Nordre Aker Budstikke

Sara 10 år:

– Jeg liker godt å trene og trene til alt sitter

Sara Lund Iskov i midten, 10 år og stort talent. Foto: Stian Schioldborg, www.magentastudios.no

I aller første konkurranse, danset ballettalentet fra Ullevål seg helt i toppen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.07.2015 kl 19:17

ULLEVÅL: For første gang deltok 10-år gamle Sara Lund Iskov fra Ullevål for kort tid siden i en internasjonal ballettkonkurranse, i Athen i Hellas. Den internasjonale konkurransen heter «Indance», og har i år 15 års jubileum.

Det gikk veldig bra, Sara kom på andre plass på begge de klassiske variasjonene sine i Athen - Doll’s variation fra Coppelia og Ondine fra La Fille Mal Gardee - og tredje plass på begge de moderne dansene, Home av og What av Siv Stormo-Gaustad.

Satset

Det er bare ett og et halvt år siden Sara virkelig satset på ballett.

– Hun har trent iherdig og målrettet siden da. Selv om hun er veldig ung, så har utviklingen kommet raskt, hun trener seks dager i uken med russisk ballettekspertise. Sara stråler virkelig på scenen, og viser at hun elsker å danse, sier Siri Johansen ved Den norske Ballettskole - DNBS.

Sara selv ble en smule overrasket over de gode resultatene i første konkurranse.

Overrasket

– Ja jeg hadde ikke forventet å komme så langt opp på resultatlisten. Selv om jeg har danset ballett i noen år nå, så er det jo ikke lenge siden jeg virkelig bestemte meg for å satse, sier det unge ballettalentet fra Ullevål.

Som trives veldig godt ved DNBS.

– Der har jeg også flere venninner, det er også en venninne av meg som danser der, som også går ved Ullevål skole. Jeg har helt «falt» for ballett, det er så veldig gøy å holde på med. Det blir trening flere timer hver dag hele uken, bortsett fra lørdag. Da er det hviledag, forteller Sara.

Vanskelig er bra

Som nevnt danser hun både moderne og klassisk.


– Jeg liker veldig godt begge deler, men det jeg kanskje liker ekstra godt med klassisk, er at alt må være strammere, og med bevegelser som kanskje er litt mer vanskelige. Fint med utfordringer, og jeg liker godt å trene og trene til alt sitter som det skal, sier hun.

Inspirerende

Sara fortsetter:

– Det er veldig inspirerende for meg å delta og gjøre det så bra, det betyr jo i hvert fall at all treningen gir resultater. Selve konkurransen var litt småskummel i starten, men det ble helt fint etter en liten stund, sier hun.

Siri forteller at Sara - sammen med flere andre elever ved DNBS - også fikk scholarship til annen konkurranse i Køln, fordi de utmerket seg underveis i arrangementet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!


LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...