Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hjemmepåske? Her er tips til ting å gjøre!

Byens kuleste museum ligger på Kjelsås. Og det har åpent hver dag gjennom påsken. Og det er mye å finne på, både i Nordre Aker og i resten av Oslo, for dem som ferierer hjemme. Foto: TEKNISK MUSEUM

Synes du påskefjellet er oppskrytt, er det helt i orden. Det er så mye annet å gjøre selv om du holder deg hjemme i påskeferien. Her er vår guide, fra oss til deg!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2015 kl 12:11

NORDRE AKER: Etter noen fine vårdager, ble vi tatt litt på senga av at det lavet ned i timevis på søndag.

Også denne uken før påske har vi blitt overrasket av snøfall. I følge Yr.no vil det komme nedbør også i løpet av palmehelgen.

Det blir kanskje ikke vår av sånt, men skiføret får et kjærkomment påfyll.

Hvorfor ikke ta med skiene til høyden?

«Det er fortsatt fine forhold i nykjørte løyper i områder over ca. 300 meter, og særlig i løypene som går på skogsbilveier. Noen steder må man regne med å gå litt på beina i starten» melder Skiforeningen.

Det er skiføre ut fra Forgnerseteren, og Bymiljøetaten forteller at «Vi preparerer fortsatt de fleste av løypene. Ut fra Sognsvann er det dårlig med snø det første stykket».

Sjekk Skiforeningens oppdaterte føremelding her!

Ullevålseter frister med bakst, kakao og mer til, tirsdag til søndag kl. 9-17 gjennom hele påsken.

Oslo skisenter på Grefsenkollen hadde egentlig avsluttet sesongen for i år, men har utvidet etter snøværet.

Vil du ha påskefjellfølelse på nedoverski i Oslo, er det også fortsatt muligheter på Tryvann. Oslo Vinterpark holder åpent i påsken, hver dag kl. 10-17. Det anbefales å reise kollektivt.

Full fart på Teknisk musem

Vi du oppleve byens kanskje morsomste museum, og lære litt på kjøpet, har Teknisk museum på Kjelsås åpent hver dag i påsken, kl. 11-18.

Museet frister med følgende i påskeuka:

«Prøv en el-sykkel, bli med på sykkelhistorisk prat og ta en guidet sykkeltur langs Akerselva!

I tillegg blir det vitenshow/kjemishow, fortellinger om blod, gørr og amputasjoner fra medisinhistorien (ikke for de lettskremte), bli med på omvisning i fotoutstillingen KRAFT (Anders B. Wilse), koble elektroniske komponenter til fabelaktige konstruksjoner, hopp i redningsstrømpa og lag din egen button».

Se hele programmet på museets nettsider.

Akerselva

Sykkel eller ei, hvorfor ikke benytte vakre Akerselva til en påskeekspedisjon i eget nærmiljø?

Her kan du gå fra Maridalsvannnet og ned til Vaterland. Og hvorfor ikke prøve appen Akerselva Digitalt? Det er en audioguide utviklet av Teknisk museum, er gratis, og forteller deg om industrihistorien langs elva mens du går!

Abelloftet

På ungdomsklubben Abelloftet på John Colletts plass, i Vestgrensa 2 på Ullevål, er det aktivitet mandag til onsdag i påskeuka kl. 9.30-16. Tilbudet er for alle barn på 5. og 6. trinn. (For ordens skyld: Dette arrangeres av iClub og deltakelse koster 300 kroner per dag.)

Mandag blir det spill og aktiviteter på huset, og ballspill i skolegården på Ullevål skole hvis været er bra. Det er også muligheter for å være med på cageball (krever bindene påmelding til iclub.oslo@gmail.com/90281099. Pris kr. 100)

Tirsdag er det iQuiz med premier, spillturneringer og gymsaløkt, mens det på onsdag rigges til skikkelig hjemmekino med popcorn og bakst.

Mandag til onsdag tilbys det dessuten en dance-workshop der danseentusiaster kan være med på workshop to timer hver dag. Ansvarlig for undervisningen er Leonard Rosenvinge Jackson, eier av Dance Off Studios. Fokus for workshoppen er en miks av hip-hop og street-dance, og det er en fordel hvis barna enten har noe dansebakgrunn, eller er over snittet danseinteresserte, melder ungdomsklubben. Kurset koster 550 kroner og krever påmelding til iclub.oslo@gmail.com/90281099 (NB! Påmeldingsfrist 27. mars).

Les også: Tyverier fra Abelloftet: – Utrolig simpelt å stjele fra barn

Kirkepåske

Påskehøytiden markeres som seg hør og bør i distriktets kirker, med gudstjenester alle påskedagene. Sjekk hva som skjer når på nettsidene til Grefsen, Nordberg, Bakkehaugen eller Vestre Aker menighet.

Museer i Oslo

Oslo har mange spennende museer, og mange av dem holder åpent i påsken. Hopp på bussen eller trikken, og finn et museum som faller i smak. Visit Oslo har samlet åpningstidene for alle Oslos museer på denne siden.

Lurer du på hvilket museum du helst bør ta med barna på? Visit Oslo har full oversikt over barneprogrammene også.

Sjekk hele Visit Oslos påskeguide her!

HAR DU FLERE PÅSKEFERIETIPS? SKRIV DET I KOMMENTARFELTET UNDER ELLER SEND OSS EN E-POST!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...