Nordre Aker Budstikke

Her er vinterens revystjerner

Nydalenrevyen (øverst) og Fagerbergrevyen begynner å ta form. Foto: PRIVAT

Årets Fagerbergrevy på Blindern vgs. og Nydalenrevy fikk strålende kritikker av Nordre Aker Budstikkes anmeldere. Nå er neste års ensembler klare. Vil de levere like bra?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2015 kl 12:38

BLINDERN/NYDALEN: Mens Blindern vgs. sin Fagerbergrevy (navnet er satt sammen av de to tradisjonsrike revyene på skolene Fagerborg og Berg som ble slått sammen til Blindern) har premiere allerede 4. januar 2016, sikter revygjengen på Nydalen vgs. på premiere etter vinterferien, i uke ni.

For du må ikke tro at en skolerevy blir skapt i løpet av en jule- eller vinterferie.

Både på Blindern og Nydalen har forberedelsen til neste års oppsetninger allerede vært i gang lenge. Etter auditionrunder i høst er det nå klart hvem som skal stå på de to scenene.

Mange nykommere i Fagerbergrevyen og Nydalenrevyen

I Fagerbergrevyen 2016 er Theresa Eggesbø (18), den eneste av fjorårets skuespillere som igjen går på scenen. Hun får med seg Kari Svihus Knutsen, Ingrid Kristine Mikkelsen, Alva Ravn Lange-Nielsen, Tord Kværner Helliesen, Philip Bjørne og Lasse Js Lilleng.

– Nesten alle disse skuespillerne har vært på auditions før, og er veldig glad i teater alle sammen. Vi har troen på denne gjengen, og gleder oss til forestillinger! sier Thea Sagen, som er en av fire revysjefer på Blindern vgs.


LES ANMELDELSEN OG SE VIDEO AV FAGERBERGREVYEN 2015: «FABELAKTIG, FAGERBERG!»

Karin, Lasse, Philip, Tord, Theresa, Alva og Ingrid er skuspillere i Fagerbergrevyen 2016. Her sammen med årets tre instruktører. Foto: FAGERBERGREVYEN

I Nydalenrevyen 2016 er det Adrianna Berg og Peder Opland som representerer kontinuitet fra årets oppsetning. De får med seg seks nye skuespillere: Betina Mathiesen, Herman Høst, Iris Engblom, Jørgen Fjellheim, Uros Jeremic og Karina Davidsen.

LES ANMELDELSEN OG SE VIDEO AV NYDALENREVYEN 2015: «KOSTBARE HOTELLSTJERNER I NYDALEN»

Skuespillerne i Nydalenrevyen 2016: (Øverst f.v.) Betina Mathiesen, Uros Jeremic, Iris Engblom og Peder Opland. (Nederst f.v.) Jørgen Fjellheim, Karina Davidsen, Herman Høst og Adrianna Berg. Foto: PEDER OPLAND/HERMAN HJELKREM

Proffe instruktører

Begge revyene har hentet inn eksterne instruktører før neste års revyoppsetninger. Disse har hovedansvaret for tekst, manus og konsept.


– Frem til jul skal skuespillerne bli kjent med hverandre og instruktørene. Bandet skal jamme og lære seg endel nye sanger sammen. Instruktørene skal også være godt i gang med manuset, sier Rasmus Skrivervik, en av tre revysjefer på Nydalen vgs.

Også på Blindern begynner oppsetningen – tekstmessig – å ta form.

– Konseptet er så og si klart, men manuset er ikke ferdig skrevet, med tanke på at skuespillerne også skal komme med ideer. Startfasen for revygjengen har vært å bli bedre kjent med hverandre. Mange forskjellige øvelser og improvisasjonsleker som gjør at de blir trygge på hverandre, og ikke minst tør å gå frem, sier Thea Sagen.

LES OGSÅ: Gikk på Blindern vgs. og kom rett i på University of Oxford med et av verdens beste vitnemål

Tradisjonell revy

Både Fagerbergrevyen og Nydalenrevyen tok i fjor et lite skritt ut av den tradisjonelle revysjangeren, og hadde begge en gjennomgående historie. Fagerbergs «Sakling» var en satire over mediene, mens «All Inclusive» på Nydalen tok publikum med til livet på Hotell Nydalen.


I år blir det trolig annerledes.

– Instruktørene jobber nå med forskjellige ideer til konsept. De ser for seg en mer tradisjonell revy, hvor humor er i fokus, sier Skrivervik i Nydalenrevyen.

– Om vi går for en helhetlig historie, eller mer tradisjonell historie er enda litt usikkert, med tanke på at instruktørene ikke har avslørt noe enn så lenge. Men vi er utrolig spente, sier Sagen i Fagerbergrevyen.

LES OGSÅ: Flere søkere til Nydalen vgs.

Bygger miljø

Både Nydalen og Blindern er nye skoler, men begge steder begynner revykulturen å ta form. For Nydalenrevyen var det et skudd for baugen at skolens første revyoppsetninger fikk mildt sagt lunken mottakelse fra anmelderkorpset. De to siste årene har imidlertid pipen fått en annen lyd, og skolerevyen har høstet femmere to år på rad.


LES OM DET HER: – Det var flaut å være med i Nydalenrevyen

– Revymiljøet på skolen har absolutt fått stor motivasjon av de gode karakterene. Vi får flere medlemmer for hvert år og har i år over 200 medlemmer, sier Skrivervik.

Fagerbergrevyen hadde sin aller første oppsetning i fjor, men den har røtter i to av Oslos mest tradisjonsrike skolerevyer; Fagerborg og Berg. Urpremieren fikk vekslende mottakelse, med både terningkast tre og seks.

LES OM DET HER: Fagerberg fikk 3'er og 6'er: Anmelderrabalder ga fulle hus

– Fagerborg- og Berg-tradisjonene har absolutt rukket å smelte sammen. Begge skolene har vært kjente for sine revytradisjoner, og ensemblet på skolen er helt fantastisk, avslutter Sagen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...