL

Eivind Selvig, leder av Kjelsås langrenn i fem år, og pådriver for Linderudkollen-anlegget. Foto: PRIVAT

Eivind Selvig hadde sittet i styret i Kjelsås Langrenn i åtte år, fem av dem som leder, da han ga seg våren 2015. Han har vært en av pådriverne for langrennsanlegget i Linderudkollen som stod ferdig høsten 2015, og som da vinteren og kuldegradene endelig kom til Oslo nå ved årsskiftet, kunne tas i bruk av skifolket.

«Eivind har vært usedvanlig viktig i prosessen med å få gjennomført langrennsanlegget på Linderudkollen. Ikke minst var det viktig å få politikerne til å bevilge midler til å fullfinansiere anlegget med en gang. Det var en lang saksgang som ved bystyrets budsjettvedtak høsten 2013 stadfestet planene for Linderudkollen. Dermed gikk startskuddet for det arbeidet som nå er i ferd med å bli avsluttet», heter det i lesernominasjonen av Selvig.


– Det var da veldig hyggelig å bli nominert. I Kjelsås Langrenn er det mange som bidrar, og min rolle har kun vært å få flest mulig til å jobbe mot de samme målene. Linderudkollen har vært ett av dem. Herlig at det lykkes, sier Selvig selv.

LES MER: Linderudkollen langrenn: Et miljø- og klimavennlig nærmiljøanlegg

Kandidat 3: Magnus Ormåsen, Iclub – Abelloftet

Magnus Ormåsen, driver blant annet fritidsklubben på Abelloftet på John Colletts plass gjennom iClub. Foto: PRIVAT

Kultur- og ungomshuset Abelloftet åpnet høsten 2013. Det er det private initiativet iClub, med Magnus Ormåsen og King Ho, som drifter fritidsklubben, etter avtale med Bydel Nordre Aker. Tilbudet retter seg primært mot barn og ungdom fra Ullevål og Marienlyst.

– Selvfølgelig veldig hyggelig å bli nominert, og vite at arbeidet vi gjør blir satt pris på, sier Ormåsen.

Han jobber også ved Aktivitetsskolen på Ullevål, er gymlærer ved samme skole, og er frivillig trener for unge i helgene i Tufteparken ved Adamstuen.

«Han gjør en fantastisk jobb for barn og ungdom fra Ullevål-området og er en sann ildsjel! Magnus nyter stor tillit blant de unge, og ting har blitt fanget opp på ungdomsklubben som vi foreldre kanskje ellers ikke hadde fått vite om og kunnet tatt tak i. Magnus står for flotte holdninger og er et godt forbilde for barn og ungdom, både når det gjelder idrett og trening og samfunnsengasjement. Vi er flere som har barn på Ullevål skole som har snakket om at Magnus virkelig fortjener en pris!» skriver leserne som har nominert Ormåsen.

– Det som driver meg med å jobbe med barn og unge er spesielt muligheten til å være med å kunne forebygge. Det er lettere å forebygge for barn og unge til et best mulig liv, hvis man kommer tidlig inn i prosessen. Vi trenger flere åpne møteplasser for barn og unge, og hvor det ikke koster mye å delta, og hvor alle er verdifulle som den de er, og ikke etter hva de presterer, sier Ormåsen.

LES MER: Jubler for ungdomshusgaranti

Kandidat 4: Bastionen

Bastionen har stått last og brast ved Lyn i sesongen der de måtte se laget sitt rykke ned til 3. divisjon. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Da Lyn rykket ned fra 2. til 3. divisjon etter 2015-sesongen, sto likevel Bastionen mannsterke på Bislett, og feiret laget og spillerne. Til tross for at det tok 15 seriekamper før Lyn hentet årets første trepoenger, stilte supporterne opp, og laget ble publikumsvinnere i avdelingen.

– Å være Lyn-supporter er alltid turbulent. I en periode i vår var det ikke morsomtå å gå på kamp. Da gikk du ikke for å se dødsfin fotball, men fordi det er en plikt å støtte laget. Da det snudde i høst var det moro å være med å lage fest, sier Thomas Nordeng, informasjonsansvarlig i Bastionen-styret.

«Lyns supporterklubb har tross en tragisk sesong skapt en fantastisk ramme rundt både borte- og hjemmekamper. Selv om det sportslige har vært dårligere enn forventet har ikke supporterskaren gitt opp. Supporterne har vist en eventyrlig optimisme og støtte til både spillere og trenere», står det i en av leser-nominasjonene.

– Vi er svært ydmyke over å bli nominert. Vi jobber hver dag for at supporterklubben skal bli bedre. Lyn er en klubb som ikke har noe nedover i divisjonssystemet å gjøre, men skal kjempe i toppen, sier Nordeng.

Initiativet Olja Lyn har på kort tid samlet inn over 650.000 kroner, og Lyn-supporterne har vist at de mer enn gjerne støtter laget, også økonomisk.

– Mikkis og Tresor bygger nå det laget som skal vinne denne sesongen og hevde seg i toppen av 2. divisjon neste sesong. I 2016 blir det mange nære kamper og Bastionen skal møte opp på hver gresstust og voll og heie frem Lyn, sier Nordeng.

LES OGSÅ: Bravo, Lyn! Det holdt nesten…

SLIK AVGIR DU STEMME: På pc og nettbrett; til høyre på siden. På mobil stemmer du i feltet under denne saken (under faktaboksen).

AVSTEMMINGEN ER NÅ AVSLUTTET

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...