ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Restaurantanmeldelse:

– Hvis vi lukker øynene nå, er vi i Hellas

Pascal Greek & Grill gjør Hellas-abstinensene litt enklere å takle. Foto: Matanmelderne i Sagene Avis

For hver bit de tar, dukker det opp et nytt minne fra Hellas.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

RESTAURANTANMELDELSE: Matanmelderne i Sagene Avis, Oskar og Lovisa, har tatt turen ut av bydel Sagene og opp til Disen. Nærmere bestemt til «Svetter'n». Her åpnet den greske restauranten Pascal Greek & Grill i november. Vi gjengir deler av matanmeldelsen her!

– Kjære bydel Sagene og Nordre Aker, dra til denne lille perlen! Ikke la enda en av byens greske restauranter stenge - dette er nemlig den beste hittil, i våre øyne, oppfordrer Oskar og Lovisa.

Pascal Greek & Grill

Sted: Pascal Greek & Grill, Kjelsåsveien 18
Meny: Gresk mat - kylling, svin, lam, osteretter og salat
Pluss: Bestemors uslåelige tzatziki og perfekt grillet kjøtt
Minus: Et litt kjedelig lokale ville normalt dratt det hele ned, men en fantastisk matopplevelse trumfer denne.
Pris: Forretter fra 79, pita-/hovedretter fra 119 til 679 (mix grill, med mat for flere personer).


Pascal Greek & Grill ligger i Svetter'n, rett over gata for Skeidbanen. Foto: Kristin Tufte Haga (arkivfoto)

Oskar og Lovisa er mer enn gjennomsnittet glad i Hellas og gresk mat. Forventningene er derfor naturlig nok enorme, når kokken setter maten på bordet.

Og atmosfæren blir fort autentisk gresk, når historiene fra de greske eierne og ansatte kommer trillende ved bordet. Familie virker å være gjennomgående i driften av denne restauranten, og tzatzikien er bestemors oppskrift. Det er også disse eierne som står bak den greske foodtrucken, som blant annet har stått utenfor Storo Storsenter.

ANNONSE

– Åh, tzatzikien har en kraftig, kraftig, hvitløkssmak! Akkurat sånn det skal være, vi kommer til å skremme vekk folk i ei uke. Det er forfriskende at de har «gunnet på». Og du kjenner at dette er en gresk yoghurt, det er god syrlighet, sier Oskar og Lovisa ivrig, sånn nesten forståelig gjennom munnfullene med tzatziki.

De har også bestilt gyros og souvlaki, begge med kylling, som serveres med pommes frites og pitabrød. De var heller ikke vonde å be da de så tirokroketes - friterte geitostballer med yoghurt, på menyen.

– Jeg sitter på en restaurant på Kreta jeg nå, og hører sjøbrisen, sier Lovisa, og begge er enige i at denne maten føles like autentisk som på restaurantene i de små, trange gatene i Chania. Kanskje til og med litt bedre akkurat nå, etter en lang pandemi med store Hellas-abstinenser.

LES HELE MATANMELDELSEN I SAGENE AVIS!

Maten ble en fulltreffer for anmelderne! Foto: Matanmelderne i Sagene Avis

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE