Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Inviterer til lokal kunst og musikk

Anne Haugen (t.v.) og Isabell Martinsen. Foto: PRIVAT

Skulpturer, illustrasjoner, hardingfele og ukuleleensemble er noen av innslagene når det inviteres til salgsutstilling i Frysja 33 i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2016 kl 21:36

KJELSÅS: Lørdag er det Musikkfest Oslo (tidligere Musikkens dag), med innslag og konserter på scener rundt i hele byen.

Helt øverst i Akerselva blir det heller ikke stille. For Anne Haugen, lokal skulptør fra Kjelsås, arrangerer sammen med illustratøren Isabell Martinsen, utstilling med egen kunst.

Inne i Hallen i Frysja 33 stiller Haugen og Martinsen ut til sammen 60 skulpturer og 20 illustrasjoner. Elleve av verkene har de to samarbeidet om i tegneseriestil.

Illustrasjon og skulptur. Haugen og Martinsen har samarbeidet om elleve av verkene i utstillingen. Foto: PRIVAT

Lokale musikere

Og til arrangementet blir det musikalske innslag med lokale musikere. Det hele starter klokken 12 lørdag 4. juni med ukuleleensemblet De Ukule.

– Siden lørdag er Musikkens dag i Oslo har jeg fått med meg musikere/kunstnere som skal holde konserter/performance utenfor lokalet begge dager. Kjente lokale størrelser her er Hilde Kirkebøen og Odd Sylvarnes Lund, sier Haugen.

Kirkebøen er hardingfelespiller, som til daglig jobber som diakon. Hun spiller opp klokken 13 på lørdag.

– Klokken 14 får vi besøk av performancekunsteren Cecilie Wallenius Mork, som er fotokunstutannet fra Storbritannia. Hun har også et bilde stilt ut på utstillingen, sier Haugen.

Søndag er det Odd Sylvarnes Lund som står for de musikalske innslagene, med lur, bukkehorn og fløyter.

– Odd er profesjonell trompetist og førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole. Han har spesialisert seg på eldre blåseinstrumenter. Under åpningssermonien for OL på Lillehammer spilte han lur. Jeg gleder meg til å høre vakre toner i naturskjønne omgivelser akkompagnert av fossebrus, sier Haugen.

Kunstnerne

Anne Haugen debuterte som skulptør i 2014, og har til daglig atelier på Kalbakken. Hun har også drevet Haugen Akupunktur og EnergiTerapi på Kjelsås, som akupunktør og healer, i flere år. De siste tre årene har hun imidlertid blitt «bitt av skulpturbasillen» og bare vært kunstner.

Haugen er også musiker med et par CD-er på samvittigheten. Hun har vært dirigent, men synger nå mest, og spiller flere instrumenter.

Isabell Martinsen er utdannet i Virtuell kunst og design ved Høyskolen i Hedmark.

Hun tegner for det meste digitalt i Photoshop og med tegnebrett, og håper en dag å kunne jobbe profesjonelt av kunsten som illustratør, kunster og konseptartist.

– Dette har vært et veldig artig samarbeid. Utrolig spennende når 2D-tegninger tar form som 3D-skulpturer, sier Anne Haugen.

Utstillingen står lørdag og søndag klokken 12-16 i Kjelsåsveien 151.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...