Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Internasjonal pris til Teknisk museum

STOLT: Enda en pris til Teknisk Museum, kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff er både glad og stolt over å jobbe på museumet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV

Enda en internasjonal pris til Teknisk museum på Kjelsås, den tiende for utstillingen Ting.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2015 kl 08:46

KJELSÅS: Med Ecsite awards, den første prisen denne store internasjonale sammenslutningen deler ut, har Teknisk museums utstilling Ting nå erobret ti internasjonale priser i sterk konkurranse med verdens ledende museer og vitensentre.

Prisen ble delt ut under Ecsites gallamiddag under den pågående konferansen i Trento, Italia.

Kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff er både glad og stolt.

- Dette viser at det harde arbeidet vi gjør for å gi publikum de aller beste opplevelsene fører frem. Vi er stolte og veldig glade for å kunne tilby en så spektakulær utstilling. Kom og opplev før den blir tatt ned, oppfordrer hun.

Få siste nytt fra nærmiljøet rett i nyhetsfeeden! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Les også: Åpnet tidskapsel på Teknisk museum

Fra hjemmesiden til Teknisk Museum står det følgende

Ting

– Vår visjon er å være Norges mest synlige, modige og dialogorienterte museum, og med denne utstillingen tar vi et stort steg i denne retningen. Ved å etablere en høyst innovativ utstilling av gjenstander og high tech formidlingsteknologi tar vi i bruk det beste fra to verdener: det tradisjonelle tekniske museet og vitensenterpedagogikk. Målet har vært å engasjere til dialog og forståelse for sammenhengene mellom teknologi og demokrati, forklarer museumsdirektør Hans Weinberger.

Les også: Stort folkemøte tirsdag om asfalt eller ikke, på turveien fra Kjelsås til Nydalen

Mariano gago Ecsite awards

Ecsite, det europeiske nettverket for vitensentre og museer, organiserer rundt 350 medlemmer, og så skal inspiere til vitenskap og teknologi og legge til rette for dialog mellom vitenskap og samfunn.

Videre står det på museumets hjemmeside: For å kaste lys på innovative utstillinger som i særklasse tar denne misjonen på alvor, har Ecsite nå etablert Mariano gago Ecsite awards.

14 konkurrenter om prisen, blant annet London Science Museum, Nemo fra Amsterdam, Montreal Science Centre fra Canada, Scitech fra Australia.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...