Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Jeg må nok kjøpe taksteinen tilbake til høyere pris

Gjengen fra Spenn la ned en real dugnadsinnsats. Nå er 500 Kjelsås-takstein klare til å bli lysestaker! Foto: KIRKENS BYMISJON

Da Bror Falck-Paulsen skjønte hva han hadde solgt taksteinene fra den gamle garasjen sin til, fikk han dårlig samvittighet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2016 kl 20:32

DISEN: – Vi er opptatt av gjenbruk, og da vi skulle rive garasjen la vi ut de gamle taksteinene for salg, forteller Bror Falck-Paulsen i Fagerliveien på Disen.

Han fikk en telefon fra Olav Thelle, virksomhetsleder i Spenn, Kirkens Bymisjons aktivitetstilbud for mennesker med rus og/eller psykiatriutfordringer, som faller utenfor vanlig arbeidsliv.

Gammel takstein. Ikke ubrukelig selv om den har gjort jobben på taket. Foto: KIRKENS BYMISJON

Takstein blir lysestaker

Men hva de skulle med den gamle taksteinen hans, skjønte Falck-Paulsen først da han fikk én av dem tilbake, omgjort til en lysestake.

– Det gikk gradvis opp for meg da jeg fikk se et eksempel på hva de skulle brukes til, forteller Falck-Paulsen.

Hans synes gjenbruket av taksteinene, og initiativet fra Kirkens Bymisjon, er helt strålende.

– Men jeg fikk jo litt dårlig samvittighet av at jeg hadde solgt dem, humrer han.

Og han lover å bruke penger på taksteinene han har solgt.

– Ja, vi får drive litt markedsføring av dette, og kjøpe inn gaver til venner og familie. Det blir nok til at vi kjøper noen av taksteiene tilbake igjen, til en litt høyere pris.

Taksteinene ble plukket ned fra Bror Falck-Paulsens gamle garasje. Foto: KIRKENS BYMISJON

Gjenbruksidé

Det var brukerne av Spenn som gjorde innsatsen med å plukke takstein ned og transportere det bort fra hagen på Disen. Noen stod på taket, andre bar og noen stablet.

Ideen hadde virksomhetslederen i Spenn, Olav Thelle, gått og tenkt på lenge.

– Vi er en bedrift som hele tiden må fornye oss, vårt hovedmotto er at av alt knust kan det lages noe vakkert. Så målet var å finne ressurser på avveie som kan brukes til å skape noe nytt, sier han.

Vips, så har gammel takstein fått nytt liv som lysestaker. Foto: KIRKENS BYMISJON

Derav ideen om takstein, som mange bare kaster når de skal legge nytt tak. I Spenn fester de jernlyseholdere i dem og vips, så har man en vakker lysestake!

Mestring

– Det gir en utrolig bra følelse både for deltakere og ansatte å få være med å skape et nytt produkt, og dagen var fantastisk med flott vær og veldig bra teamfølelse, sier Isabel Vartdal, som er markedsansvarlig i Spenn.

Nå står 500 takstein og venter på å bli til lysestaker som kan selges til bedrifter og privatpersoner for 300 kroner per stykk.

Spenn er et aktivitetstilbud i regi av Kirkens Bymisjon for mennesker som faller utenfor vanlig arbeidsliv. Her kommer de og får lov til å kjenne på mestringsfølelsen igjen ved å være med på den daglige driften i verkstedet.

Det lages glassengler og ulike andre produkter.

– Det spesielle med våre glassengler er at de lages av knust og kassert glass – dette gir en fin symbolikk i håpet om at av alt knust kan det også lages noe vakkert. Derfor er det veldig viktig for oss når vi skal finne nye produkter at det inneholder samme symbolikk – noe det absolutt gjør med gammel takstein, sier Vartdal.

Spenn har verksted og utsalg i Storgata 36b, og produktene kan også kjøpes via Kirkens Bymisjons nettsider.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...