Nordre Aker Budstikke

Inviterer til stemningsfull julegrantenning på Kringsjå

Studentforeningen Oslo Medisinske Pikekor synger under julegrantenningen. Her fra ifjor. Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

Tradisjonen tro tennes julegranen i Kringsjå studentby 1. desember. Både studenter og naboer er invitert.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2017 kl 08:35

KRINGSJÅ: Det startet i 2015, og i år inviterer Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) til en koselig, utendørs førjulsstund for tredje gang.

– Vi inviterer både studenter og naboer, og håper flest mulig kommer. Det er tredje gang vi har julegrantenning på Kringsjå og vi vet at både studenter og naboer setter pris på dette, sier Gabrielle Legrand Gjerdset, styreleder i SiO.

Gabrielle Legrand Gjerdset. Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

450 i fjor

I fjor møtte rundt 450 personer opp til julegrantenningen. Og det er populært med utendørsarrangementer på Kringsjå. I høst deltok 1600 mennesker på utekino.

Gjerdset oppfordrer alle som vil oppleve julestemning til å møte opp for gløgg, pepperkaker og stemningsfull korsang fra studentforeningen Oslo Medisinske Pikekor (OMP). Barn fra SiOs barnehager på Kringsjå skal også fremføre julesanger under arrangementet.


Stemningsfullt. Her fra 2016. Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

– Vi jobber med å gjøre Kringsjå til en levende studentby med sosiale utendørsaktiviteter gjennom hele året. Julegrantenningen er også en anledning til å bli bedre kjent, sier Gjerdset.

Oslos grønneste studenthybler

På Kringsjå er det første av to nye studenthus i miljøvennlig massivtre nettopp ferdig og klart til innflytting senere i desember. Visningsleiligheten er åpen og pyntet til jul for anledningen.

SE OGSÅ: Bli med inn i Oslos grønneste studentboliger

– Visningsleiligheten er julepyntet og åpen, så vi håper også at alle som vil se hvordan vi bygger studentboliger i massivtreprosjektet, benytter sjansen til å se visningsleiligheten fra innsiden, sier Gabrielle L. Gjerdset.


Du kan få gløgg og pepperkaker på Kringsjå 1. desember. Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

Fakta:

  • Arrangementet varer fra kl 16 til 16.45 på torget nedenfor Kiwi-butikken på Kringsjå studentby. Følg skilting fra Kringsjå T-banestopp eller parkeringen ved butikken.
  • 26 utdanningsinstitusjoner i Oslo og Akershus er tilknyttet SiO, som tilbyr velferdstjenester til 67.000 studenter.
  • SiO har 22 studentbyer og -hus med totalt 8500 studentboliger i Oslo og Akershus.
  • Kringsjå studentby er SiOs største og mest internasjonale studentby med 2602 studentboliger og studenter fra mer enn hundre forskjellige land.
  • I årene som kommer vil SiO rehabilitere og bygge flere studentboliger på Kringsjå Studentby. Uteområdene skal også utvikles for å legge til rette for å møtes utendørs året rundt. Målet er å skape en levende studentby for alle som bor der.

Stemningsfylt på Kringsjå Studentby under julegrantenninga i 2016. Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...