Nordre Aker Budstikke

NYDALENREVYEN: Årets skuespillere og revysjefer er klare for premiere 27. februar. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

I år skal de lage skolerevy på en «litt uvanlig måte»

Nydalenrevyen gjør nok en gang en vri, når de i år serverer «Andre boller».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2020 kl 12:49

NYDALEN: – Alle vil være originale, og særlig i revysjangeren. Men faktum er at det er en krevende jobb, og at det ikke er så lett å få til noe som er originalt, sier Magnus Byrkjeland, én av årets tre revysjefer på Nydalen videregående skole.

Torsdag 27. februar klokka 19 går teppet opp for Nydalenrevyen 2020, som heter «Andre boller».

Godt og blandet

De siste årene har Nydalenrevyen prøvd mye forskjellig – og i ulik grad skilt seg ut «i mengden»: «All inclusive» i 2015 og «Fislebu kjøpesenter» i 2017 utspilte seg for det meste på henholdsvis et hotell og i et kjøpesenter.

I «Propaganda» i 2018 prøvde de seg på skarp, politisk satire, mens i fjorårets «Hvis det er lov å si» sto humoren i sentrum, med vitser om temaer de fleste kanskje synes er for flaue å snakke om.

SJEFENE: Sandra Svendsby, Magnus Byrkjeland og Jenny Antonsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Årets revy er ved første øyekast bygget over en tradisjonell lest, med sketsjer på rekke og rad. Men mellom disse har det sneket seg inn en vri:

– Underveis diskuterer skuespillerne seg imellom om hvordan de kan gjøre sketsjene best mulig og mer originale, sier Sandra Svendsby, som sammen med Jenny Antonsen, utgjør resten av revysjeftrioen.

– Så det blir litt meta-revy, dette?

– Ja, det kan du si. Skuespillerne snakker om sketsjene, og det er jo en litt uvanlig måte å gjøre det på, sier Sandra.

– Lykkes dere med å skape en original revy på denne måten?


– Du får vente å se, smiler Magnus lurt.

Skuespillerne

På scenen står det i år syv skuespillere, tre av dem er kjente fjes for dem som har sett Nydalenrevyen de siste årene: Et gledelig gjensyn blir veteranen Celine Slinning Ryssmo, som gjør sin tredje og siste runde som revyskuespiller i Nydalen. Malin Borkenhagen og Hedda Spro Larssen er tilbake for andre gang – de debuterte i suksessoppsetningen i fjor.

Årets nykommere er Emma Magnusson, Sebastian De Linde, Tuva Saugestad og Kiyan Palizban.

SKUESPILLERNE: Kiyan Palizban, Emma Spetalen Magnusson, Sebastian De Linde, Malin Borkenhagen, Hedda Spro Larssen, Celine Slinning Ryssmo og Tuva Saugestad. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– De er veldig dedikerte, og flinke til å gå inn og være i karakter. Skuespillerne gjør en utrolig bra jobb! skryter revysjefene Magnus og Sandra.


Hele forrige uke, mens resten av skole-Oslo hadde vinterferie, var revygjengen på Nydalen på skolen tolv timer hver eneste dag.

– Det har vært veldig god stemning, og det er moro å ha skolen for oss selv, sier Sandra.

For det har ikke vært noe offer å droppe hyttetur, tid med familien, eller timer med søvn.

– Nei, revy er en hobby, og vi velger jo å være her, sier Magnus.

SE OGSÅ: Anmeldselse av Blindernrevyen 2020: Unik. Spesiell. Original. Individuell. Nå er det unormalt å være normal.

Interessefall?

Nydalenrevyen har i år samlet 100 elever, noe som er litt færre enn i fjor. Særlig har det vært vanskelig å rekruttere førsteklassingene, en trend man skal ha sett allerede i fjor, og det synes revysjeftrioen er synd.

– Det virker som om revykulturen har daffet litt av. Det er flest tredjeklassinger som er med, forteller de.

Og det til tross for at fjorårets «Hvis det er lov å si» høstet strålende kritikker, med terningkast 5 i Aftenposten og en 6'er i Nordre Aker Budstikke.

– Selve revyarbeidet handler jo om fellesskap, og å være stolte av det vi skaper sammen, på scenen. Det er veldig kult å se hva man som en gjeng som jobber mot det samme målet kan få til, sier Magnus.

Han understreker at hele hensikten med revyen er å lage noe de selv synes er gøy.

– Ikke for en god anmeldelse alene. Det å lage revy skal være morsomt hele veien for alle som er involvert, vi bruker jo mye tid på dette. Det er faktisk prosessen som er det viktigste, legger han til.

– Revyarbeidet er også et fint avbrekk til en kjedelig skolehverdag, og den spleiser elevene sammen, på tvers av linjer og klassetrinn, sier Sandra.

– Revy er noe alle skoler trenger for miljøet, supplerer Magnus.

«Andre boller» spilles frem til og med lørdag 7. mars.

Tuva, Sebastian, Hedda, Malin, Magnus, Jenny, Sandra og Emma. Foran: Kiyan og Celine. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nydalenrevyen 2020

  • Tittel: «Andre boller»
  • Revysjefer: Magnus Byrkjeland, Sandra Svendsby og Jenny Antonsen
  • Instruktører: Philip Bjørne, Sebastian MacKee og Lasse Lilleng
  • Koreograf og sangpedagog: Linn Gabrielsen
  • Skuespillere: Emma Magnusson, Sebastian De Linde, Tuva Saugestad, Hedda Spro Larssen, Malin Borkenhagen, Celine Slinning Ryssmo og Kiyan Palizban
  • Band: Henrik Tjernshaugen Gjefle, Sebastian Kremers Bugge, William Tryggan Nyrén, Henrik Mengkrogen, Jakob Alvsåker, Edvard Tønset og Tiril Østby
  • Forestillinger:

Torsdag 27. februar kl. 19 (premiere)
Fredag 28. februar klokken 19.00
Lørdag 29. februar klokken 19.00
Søndag 1. mars klokken 18.00
Mandag 2. mars klokken 19.00
Tirsdag 3. mars klokken 19.00
Onsdag 4. mars klokken 19.00
Torsdag 5. mars klokken 19.00
Fredag 6. mars klokken 20.00
Lørdag 7. mars klokken 19.00

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...