Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ingebjørg Bratland med perfekt festivalåpning

Ingebjørg Bratland åpnet OverOslo 2016. Foto: Odd Inge Rand

Ettermiddagssol, sommerfrisk melankoli og en silkerøst fra himmelen ble resepten da Ingebjørg Bratland (26) åpnet Over Oslo 2016.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2016 kl 23:27

Terningkast: 5

GREFSENKOLLEN: Hun er kanskje den mest joviale soloartisten vi har her til lands som er under 30, og hennes brede appell har ført til at hun i løpet av sommeren pryder både OverOslo- og Øyafestivalen-plakaten.

En nytelse

Begge steder vil hun nok vinne frem med låter fra ”Berre meg” og ”Månesinn” fra henholdsvis 2014 og 2015. Og enten hun gjør helt egne ting, eller gjør sine norske versjoner av internasjonale kjenninger, er Ingebjørg Bratland en nytelse å høre på.

Hennes versjoner av Bette Midlers ”På avstand” (originalt ”From A Distance”) og Jeff Buckleys ”Nåde” (originalt ”Grace”) er nærmest rørende lytting, før hun går i gang med sine helt egne ”Ingen som du” og ”Oslonatta” i Grefsenkollen like etterpå.

Sommerfrisk melankoli og en silkerøst - Ingebjørg Bratland. Foto: Odd Inge Rand

LES OGSÅ: Vi møtte Ingebjørg Bratland før fesivalen: – Har åpningsreplikken klar til Tom Jones

Neddempet

Med neddempet komp og vokalen langt fremme er det ingen tvil om at Ingebjørgs stemmekapasitet er like bra fra scenen som den er i studio. Bandet forøvrig med godt kjente musikanter som blant andre Øyvind Blomstrøm (gitar), Pål Hausken (trommer), Kjetil Steensnæs (gitar) og Øystein Moen (tangenter) fargelegger med stø hånd, og løfter liveuttrykket slik at det ligger som silke i øregangen.

Ingebjørg Bratland med band på OverOslo 2016. Foto: Odd Inge Rand

Etter 45 strålende minutter avsluttet hun den overbevisende ettermiddagsøkten sin med "Fordi eg elskar deg”. Da var det faktisk helt innafor å få rusk i øyet. Og selvfølgelig Elsker vi deg vi også, Ingebjørg.

FLERE ANMELDELSER FRA TIRSDAG:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...