Nordre Aker Budstikke

Her feirer de en ny rekord over Oslo

En lystig OverOslo-gjeng, med festivalledelse og superfrivillige, feiret at festivalen er utsolgt på OverOslo bar på Grefsenkollen onsdag kveld. Foto: OVEROSLO

I kveld ble OverOslo-festivalen utsolgt, etter bare to måneders salg. Det har aldri skjedd før.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2017 kl 10:46

GREFSENKOLLEN: En samling sentrale folk bak festivalen, samt en gruppe superfrivillige, feirer i kveld at sommerens OverOslo er utsolgt på rekordtid.

20.000 billetter er revet vekk siden salget åpnet i desember.

Også i år er festivalen utsolgt. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Alt utsolgt

Like over nyttår skrev vi at salget av lørdagsbilletter midlertidig måtte stanses. Festivalens siste dag var i ferd med å bli solgt ut, selv om bare to band var lansert.

Men så er det ikke hvem som helst som headliner siste festivaldag: Elektronika-pionerene, og legendene må vi nesten kunne si, Röyksopp.


– Nå er hele festivalen utsolgt, og det er fortsatt midt på vinteren, sier festivalsjef Thorkild Gundersen til Nordre Aker Budstikke.

Thorkild Gundersen (t.v.) og Lars Fosdahl opplever enorm rift om billettene til sommerens festival på Grefsenskollen. Foto: GUNNAR KOPPERUD

Tidligere har gjerne én-to dager blitt utsolgt i løpet av januar, så har neste holdt til påske, mens én dag gjerne har hatt ledige billetter like fram til festivalstart. Slik blir det ikke i år.

– I år er alle billettene solgt på under to måneder, oppsummerer Gundersen.

LES OGSÅ: Slik blir festivalen til: Ansiktene som kommer igjen, og igjen

Advarer mot svartebørs

På enkelte nettsteder selges nå billetter til OverOslo til mellom 2000 og 3000 kroner. Festivalen og billettformidleren Ticketmaster har derfor sett seg nødt til å gå ut og advare mot å kjøpe billetter på svartebørs.

– Du risikerer å få billettkopier, som ser ekte ut, men som allerede er brukt når du kommer hit i døra, advarer festivalsjefen.

Tre grunner til suksess

– Hva er årsaken til populariteten?

Utsikten det er snakk om. OverOslos arena på Grefsenkollen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


– Jeg tror det er tre grunner til det. Det første er at flere får med seg at det blir tidligere utsolgt for hvert år, og at de derfor må være tidlig ute skal de sikre seg billetter. Det andre er brukerundersøkelsene som gir høy score på trivsel. Vi har for eksempel fått bort do- og barkøene. Folk trives på festivalen, og mange i fjor sa allerede da at «jeg skal tilbake neste år», sier Gundersen.

– Det tredje er bra booking, en bra plakat. Vi har truffet godt med årets artister.

Og ennå gjenstår ett slipp for torsdag, fredag og lørdag, før plakaten er komplett.

LES OGSÅ: Folkets dom på OverOslo: – Vi bor jo i den kuleste bydelen!

Norsk er populært

– Hvilken dag er dere mest fornøyde med selv?


– Onsdagen har solgt jevnt godt. Med Highasakite og Aurora på topp. Onsdag er det bare norske band, og god kvinneandel. At den solgte ut så fort er veldig gøy sier, Gundersen.

Men han trekker også frem at lørdag, med blant andre Röyksopp og Sondre Justad, også bare har norske artister på plakaten.

– Vi er godt fornøyd med alle dagene, og bookingene. Og når de selger så godt har vi lyktes, sier han.

– Hvilke signaler gir det dere at de helnorske dagene selger best?

– Det har vi sett hele tiden, at norske artister trekker publikum. Folk vil alltid se en Janove, Sivert Høyen og DumDum Boys i form. De gangene vi har bommet er det med utenlandske artister. Vi vet mye mer om hvordan norske band selger, svarer Gundersen.

Fra ukjent til stjerne

Aurora på scenen i 2015. Den gang et ubeskrevet blad. I 2017 topper hun plakaten på onsdag, ved siden av Highasakite. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Han peker også på OverOslo som en arena for artister i startgropen.

– Aurora åpnet festivalen for to år siden, som ganske ukjent, og i år er hun et av toppavnene på onsdagen.

Satsingen på artister som vil opp og fram, har OverOslo etablert i konseptet Max Lovende. Unge og ukjente artister får prøve seg i kvalifiseringsrunder i forkant, der premien er å opptre på festivalen.

– Tidligere Max Lovende-artister på OverOslo, som nå er booket tilbake som fullblods artister, er Dagny og Fay Wildhagen. Det er gøy, sier Gundersen.

I år går Max Lovende på Grefsenkollen 16. og 17. mars. Åtte artister spiller hver kveld, og to fra hver runde får deretter opptre på sommerens festival. Max Lovende er åpen og gratis for publikum, som dermed får mulighet til å oppleve morgendagens stjerner.

LES OGSÅ: Her vokste superstjerna opp, på Kjelsås. I dag jubilerer hun

Ikke noen utvidelse

En stor gjeng frivillige skal til for å lage festival. Her fra kick-off i 2016. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I fjor prøvde festivalen seg med en femte dag, på tirsdag. Men noen planer om permanent utvidelse, har festivalledelsen ikke.

– Nei, fem dager blir for mye, både for dem som jobber på festivalen og pubikum. Dessuten er hverken tirsdag eller søndag gode festivaldager, sier Gundersen, som også avkrefter at det vil bli sluppet noen ekstrabilletter nærmere festivalstart i år. Nå er det fullt.

– Nå skal vi jobbe fram til festivalen med å skape god atmosfære og legge til rette for hyggelige opplevelser for alle dem som kommer.

(NB, onsdag kveld er det fortsatt mulig å kjøpe billetter til torsdagen hos Ticketmaster. Det skal likevel ikke være snakk om mange ledige billetter).

LES OGSÅ: Tidenes kuleste helsesøster? Slik gikk Tale fra 700 til 7000 følgere på Snapchat på et døgn

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...