Nordre Aker Budstikke

Inviterer til åpen scene for lokale amatører i august

Grefsen-entreprenørene Odd Erik Bunde og Jon Meiner sammen med OverOslo-arrangør Lars Petter Fosdahl. Den nye scenen er i ferd med å ta form bak dem. Foto: Ingrid Vaaler Tømmervold (OverOslo / Grefsenkollen)

OverOslo og Grefsenkollen stiller med scene og profesjonell produksjon, du trenger bare å melde deg på og møte opp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2021 kl 17:41

GREFSENKOLLEN: Selv om OverOslo-festivalen har hatt to års koronapause, og er klar for endelig å kunne markere festival nummer ti sommeren 2022, er det langt fra stille på toppen av Grefsenkollen.

I forrige uke inviterte de til hagefest med til sammen 1000 gjester og 24 band og artister over fem dager – blant andre Maria Mena, Hellbillies, Lars Vaular og Eva Weel Skram.

Maria Mena på OverOslos hagefest i forrige uke. Foto: Janina Lauritsen

Åpen scene

Men det stopper ikke helt der heller. Folkene bak festivalen og restauranten har fått med de lokale entreprenørene og ildsjelene fra Grefsen, Odd Erik Bunde i BundeBygg, Arild Bakke i Bakke Invest og Jon Meiner i Møller Bil Ensjø, som samarbeidspartnere for å arrangere åpen scene på Grefsenkollen 13. og 14. august.


For amatører i alle aldre er det lenge siden man har hatt muligheten til å stå på en scene. Det vil Grefsenkollen og OverOslo gjøre noe med. Kall det gjerne et «Grefsenkollen gir tilbake» til alle dem som har brukt restaurantens tilbud selv da koronarestriksjonene lå tungt over byen.

– Et slikt arrangement har stått på ønskelista vår i mange år og nå passer det bedre enn noen gang. Scenetrangen er stor hos voksne amatører, barn og ungdom etter en lang og kjip tid, sier daglig leder i OverOslo, Lars Petter Fosdahl.

OverOslo har i flere år invitert artister i etableringsfasen til å opptre for et ordentlig festivalpublikum, og har også samarbeidet med Bydel Nordre Aker og Trikkehallen for å løfte frem lokale talenter.

Kulturarena med liv og røre

Fosdahl forteller at åpen scene er en del av å Grefsenkollen og OverOslos ønske om i enda større grad å skape en kulturarena på toppen av Oslo, med lavterskeltilbud, og aktivere plassen på nordsiden av restauranten. Her skal etter hvert bilene bort, og planene om en en klatrepark for barn ligger også på bordet.

– Vi har lyst til å skape liv og røre her oppe, sier Fosdahl.


Det blir gratis å opptre for dem som vil stå på scenen, og også å oppleve innslagene som publikum for dem som legger turen til toppen av kollen denne helgen i august. Primært retter arrangørene seg mot amatører og talenter som bor rundt kollen. I antall er det snakk om en stor norsk by som bor med umiddelbar nærhet til Grefsenkollen. Men alle er velkomne. Og det er få eller ingen begrensninger på verken alder, nivå eller kunstform.

– Kor, dansere, teatergrupper, band – alle sjangre og alle nivåer er velkomne på scenen. Vi lover at de skal bli tatt godt vare på. Vi spanderer full sceneproduksjon med profesjonelle festivalfolk. Det er bare å booke tid, møte opp og plugge seg på, sier Fosdahl.

Ny scene

OverOslo-arrangør Lars Petter Fosdahl har blant andre fått med Odd Erik Bunde til å lage en helt ny scene på Grefsenkollen. Foto: Ingrid Vaaler Tømmervold (OverOslo / Grefsenkollen)

Ikke bare blir dette en helg med åpen scene, det blir også selve åpningen av en helt ny og unik scene på Grefsenkollen. I kompaniskap med den lokale entreprenøren Odd Erik Bunde og hans BundeBygg, har OverOslo fått tegnet og reist en scene på nordsiden av Grefsenkollen restaurant som gir store muligheter for fremtiden:

– Nå står scenen der i første omgang gjennom denne helgen, men den er konstruert for permanent bruk og kan like gjerne brukes til formål som dette hele året. Vi får se hva Oslo kommune sier om det etter hvert, sier Fosdahl.


Scenen kan settes opp og tas ned igjen, men med en tillatelse til å la den stå – og dersom interessen for åpen scene viser seg så stor som OverOslo håper – kan det bli flere slike helger utover høsten, og også kommende sesonger.

Fosdahl retter en stor takk til Bunde og de lokale ildsjelene Jon Meiner i Møller Bil Ensjø og Arild Bakke for støtte til arrangementet.

– Det er stas at flere deler vårt ønske om å skape en raus kulturarena her på Grefsenkollen. Så nå er det bare opp til folket rundt kollen å fylle den med innhold i august, avslutter Fosdahl, som oppfordrer deg som har lyst til å opptre på Grefsenkollen i august om å sende mail til post@overoslo.no.

Nyhetsbrev:
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...