Nordre Aker Budstikke

Hva?! Skal han få Maridalsvannet til å «forsvinne» på søndag?

Illusjonisten Alexx Alexander skal på ukjent vis på Maridalsvannet til å forsvinne under Havnelangs søndag. Foto: Utlånt/Promo

Hvordan illusjonisten Alexx Alexxander skal få til det, får vi ikke svar på.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.06.2019 kl 12:59

OSLO: Kanskje har du fått med deg Vann- og avløpsetatens (VAV) samarbeid med illusjonisten Alexx Alexxander på Facebooksiden Oslovann den siste tiden? Han har blant annet fortalt om at vi bruker et og et halv Maridalsvann i året, noe du også kunne lese her i Nordre Aker Budstikke. Han har lurt ordføreren med en flaske med vann på Facebook, og i den samme kanalen har den kommunale etaten de siste ukene hauset opp illusjonistens opptreden som skal finne sted under Havnelags-arrangementet på søndag.

«Noe stort skal skje» og «tidenes største illusjonsstunt», har VAV solgt inn arrangementet som. Det har fått tankene til å vandre hen til illusjonisten David Copperfield, som herjet med hjernen vår på tv for et tiår eller to siden – han fikk Frihetsgudinnen til å «forsvinne», og han har svevd over Grand Canyon og gått gjennom den kinesiske mur.

Maridalsvennet?

Men hva kan den norske illusjonisten Alexxander, som vi først ble kjent med gjennom Norske talenter utrette på havna i Oslo som er SÅ svært?

Joda, fredag ettermiddag kom svaret, i form av en pressemelding fra Vann- og alvøpsetaten. Allerede torsdag ringte kommunikasjonsavdelingen og lurte på Nordre Aker Budstikke ville skrive om arrangementet. Akershusstranda ved festningen er ikke akkurat i nedslagsfeltet vårt, så vi trakk litt på det, men ble lovet «store nyheter».

– Jaha, sa vi. Fredag kom altså svaret – som allerede har reist en rekke nye spørsmål. Pressemeldingen sier nemlig:


«Alexx Alexxander skal få Maridalsvannet til å forsvinne! Opplev en av tidenes mest forbløffende illusjoner».

Maridalsvannet: Uansett hva illusjonisten Alexx Alexxander finner på på søndag, er vi ganske sikre på at Maridalsvannet består. Foto: Kristin Tufte Haga

At det var?

På hvilken måte skal illusjonisten få Maridalsvannet til å forsvinne, og hvordan skal han "trylle" vekk drikkevannskilden vår fra kaikanten like ved rådhuset?

Se, det får vi ingen svar på fredag ettermiddag, kun et bilde av Alexx, som du ser øverst i saken.

Dermed sitter vi igjen som et stort spørsmålstegn, og må vel ta turen ned til Skur 39, Akershusstranda 21 e adressen, søndag kl. 14.00 for å få svar på denne mystiske invitasjonen. Vi kan like godt gjengi resten av pressemeldingen. Blir du like nysgjerrig som oss?

Tenk om drikkevannet vårt forsvant!

Alexx Alexxander er en av verdens fremste magikere, og blant annet mottaker av den prestisjefylte og internasjonale utmerkelsen The Merlin Award, magiens egen Oscar-pris. Førstkommende søndag skal han i samarbeid med Oslovann utføre et spektakulært illusjonsstunt i Oslo: han skal få Maridalsvannet til å forsvinne!

Alexx er hovedattraksjon for Havnelangs i Oslos miljøhovedstadsår 2019.

Illusjonen er et av innslagene under årets Havnelangs, som foregår på Akershusstranda i helgen. Ved hjelp av den verdenskjente illusjonisten ønsker Oslovann å rette søkelyset på betydningen og viktigheten av at byens innbyggere har rent vann i springen til enhver tid. Hva hadde skjedd hvis Oslos største vannkilde, Maridalsvannet, forsvant?

160 liter vann per døgn

Hver dag bruker hver og én av oss 160 liter vann. Og det gjør nok de fleste uten å tenke over hvor heldige vi er som til enhver tid har tilgang til friskt og velsmakende drikkevann. Og nesten like viktig er de store mengdene vann vi bruker til alle andre formål. Uten rent vann stopper Oslo. Derfor brukes det betydelige ressurser på å sørge for trygg og sikker vannforsyning til hele byen også i fremtiden.

Vannviten

Når Alexx Alexxander har gjennomført illusjonsstuntet, blir det "vannviten" med fysikeren og NRK-programlederen Andreas Wahl. Temaet her er naturlig nok "Hva gjør vi om vannet vårt blir borte?"

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...