Nordre Aker Budstikke

Her hører og ser du DUGGs nye låt!

MYE: Har mye på gang, gutta i rockebandet DUGG, fra venstre Erik Bakk, Stian Myhre, Per Myhre og Stian Traasdahl. Foto: Kristin Tufte Haga

Mye spennende med rockegruppa DUGG om dagen med release av ny singel og musikkvideo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2015 kl 21:19

GREFSEN: "DUGG spiller egenkomponert Rock, med stort fokus på sterke melodier og gode riff." står det på hjemmesiden til rockebandet.

Rock'n roll og gode riff blir det, med release på ny singel.
TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

- Jeg tror jeg prater for alle i bandet når jeg sier at vi jobber med musikk fordi det er det vi liker aller best å gjøre, og fordi vi ønsker å skape noe nytt. Det er til tider frustrerende og vanskelig, men samtidig enormt givende når man føler at en ny låt "sitter", sa Erik Bakk i bandet til avisa tidligere denne uken.

Selv er han fra Grefsen, gutta har også øvingslokale i området.

Les også: Her må du være universitetsutdannet for å få kjøpt leilighet

Etter å ha vært soloartist i noen år, trommet Erik sammen til bandet DUGG i 2009.


- Per ble med på gitar, og bandet begynte å ta form. Vi hadde spilt sammen i et annet Oslo band tidligere, Distant Early Warning, på slutten av 90-tallet, og
var blitt gode venner, forteller Erik.

- En haug med låter

Per hadde lagt gitaren på hylla i noen år, men Erik fikk etter hvert overtalt han til å bli med på en øving. Da var det gjort.

Les også: Luksusboliger til titallsmillioner i Nordre Aker - se bildene her

- Vi fikk etter hvert jobbet frem en haug med låter. I 2011 dro vi til Irland og et av europas feteste studioer, Grouse Lodge Studios, for å endelig få spille inn vår debut EP. Singelen "Salt, søtt & syrlig" fra debuten spilles fortsatt på radio.

Album en og to

I 2013 gikk gutta i gang med det første albumet, "Et hemmelig sted".

- Produksjonen ble lagt til Urban Sound Studios i Oslo - med produsent Thomas Wang. Singlene "Ingenting" og "Ikke Faen" synes vi fikk godt med spilletid på radio. Like før lansering ble Stian Traasdahl bandets nye bassist, forteller Erik.


Stian hadde også lang musikererfaring, blant annet fra bandet Molotow. Som også har turnert i Europa.

Les også: Med uteservering ved vakre Akerselva

I 2014 startet DUGG arbeidet med neste album, også med Urban Sound Studios og produsent Thomas Wang.

Far og sønn

Like før innspillingen startet, sluttet daværende trommeslager. DUGG trengte en ny trommis.

- Sønnen til Per, Stian Myhre, var allerede en etablert trommeslager, tidligere med i bandet Dirt Inc. Vi spurte om han kunne vikariere på studioinnspillingen, og ble imponert over hvor dyktig han var. Mot slutten av 2014 ble han fast medlem i bandet, forteller Erik videre.

Albumet blir etter planen lansert til høsten.

Fylle gode scener

Erik skriver de fleste låtene i DUGG, men også Per og Stian skriver låter til det nye albumet.

- Vi prøver å få til å spille "ute" jevnlig, kanskje en gang i måneden. Men det er jo litt periodeavhengig. Nå har vi jo jobbet mye med det nye albbumet og vært i studio. Men vi har nylig gjort avtale med bookingbyrå, Kvalitetsartister. Så da satser vi på mer spilling ute fremover.

Alle fire har jobber ved siden av musikken, men gutta har musikalske ambisjoner.

- Vi vil jo gjerne bli så store at vi kan fylle gode scener og konsertsteder over hele landet. Men like viktig; Vi skal ha det gøy underveis og utvikle oss som band.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...