Nordre Aker Budstikke

Fagerbergrevyen 2016:

Jentene skinner sterkest

Hva du kan gjøre hvis du logger av internett, og logger på livet, spør du? Lage en helstøpt skolerevy, for eksempel.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2019 kl 01:28

NORDRE AKER BUDSTIKKES VURDERING: TERNINGKAST 5

ULLEVÅL/BLINDERN VGS: «Den gjennomsnittlige nordmann bruker nesten fire timer hver dag på internett. Det er 100.000 timer i løpet av et liv».

Slik åpner årets Fagerbergrevy, i videoform, på Blindern videregående skole.

Skjermavhengighet – vår tids folkeepidemi

Kvinnen bak det hele: Miss Zia (Theresa Eggesbø). Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN


Motivatoren og livscoachen Miss Zia, spilt av Theresa Eggesbø, vil selge oss sin oppskrift på et lykkelig liv – eller «ta deg til Paradis», uten skjermavhengighet. Oppskriften er enkel: Lag deg en liste, laminer den. Og følg den.

«Hopp ut av rotteracet, og inn i drømmeverden» forteller hun oss, før vi på løpende bånd får møte klientene hennes, som mer eller mindre har lykkes ved å «selge bilen, si opp jobben og lete etter svar». Takket være Miss Zias (si det navnet mange ganger fort etter hverandre) liste.

Enkel oppskrift, godt band

«Logg på» er en skolerevy av det tradisjonelle slaget. De enkeltstående sketsjene avløser hverandre på strålende vis, tidvis i raskt tempo. Her og der får vi et sangnummer, det danses fint med felleskoreografi, rekvisittene er enkle og gjør jobben, og vitsene sitter løst.

Og det gjøres tid til små «mellomnumre», der Lasse Lilleng og Tord Kværner til stadighet dukker opp som spenstige scenearbeidere som vil sole seg i spotlighten med smått homoerotisk gymnastikk eller bergensrap.

Firemannsbandet, under ledelse av Bror Vegge Kolsrud, leverer dessuten fjellstøtt, alt fra begravelsesmarsj til «Paradise» (Coldplay) eller «Dirty Diana», og fortjener en egen applaus.


SE BILDESERIE FRA PREMIEREN HER!

Bare halvveis nødvendig rød tråd

Karin Svihus og Lasse Lilleng på det som ikke akkurat er tidenes nyttårsfest. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Sketsjene tar for seg listen med tips for å komme ut av skjermavhengigheten. Eller mer presist; «alt» du kan gjøre hvis du logger deg av internett.

Og hva står på lista? Jo, du kan bli gravid, komme ut av skapet, dra til Oslo, skaffe deg en jobb, en "gønner" eller bli rockeprest. Blant mye annet.

Den røde tråden er dermed sterkt tilstede, selv om det, særlig i første akt, først og fremst er Miss Zias stadige retur til scenen som minner oss på hva sketsjenes egentlig budskap er.


For når de spilles ut enkeltvis er det nettopp der de er best; som enkeltstående sketsjer. Beklager Miss Zia, du kunne ha tatt banen hjem midt i første akt uten av vi hadde savnet deg til pause.

LES OGSÅ: To skolekulturer har smeltet sammen til én, takket være Fagerbergrevyen

Fagerbergrevyen er morsom

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Tord Kværner som Beate, er Tinder-daten fra helvete. Her med Phillip Bjørne. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Fagerbergrevyen er nemlig likevel, eller skal vi si på tross av sin røde tråd, svært morsom. Det er tydelig at skuespillerne har hatt gode tekster å jobbe med. Det er riktignok som regel ikke sluttpoengene som gir gapskratt, men det er det som blir sagt underveis – måten det blir sagt på, kombinert med fabelaktig kroppsspråk – som åpner latterdørene i salen.

Dette er takket være et ensemble satt sammen av dyktige skuespillere med bøttevis av komisk talent.


