Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Innsatsprisen til Roy Jensen

Prisvinner: Ordfører Per Ditlev-Simonsen delte ut årets Innsatspris til Roy Jensen; skulpturen "Rådyr" av Skule Waksvik. Foto: Geir Jensen

Roy Jensen, treneren av IPU-gruppa i Kjelsås IL, fikk i år den gjeve prisen for sin mangeårige innsats for funksjonshemmede. Jensen er primus motor for også andre fritidstilbud, som diskotek på Frysja 33, til denne gruppen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2005 kl 12:00

Kjelsås: Men en stor blomsterbukett i den ene armen og skulpturen "Rådyr" av Skule Waksvik i den andre, møter vi Roy Jensen på endestasjonen av Kjelsås-trikken etter besøk på Oslo Rådhus hvor den høytidelige overrekkelsen fant sted to dager før FN's Internasjonale dag for funksjonshemmede tidlig i desember.

– Ære

– Å motta en slik pris er en stor ære, uttalte Roy Jensen, og han hadde mer på hjertet;

– Enda gladere hadde jeg blitt hvis vi hadde fått tilbake vår mulighet til å benytte bydelsbussen til kjøring til Trosterud til og fra trening på mandager og onsdager. Dette var et tilbud fra bydelen som ble tatt fra oss i sommer. Nå må de funksjonshemmede idrettsutøverne bekoste transporten med egne TT-kort. Taxi for hele gjengen koster crika 2.000 kroner per gang, så dette er ikke av de smarteste sparetiltakene i bydelen, uttalte Roy Jensen, som kom på ideen om integrering av funksjonshemmede i Kjelsås IL i forbindelse med HVPU-reformen i 1992.

Jensen er også med i integreringsutvalget for funksjonshemmede i Oslo idrettskrets og yter stor innsats under de årlige ViVil-lekene.

Om kandidatene

Rådet for funksjonshemmede i Oslo kommune har siden 1994 delt ut Innsatsprisen. Rådet ønsker på denne måten å belønne en bydel, organisasjon eller enkeltperson som har gjort en spesiell innsats for mennesker med funksjonshemninger.

De øvrige kandidatene til årets Innsatspris var Bjørg Njaa for sitt utrettelige arbeid for personer med alvorlig psykisk sykdom. Hun er blant annet tidligere ledere av Landsforeningen for pårørende innen psykiatrien, og det sies om henne at "ingen har gitt pårørende et ansikt som henne".

Frida Bard var kandidat for sitt arbeid som designer av moteriktige klær for unge kvinner som er rullestolbrukere sammen med Malmøgaten Aktivitetssenter for funksjonshemmede (MAS), et senter som tilbyr tilrettelagt arbeid for personer som av ulike grunner ikke klarer seg i det ordinære arbeidslivet.

Blant tidligere prisvinnere finner vi Kåre Gundersen, Ann-Marit Sæbønes, Prinsesse Märtha Louise og Gunnar Wahl.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...