Nordre Aker Budstikke

I år kan du løpe Elvelangs med glowsticks festet til kroppen

Glowrun blir arrangert for tiende gang 21. september, og er en del av det offisielle Elvelangsprogrammet. Du må pynte deg i lysende farger. Foto: PRIVAT

Torsdag 21. september slukkes det elektriske lyset, og Akerselva lyses opp av fakler fra Stilla til Vaterland. Elvebredden fylles med kulturinnslag. Nytt av året er et «glowrun», og du kan delta hvis du vil!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2017 kl 12:02

AKERSELVA: Elvelangs i fakkellys åpnes offisielt av ordfører Marianne Borgen ved Brekkedammen klokken 20, torsdag 21. september. Deretter viser Plutselig Sirkus sitt spektakulære ildshow Ildens Magi.

Langs elva blir det tettpakket med kulturelle innslag helt ned til Vaterland. I Nordre Aker bidrar en rekke lokale aktører. Mer om dem senere. Først litt om årets helsprø nyvinning!

Glowrun

Helt nytt av året, og en del av det offisielle programmet under Elvelangs i fakkellys, er et «glowrun», som løpes fra Kjelsås stasjon klokken 20.30. Der kan hvem som helst bli med, du må bare sørge for å feste glowsticks på klærne dine.

Ideen kommer fra Christopher Knudsen. Til Nordre Aker Budstikke forteller han om bakgrunnen for ideen.

– Det var en sen høstkveld i 2015, og jeg var klar for en løpetur i mørket. Alt var klart, bortsett fra det viktigste, jeg hadde ikke refleks tilgjengelig. Heldigvis hadde jeg noen glowsticks liggende, og jeg tok de på. Glowsticksene lyste opp, og gjorde meg synlig i trafikken.


Til sin store overraskelse opplevde han at løpingen bare ble morsommere, mer spennende og leken med glowsticks.

– En frihetsfølelse som fikk meg til å føle meg som et barn. Dette gjentok jeg flere ganger, og etterhvert arrangerte jeg det første offisielle glowrunnet. Vi var en gjeng som samlet oss på Nydalen, for å glowrunne nedover Akerselva. Sammen glødet vi opp i mørket. Vi lekte og danset oss nedover løypen. Vi var alle pyntet med glowsticks, LED-lys og annen pynt, forteller Knudsen.

Dette var det første «glowrunnet». Siden har det vært arrangert åtte ganger, sist i London (!) ifølge grunnelger Knudsen. «Glowrun - Elvelangs i fakkellys 2017» blir den tiende utgaven."

Møt opp klokken 20.00

Glowrun starter 20.30 fra Kjelsås stasjon (ved busstoppet), med oppmøte fra klokken 20.00.

– Der vil det være et stort GLOWRUN-banner, musikk spilt av DJ GLOW$TICKS, en egen stand med glowpaint og glitter, og anledning til å ta på seg glowsticks, LED-lys og annen pynt, sier Knudsen.


For dem som har deltatt i Elvelangs tidligere, vet vi at det ofte er trangt om plassen på stien langs Akerselva i retning Nydalen. Hvordan skal det løses, spør vi initiativtakeren.

– Det vil være en enkel registrering, der man blir inndelt i puljer, slik at vi løper i organiserte former, for det er mye folk i løypene denne kvelden. Da løper man én i bredden på det smaleste, og på den måten danner vi et lysende tog, et vandrende visuelt innslag.

Knudsen understreker at glowrunnet er åpent for alle som har lyst til å være med.

– Det løpes i rolig tempo, man får oppleve alle de andre kulturelle innslagene underveis, og det er gratis, bare husk å ta med egne lyseffekter, sier han.

Det skal løpes helt ned til Vulkan, og det er drikkestasjon underveis ved Myraløkka. Der blir det en liten stopp slik at de som løper kan se på pyroshowet der. Ved Myraløkka blir det også tatt et offisielt glowrun-bilde av alle deltakerne. Etter løpet blir det «Afterglow».

Lokal medvirkning

Ønsker du ikke å løpe, er det uansett mye å få med seg underveis. I tillegg til åpningen klokken 20 ved Stilla, er det også et åpningsshow i Nydalen til samme tid.

Teater Okolo med gjester presenterer ildmanipulasjon og dans i Nydalen. Foto: Christian Quezeeda / Bydel Nordre Aker

Ved badekulpen og ved Torgbygget kan du se Teater Okolo med gjester presenterer «LIGHT SIGNALS» – ildmanipulasjon og dans. Det blir også Lysende Ordskyer – et prosjekt av og med slampoet Fredrik Høier, Kulturbyrået Mesèn og elever fra Maridalen skole.

Langs elva, fra Stilla til Nydalen, blir det en rekke kulturinnslag fra mer eller mindre lokale aktører. Her er noen av dem: Parkart er skulpturer av naturlige materialer. Lysende harper er en lyd og lys installasjon av kunstkollektivet EpEu, og studenter fra Westerdals har innstallasjoner langs hele elveløpet.


En rekke lokale orkestre, kor og korps deltar. Disse er Nordre Aker Janitsjar, Korsvoll skolekorps, Ullevål skolekorps, Nordre Skøyen Hovedgårds promenadeorkester, Kor 21, Damekoret Drops, Sognbirds, Garderobefosilene, Kringsjå Spilleri og Maridalen Trekkspillorkester. Rønningen Folkehøgskole stiller med musikk og dans, og det blir også musikalske innslag av Ukuleleorkester, Allude, Magnus Grimnes og Cajun Mock Frogs.

Det blir dans av elever fra Den Norske Ballettskole, og Tibetansk dans og kampsport ved Nofødra.

SE OGSÅ: Stor bildeserie fra Elvelangs i fakkellys 2016!

Teater Okolo med gjester presenterer ildmanipulasjon og dans i Nydalen. Foto: Christian Quezeeda / Bydel Nordre Aker

30.000 mennesker

Elvelangs i fakkellys ble arrangert første gang i forbindelse med Oslos 1000-årsjubileum i 2000, og har siden blitt et av Oslos største kulturbegivenheter. Nær 100 ulike kulturinnslag kan oppleves underveis, av både profesjonelle og amatører. Lokale
krefter deltar med fakkeltenning, vakthold og kunstneriske innslag.

Arrangørerer er bydelene langs Akerselva: Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo. Det anslås at cirka 30.000 mennesker går Elvelangs hvert år.

Åpningsprogrammet ved alle fem hovedscener langs elva

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...