Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hyllet for sin vakre enkelhet

Bakkehaugen kirke ble feiret for sine 50 år.

"Jeg føler at dette er min kirke! Jeg hører til her!" Kan en kirke få en finere kompliment? Bakkehaugen er et levende kjærlighetens budskap.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2009 kl 10:33

BAKKEHAUGEN: Kirken står der som en spennende skulptur i landskapet. Ove Bang og Einar Viksjøs verk ble i sin tid tildelt den ærefulle Betongtavlen, for fremragende betongarkitektur. Menigheten og de som sogner til den, viser klart at de har noe å fylle det særegne kirkerommet med. Her betyr Kjærlighetsbudskapet at alle gjør noe for hverandre, smått eller stort; og at alle føler seg inkludert.

Den hyggelige 50-årsdagen ble søndag behørig feiret med festgudstjeneste med sokneprest Hjalmar Kjelsvik

— og med biskop Ole Chr. Kvarme som gjest. Og stilig festkaffe med godsaker for store, og pølser og skikkelig rød saft for henrykte unger som danset rundt. Kirkeforvalter Dag Magelsen og kirkearbeider Kari Knudsen fikk en spesiell takk for sin store og utrettelige innsats. Under gudstjenesten spilte Odd Riisnæs både egen og Duke Ellingtons musikk.

Det vakreste

— Gamle Aker er over 900 år, Domkirken er fra 1697. Noen sa at 50 år er et knuslete tall: Bør vi vente i 500 år før vi kan rope hurra? spør vi biskopen.

— Kirken skal følge folket og Det Gode! slår Ole Chr. Kvarme fast.

— Det er bare å se på menighetssituasjonen i Oslo.

— Vi ser hvordan befolkingsveksten rundt forrige århundre førte til at kirker ble bygd. Da kom de gamle kirkene. Men det tok jo ikke slutt med det. På 50-tallet, som her

— og de senere tiår i forstedene, som vi sa den gang, har mer folkevekst gjort at vi har fått fine kirker i lokalmiljøene rundt. Og det er gledelig!

— Hva synes du er det vakreste her inne?

— Det vakreste i denne kirken er enkelheten. Det skapes et rom med korset, som løfter blikket oppover

— og betongen, som sier at her har vi begge beina på jorda!

Fremhever Maria

— Du har jobbet her i ni år, og har hatt tid til å fordype deg i utsmykningen og rommet. Hva er det vakreste her inne? spør vi soknepresten.

— Mariafiguren! Svaret kommer spontant.

— Når det første sollyset fyller den og bryter gjennom glasset, da er det så vakkert her! En fantastisk opplevelse. Og når jeg holder barnegudstjeneste, og sier: La oss finne krybben! Da finner ungene veldig lett fram til Maria og krybben, smiler Hjalmar Kjelsvik.

Mye jobb bak fin fest

— Lekre snitter, en hektoliter herlig kaffe og kaker som fikk munnen til å løpe i vann. Pølser og kos til ungene. Nydelig dekkede bord, blomster og lys. For en jobb? Kirkearbeider Kari Knudsen er en svært hyggelig festdirigent med full kontroll.

— Vi har vært en komité som jobbet bare med festen, forteller hun. Kari får på magisk vis alt til å klaffe og passer på at alle hygger seg og er med!

— Folk føler tilhørighet til denne kirken, sier Kari.

— Stadig flere vil bruke Bakkehaugen til dåp, bisettelse, konfirmasjon osv. Vi leier ut også, så de kan ha en sammenkomst her. De søker hit. Og det er hyggelig med en så fin fest når kirken har bursdag!

Hun smiler:

— Jeg er en av de første som ble døpt her. Så jeg er like gammel som kirken!

Levende fellesskap

Flere fortaller at de opplever Bakkehaugen som sitt "kirkehjem".

— Alle blir tatt veldig godt imot her, sier én.

— Folk blir kjørt hit, det kunne ikke bedre være! sier en av de trofaste medhjelperne gjennom 50 år.

— Tidligere hadde vi menighetssøster her også, men så overtok kommunen helsestellet. Alle skal føle at de er med. De bidrar med sitt og føler at kirken er deres. Her er tilbud til alle: Speider, barnekor, familiemiddag, nettbygging. En populær og meget levende kirke!

Perfekt for kulturkvelder

— Det er et veldig vellykket kirkerom, sier Bjørghild Kjelsvik.

— Et velegnet sted for kulturkvelder Det gjelder å samle folk omkring, arrangere noe de føler de vil være med på. De kan komme hit og ha det sosialt. Nylig hadde vi utstilling av Kai Fjells kunst. Kirken som institusjon har røtter 2000 år tilbake i tiden, mens denne kirken arkitektonisk er 50 år. Også møtes de, kan man si. Veldig fint!

Visst kom folk hit for å feire at betongbygget rundet år. Men festen må også være fordi denne kirken har lykkes

— i virkelig å være til for folk som sogner til den, så ingen bakkehaugborger føler seg alene når det røyner på.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...