Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Jenny Skavlans bursdagsønske: En drill!

1. mars er fristen for tiendetrinnselever til å søke seg inn på videregående utdanning, fra høsten av. NHO setter fokus på yrkesfag, og Jenny Skavlan har prøvd seg som elektrolærling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2015 kl 14:11

FRYSJA: I dag lanserer Jenny Skavlan miniserien "Jenny tester yrkesfag" på Jenny Skavlans egen hjemmeside./url]

Drill til bursdag?

- Mestringsfølelsen jeg fikk av å montere to downlights var overaskende stor, og når de i tillegg lyste, ble jeg litt i overkant stolt, sier Jenny

- Iselin hadde både et imponerende verktøybelte og brillierte med batteridrillen. Jeg skal ønske meg egen drill til bursdagen min, legger Jenny til.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

I en av de fem episodene er det elektriker Iselin Larsen Luna, 24 år, (Norelco AS) som bor på Frysja, men opprinnelig fra Årvoll, som får besøk av Jenny. Iselin trives veldig godt i jobben som elektriker.

Se episoden i videovinduet over!

[url=http://www.nab.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=11180]Les også: Kunne hatt verdens største butikk

- Det er både en spennende og morsom jobb. Man lærer helt fra scratch hvordan ting henger sammen. Hyggelig arbeidsmiljø har vi på jobben også, sier Iselin, som er eneste jenta blant mannlige kollegaer.

Ikke sitte inne på kontor

- Jeg hørte om elektrofaget da jeg gikk i tiendeklasse. Jeg tenkte at det å være elektriker kunne passe bra for meg. Da kunne jeg jobbe med hendene, være håndverker, og slippe å sitte inne på et kontor hele dagen. Det passer ikke for meg, sier Iselin.

Hun forteller også om "veldig god lønn" som elektriker.

- Det var hyggelig å få med Jenny på jobb. Hun var veldig ivrig og flink. Sånne lærlinger som Jenny vil vi gjerne ha flere av, ler Iselin.

Som ikke er overrasket over at Jenny nå ønsker seg en drill.

- Ja det kan jeg tenke meg. Og sikkert en med lys også, den synes hun var veldig fin.

Les også: NRK har en plikt til å vise idrettens mangfold

Vil ha flere til å velge yrkesfag

1.mars må landets ungdomskolelever ha bestemt seg for hvilken videregående skole de vil søke seg til. Webserien er initiert av Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) og formålet er at flere unge skal velge yrkesfag.

Manko på 30.000 fagarbeidere?

- Behovet for fagarbeidere i årene fremover er stort. Mange av NHO-bedriftene sier de har behov for yrkesfaglig kompetanse de neste årene. I tillegg viser tall fra SSB at vi i 2030 kan mangle så mye som 30 000 fagarbeidere, bare innenfor bygg og anlegg, ifølge pressemelding fra NHO.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...