For eksempel er det klasse over Alva Ravns parodi på Sophie Elise, som står fram som nettmisbruker som har kommet seg videre i livet takket være Miss Zia. (Selv om det viste seg vanskelig å ta bloggen «av internett og over på papir».)

HVA MENER DU? GI KARAKTER TIL FAGERBERGREVYEN UNDER (PÅ MOBIL) ELLER TIL HØYRE PÅ SIDEN!

Jentene skinner

Theresa Eggesbø og Alva Ravn imponerer musikalsk i Fagerbergrevyen, og viser hva som kan skje hvis man logger av internett. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

I mange av skolerevyene som undertegnede har sett de siste årene, har det oftest vært guttene i ensemblet som har fått ta mest plass på scenen.

I Fagerbergrevyen er det jentene som er de største stjernene.

Det vises til de grader i musikalnumrene. Theresa Eggesbø og Alva Ravn har stemmer så rene og kraftfulle at de gir oss i salen gåsehud. Heldigvis er også instruktørene klar over jentens åpenbare talent, og lar de to får lov til å dominere fellessangnumrene.

I «Komme ut av skapet» serverer de to jentene en versjon av «It’s all coming back to me now» som setter både Celine Dions versjon, og duetten mellom Meat Loaf og en annen syngende Ravn, i skyggen.

Hysterisk morsom

Ingrid Mikkelsen vekker interesse fra første gang hun får lede an i en sketsj, i «Bli rockeprest». Her skjønner vi at noe er på gang, og med rette.

Ingrid Mikkelsen som utradisjonell (rocke)prest. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Hun eier scenen, bare ved sin blotte tilstedeværelse, enten det er nettopp som komiker-prest i begravelse, i en birolle som tafatt festdeltaker, eller som overkjørende mor.

Det er Mikkelsen som utløser kveldens største latterbrøl. Først som overivrig og hysterisk morsom norsk-amerikaner i Alt for Norge-semifinalen i «Find my Norwegian roots». Og senere når hun tar en UiO-professor i mediehistorie så til de grader på kornet, i forelesningen om emoticons.

Mikkelsen er morsom før hun har rukket å si noe.

LES OGSÅ: Revyrabalder ga fulle hus for Fagerbergrevyen i 2015

– Det är jag som er mensen

Men også Tord Kværner må trekkes fram. Han leverer med glans på svorsk i rollen som mensen (mislikt av kvinner i 40 år, «men når jeg er borte, da savner de meg»). Forøvrig en herlig parodi på Go’Morgen-yoghurtreklamen fra Tine.

Ingrid Mikkelsen blir overrasket av mensen, i Tord Kværners fabelaktige skikkelse. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

I rollen som Beate (23) i «Ha en one night stand» er han Tinder-daten fra helvete som ikke akkurat ser ut som baben på bildene. Og som lege i «Skaffe meg tættis» leverer han en herlig nesten-monolog om uheldige Blekk-Ulf.

Ingen dårlig samvittighet

Tematisk er Fagerbergrevyen en trygg affære, uten hardtslående satire. Nærmest er de kanskje når de tar for seg voldtekt i musikalnummeret «Vinne en rettssak», til Alicia Keys og Jay Zs «New York/Empire State of Mind». Der harseleres det over rettsvesenet som frikjente en 46 år gammel mann som hevdet at han uforvarende falt og penetrerte en 18-årig kvinne.

Vi sitter ikke igjen med særlig dårlig samvittighet for å være slaver av internett, etter å ha sett «Logg på». For hvor tiltalende er egentlig tilværelsene til Miss Zias «suksess-klienter»? Ikke så veldig. Men at de er morsomme, er det ingen tvil om!

HVA MENER DU? GI KARAKTER TIL FAGERBERGREVYEN HELT NEDERST PÅ SIDEN (PÅ MOBIL) ELLER TIL HØYRE PÅ SIDEN!

SE BILDESERIE FRA PREMIEREN HER!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Les anmeldelse av flere skolerevyer:

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...