Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hva kan vi få til for én million kroner?

Kjetil F. Wevling er kultur- og nærmiljøkonsulent i Bydel Nordre Aker. Foto: TRIKKEHALLEN/BYDEL NORDRE AKER

Klar, ferdig – nå har søknadsportalen for neste års frivillighetsmidler åpnet!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2016 kl 12:39

NORDRE AKER: Én million kroner er den totale potten som er satt av i neste års bydelsbudsjett til frivillighetsmidler i Nordre Aker.

Søk nå

– Støtteordningene har til hensikt å stimulere til frivillig arbeid i bydelen, skape engasjement og gode opplevelser for bydelens beboere. Det gis støtte til arrangement, tiltak og prosjekter innen kategoriene frivillig kulturliv, idrett og friluftsliv, nærmiljø samt helse og velferd, sier Kjetil Wevling i kulturenheten i bydelen.

Søknader må sendes inn elektronisk via Oslo kommunes nettsider.

Søknadsfristen er 15. januar 2017.

Hvem kan få penger?

Organisasjoner, institusjoner, bydelens virksomheter, ad-hoc grupperinger og enkeltpersoner kan søke. Søkeren må ha sin hovedvekt av medlemmer og/eller virksomhet i Bydel Nordre Aker, opplyser bydelen i utlysningen.

Hvorfor frivillighet?

Nordberg strykeorkester fikk frivillighetsmidler til innkjøp av instrumenter i 2016. Her er noen av de unge musikerne på Nordre Aker musikk og kulturutvalgs (NAMK) julekonsert i Nordberg kirke i år. NAMK fikk også midler til konserter og den nye talentprisen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Hva hadde skjedd uten frivilligheten, fikk undertegnede spørsmål om da Nordre Aker Budstikke delte ut prisen til «Årets ildsjel og medmenneske i Nordre Aker» 29. november.

Spørsmålet var retorisk. Vinnerne av prisen var nettopp en gjeng med frivillige som bidrar på seniorsenteret Kuben 62+.

Den frivillige innsatsen i bydelen – i idrettslag og kulturliv, på seniorsentre og ungdomsklubber, i menigheter og vel – stimulerer til aktivitet verdstatt langt utover den millionen frivillighetsmidlene omfatter, eller bevilgninger som gis fra kommersielle og andre aktører.

Det er derfor penger man får mye igjen for, kommenterte bydelsutvalget under budsjettbehandlingen i fjor. På grunn av et usikkert økonomisk 2016, hadde bydelsdirektøren innstilt på å redusere frivillighetspotten fra én million til 800.000. Det skapte ramaskrik i bydelsutvalget, og en positiv økonomsk utvikling på vårparten sikret millionen likevel.

Disse fikk i 2016

I fjor fikk bydelen inn totalt 73 søknader om frivillighetsmider, noe som var tre flere enn i 2015. Samlet søknadssum var på 6.182.559 kroner.

Tilt Kortfilmfestival fikk Frivillighetsmidler i 2016. Foto: Cäroly Loorits

Blant mottakerne av frivillighetsmidler i 2016 var Nordre Aker musikk- og kulturutvalgs talentpris som ble delt ut på konserten 27. november, Frysjastock og Tilt- kortfilmfestival på Trikkehallen, Kjelsås IL til sandbanene på Myrerjordet, og Koll IL til Trollnatta og Kolljakta.

Ivar Christiansen og Truls Nygaard i Kjelsås IL fikk penger til sandbaner på Myrerjordet, et prosjekt de har jobbet for sammen med Torbjørn Togstad i Øvre Grefsen vel. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Andre mottakere var Tåsen skolekorps, Disen Strings og strykeorkestrene på Grefsen skole, Disen, Nordberg og Kjelsås skole, Marienlyst og Ullevål skoleorkester, Kultursløyfa på Ullevål, Ungdomsrådet, Heilo Vel og Solemskogen Velforening.

Se alle mottakerne av Frivillighetsmidler i 2016 her!

Vedtak

Utlysningen av frivillighetsmidler skjer med forbeholdet om at bydelsutvalget vedtar å bruke én million på frivillighetsmildler i 2017. Bydelsbudsjettet blir først vedtattt 15. desember, og det er bydelsdirektør Øyvind Henriksen som har innstilt på én million til frivillighetsmidler, slik har fortalte Nordre Aker Budstikke i november.

Frivillighetsmiddelsøknadene behandles av lokalolitikerne etter fristens utløp i 2017.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...