Nordre Aker Budstikke

Holdt seminaret for åpne vinduer!

Orkesteret samlet seg til seminar, og tilskuerne kunne lytte til musikken utenfor vinduene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2021 kl 14:18

KJELSÅS: – Vi er i gang med høstsemesteret etter et tøft koronaår, og sparker i gang med orkesterseminar for alle våre elever, lørdag 4. september. Seminaret arrangeres på Engebråten ungdomsskole, fortalte styreleder Rune Rystad i Kjelsås skoles strykeorkester før helgen.

– Dette er et tradisjonsrikt orkester som jubilerte med sine 70 år i 2020, men den feiringen gikk dessverre i koronavasken sammen med det meste av fysiske spilletimer og moro. Nå starter vi opp høstsemesteret og gleder oss til mer normalisert aktivitet fremover. Selvsagt merker vi smittesituasjonen i bydelen, og tar fortsatt våre forholdsregler i tråd med anbefalinger rundt fritidsaktiviteter, legger Rystad til.

I tillegg til hovedorkesteret er det også to aspirantorkestre; Tutti Frutti og Non Stop.

– Under den verste nedstengningen har vi kjørt spilletimer med hver enkelt elev digitalt. De yngste orkestrene hadde øvinger digitalt, mens hovedorkesterets fellesøvinger ble avlyst. Det ble for krevende å få godt samspill over videolink.

Viktig med seminar

Avslutningskonsertene for både aspirantorkesteret og hovedorkesteret ble holdt for åpne vinduer slik at søsken, foreldre og besteforeldre kunne være publikum uten å måtte trenge seg sammen.

– Slike seminarer og konserter er veldig viktige for oss. Vi ser at elevene stortrives og merker at de henter veldig mye motivasjon fra slike arrangementer. Vi kommer også til å jobbe litt med rekruttering videre i høst, siden vi har korte ventelister. Og er spesielt på utkikk etter cellister - hvor det er ledige plasser. Nå er det også Musikklivets uke, så det er også et poeng for oss å feire at musikklivet er godt i gang etter nedstengningen, oppsummerer Rystad etter helgen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...