ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

I kveld er du invitert til FESTEN

Det er en grunn til at forestillingen heter FESTEN. Foto: Lars Opstad/CODA

ODE Ung arrangerer danseforestillingen FESTEN, basert på intervjuer med over 100 ungdommer, og du er invitert.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2021 kl 15:48

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Forestillingen, som foregår på Black Box teater 1. desember, involverer både dansere, produsenter, styremedlemmer og kunstnerisk leder fra Nordre Aker. De skal ta opp vanskelige temaer rundt ungdommens festkultur uten å moralisere – gjennom dans.

Vanskelige temaer

– FESTEN handler om Iben som inviterer til verdens beste hjemmealenefest. Det som starter som en perfekt kveld blir fort satt på prøve i det uinviterte dukker opp. Fasaden slår sprekker, vennskap blir testet, og det som skulle være tidenes fest blir noe helt annet … For noen av personene i handlingen representerer festen lykke, inkludering, nettverksbygging, humor og samvær. For andre blir festen utestenging, ensomhet, skamfølelse, overgrep og dårlige ruserfaringer, skriver produsent Ingvild Vaagsether, Nina Lill Svendsen og Christer Tornell.

Det er dansekompaniet ODE Ung som arrangerer det hele. De har som mål å lage forestillinger av, for og med ungdom, og har tidligere turnert med Den Kulturelle Skolesekken i over seks år. Ungdom medvirker i hele prosessen, fra start til slutt.

– Til å formidle denne historien, så har vi med oss fire unge, talentfulle profesjonelle dansere, Nanna Knutsson, Lars Henriksen, Oliver Paulsson og Melanie Kajanne Källstrøm, som evner å gi av seg selv og fortelle «sin» historie i stykket. De har gått i dybden i utvikling av sine karakterer, med de sårbare temaene vår historie ønsker å formidle.

– Hva er budskapet?

ANNONSE

– ODE Ung ønsker ikke med dette kunstneriske prosjektet å moralisere over de unges festkultur, men å gi ungdom en arena for refleksjon og bevisstgjøring rundt aktuelle og utfordrende temaer.

Digitale vorspiel

Som både en del av det kunstneriske uttrykket, og markedsføringen, har ODE Ung brukt digitale vorspiel, en spennende idé fra Art Director Joachim Krogvold.

Gjengen bak FESTEN byr opp til dans. Foto: Ken Ronny Thomassen

– Sammen har vi utviklet et digitalt vorspiel som ble sendt på e-post til publikum i hele fire dager i forkant av forestillingen. Dialogen mellom de fiktive karakterene i forestillingen starter på sosiale medier. Bruken av sosiale medier som et digitalt vorspiel skapte engasjement før forestillingen ved å gjøre publikum kjent med karakterene i et medium de er vant med.

Vorsene er i form av videoer, og involverer både dans, meldinger på sosiale medier, og TikTok. ODE Ung forteller at konseptet har vært en suksess:

ANNONSE

– Dette satte rammeverket for forestillingen og bygde forventninger og spenning på samme måte som et voksent publikum benytter seg av avisomtaler eller filmtrailere. Dette er en idé som ODE Ung skal videreutvikle i sine kommende produksjoner.

FESTEN ble korona-avlyst i 2020, men nå har de endelig satt i gang, og er storfornøyde. Tidligere har de danset flere forestillinger på årets CODAfestival, og hatt prøvevisninger på Edvard Munch vgs.

I kveld, 1. desember klokken 19, er siste mulighet til å bli med på FESTEN!

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE