Nordre Aker Budstikke

– Jokke var vår gud!

Hyller musikeren for å sette ord på meningsløsheten.

– Han satte ord på meningsløsheten Linderud-gutta så ofte følte på, forteller debutforfatter Yngve Kveine.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2015 kl 16:28

KJELSÅS/GRORUDDALEN: Mandag ville rockeren Joachim «Jokke» Nielsen fylt 50 år. "Lyden av asfalt" er ikke en bok om Jokke & Valentinerne, men en "usminka" roman om det å vokse opp i Oslo øst - i Groruddalen - på 80- og 90-tallet. Men Jokke var likevel med hele veien.

- Jokke skreik til oss fra margen av samfunnet. Satte ord på meningsløsheten Linderudgutta i boka så ofte følte på. Han var vår gud. Den eneste sanne Oslo-stemmen gutta kjente. Den de kunne stole på, forteller debutforfatter Yngve Kveine fra Kjelsås.

Forfatteren har brukt kulisser fra egen oppvekst i boka. Midt i Groruddalen, på 80- og 90-tallet, møter vi en utforskende guttegjeng med store forhåpninger for framtida.

Hva skjer med oss i brytningstida til å bli voksne, når de drømmene vi har viser seg å være uoppnåelige? Hverdagen guttegjengen møter, byen som bare blir større og større, byr på vanskeligheter av mange slag med mobbing, vanskelige lærere og familier som stadig endrer seg.

Offisiell boklansering er neste torsdag.


Les også: Pris 1.550.000 - solgt for 2.625.000

Historier som måtte ut

«Lyden av asfalt» er Yngve Kveines første roman. Kveine arbeider til daglig som kommunikasjonsdirektør ved Handelshøyskolen BI i Nydalen. Småbarnspappa og bor på Kjelsås.

- Jeg hadde så mange historier oppe i hodet mitt fra oppveksten i Groruddalen, disse måtte jeg bare få ut, forteller debutforfatteren.

Tom Egeland har lest boka og skriver følgende på omslaget: "En sjarmerende, gjenkjennelig og vemodig roman for alle oss som har vokst opp i Groruddalen - og alle som lurer på hvordan det var." Universitas har allerede anmeldt boken.

Christopher Nielsen - broren til Jokke - har bidratt med tegninger fra «skiva»  "Alt kan repareres til forsiden". I tillegg har forfatteren fått lov til å bruke utdrag fra Jokkes sangtekster i boka.


Les også: "Norges nye Justin Bieber" - Idol-Jesper bor på Tåsen

"Hjernedøde" fans

Jokke ble bare 36 år, like gammel som forfatteren er nå.

- Boka handler jo også om å være disse "hjernedøde" fansene som Jokke synger om, og som fikk pakka inn livene sine av musikken og mytene som ble skapt.

-  Vi slukte jo alt rått. Elska hver eneste forvrengte historie. Trodde Jokke kunne styrte to kasser øl uten problemer. Vi forguda tegneseriene og alle dem som gjorde alt det vi bare kunne drømme om å tørre. Jokke fikk oss til å føle oss stolte av å komme fra Oslo øst, sier Kveine.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...