- Ikke om å gjøre å spise sterkest mulig mat!

Foto: JEWEL OF INDIA

Vi tok turen til Nordpolen, for å snakke om indisk mat.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2019 kl 12:37

SANDAKER: I Bydel Sagene er det flere restauranter med mat fra forskjellige land. Vi skal ta turen rundt i bydelen, og besøke flere steder. Har du tips til en restaurant, som serverer bra mat, og som ikke er typisk norsk, i Nordre Aker også? Tips oss - post@nab.no - denne uka starter vi med indisk på Nordpolen, rett over bydelsgrensa

India. Landet med godt over en milliard innbyggere. Landet som strekker seg fra Himalaya i nord til Deccanhalvøya i sør. Omgitt av det Arabiske hav grenser India mot land som Pakistan, Kina, Nepal og Myanmar blant flere.

På hjørnet på Nordpolen, i krysset mellom Sandakerveien og Grefsenveien, har Sharda Sharma og Vijay Kumar Sharma tatt med seg et lite stykke India til Norge. Her ligger restauranten Jewel of India.

Hva står sentralt i matkulturen i India?

- I et land med mange ulike stater og kulturer er det maten som står sentralt og forener alle. Felleskapet står sterkt i matkulturen og maten er den samme uavhengig av om du tilhører den rike eller fattige klassen. Man kan nesten si at maten er selve livsgnisten for folket i India, svarer drifter Sharda Sharma (57).

Inne på Jewel of India. Foto: Ingrid Anvik

Hvilken rett fra menyen er de besøkendes favorittrett?

- Svært mange spiser enten Masala Lamb, eller en kyllingrett som for eksempel Garlic Chicken, eller Butter Chicken.

Hvorfor tror du de besøkende liker denne retten best?

- Det som tiltrekker og gjør disse rettene populære, er en blanding av ulike krydder kombinert med en varm vidunderlig og gjerne en tykk saus, som skaper en uforglemmelig opplevelse i ganen. Man blir rett og slett avhengig.

Hva er din personlige favorittrett, og hvorfor?

- En fin introduksjon til det indiske kjøkkenet som vi anbefaler, er Tandoori Sangam, med ulike kyllingretter marinert i en leirovn med en tomatbasert saus, ved siden av samt diverse grønn-saker.

Hvorfor er det viktig å ha kjøkken og restauranter fra forskjellige steder i verden?

- Vi bor i et svært globalisert samfunn med ulike etnisiteter. Maten er inngangsporten til å forstå disse kulturene slik at vi alle kan leve i harmoni og bedre forstå hverandre. Vi synes derfor at restauranter med opphav fra ulike steder i verden er et must i dagens samfunn.

Foto: JEWEL OF INDIA

Hva er unikt med deres spisested/restaurant?

- Vi har fokus på tradisjonell indisk mat. Og er opptatt av å ha en hyggelig atmosfære samt høy kvalitet på råvarene.

Hvilket land, bortsett fra India, synes du har den beste maten?

- Sør-Øst Asia har så utrolig mye å by på. Enten du drar til Thailand, Singapore, Vietnam eller Malaysia. Der er imponerende mye variasjon og kreativitet som finnes der ute. Vi lar oss begeistre av dette. Naturligvis har dette en sammenheng med fasinasjon for sterk mat og hva vår gane er vant til. Men bare så det er sagt så er italiensk pizza en «guilty pleasure», hjemme hos oss.

En dør inn på Nordpolen, og inn til Jewel of India. Foto: Ingrid Anvik

Hva synes du om typisk norsk mat?

- Da vi kom til Norge var det arketypiske norske gjerne lutefisk eller pølse. I dag ser man med helt andre øyne på moderne nordiske kjøkkenet både lokalt og internasjonalt. Vi er svært spente på om det i fremtiden kanskje åpner en restaurant med Norden som fokus, i India.

Må dere tilpasse maten for at nordmenn skal like den? (For eksempel lage maten mindre sterk)?

- Vi har en skala fra én til seks, hvor én er svært mild og seks er det sterkeste. Vår erfaring er at gjestene våre stort sett spiser mellom tre og fire. Dette blir en fin balanse. Det er ikke om å gjøre å spise så sterk mat som mulig!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...