Nordre Aker Budstikke

Julekonserter, julemarkeder og julegraner som skal tennes

1. desember tennes julegrana i Kringsjå studentby. Alle er velkomne, både studenter og andre fra nabolaget. Foto: ASTRI ÅMELLOM BRØTO/SIO

GUIDE TIL DEN FØRSTE ADVENTSHELGEN: Adventstiden er like om hjørnet, og nå har du mange muligheter til å finne den gode førjulsstemningen, enten snøen kommer eller ei.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2016 kl 00:02

NORDRE AKER: Dagene blir mørkere, men du kan glede deg over mange arrangementer som gjør førjulstiden lysere, og triveligere. (PS: Her kan du se hvor i Marka det var skiføre tidligere denne uka)

Her har vi samlet en oversikt over arrangementer i og rundt den første adventshelgen. Mener du vi har glemt noe? Send en mail til tips@nab.no.

Lørdag 26. november:

Førjulsstemning på Maridalen bygdetun

Lørdag 26. november fra klokken 15.00 ønskes store og små velkommen til Maridalen Bygdetun. Ragnhild Storaker har spennende eventyrstund på Bryggerhuset. På Hønsehuset er det minijuleverksted for barna med nissekone fra Grefsen/Kjelsås Husflidslag. Det blir salg av skaukaffe, vafler, gløgg og pølser. Julegrana tennes ca. klokken 16.45, og det blir gang rundt treet og julesanger. Kanskje kommer nissen…

Søndag 27. november:

Julekonsert og talentprisutdeling i Nordberg kirke

Søndag 27. november klokken 18.00 arrangerer Nordre Aker Musikk- og kulturutvalg julekonsert i Nordberg kirke med kor, profesjonelle musikere og unge talenter i bydelen.

I år medvirker blant andre Kristin, Magnus og Julian Karlsson. Kristin og Magnus spiller til daglig i Kringkastingsorkesteret. Sammen danner de en trio som spiller alt fra Bach til Beatles. Nordbergkoret synger julen inn, Amanda Håøy Horn spiller fiolin og ellers er Korsvoll skolekorps med solister, et par ensembler fra Nordberg strykeorkester og organist Ole Johannes Kosberg med.

Talentprisen på 20.000 kroner, til et ungt musikalsk talent fra Nordre Aker, deles ut under konserten. Billetter: 50 kroner for voksne, barn under 16 gratis.

LES MER OM KONSERTEN HER!

Julekonsert i Maridalen kirke

Maridalens egen julekonsert i kirken, i regi av Maridalen menighet, første søndag i advent, 27. november kl 18.30. Det serveres gløgg og pepperkaker på kirkebakken fra kl 18.

Det blir varierte musikalske innslag, tradisjonelle julesanger og fortellinger. Konserten er gratis og åpen for alle. Det blir også anledning til å gi en gave til Kirkens Bymisjons aksjon «Gled en som gruer seg til jul» etter konserten.

Medvirkende er i stor grad aktører fra og knyttet til Sørbråten og Maridalen: Elever og lærere fra Maridalen skole, skuespillere fra Maridalsspillet, Ragnhild Storaker, Maridalen torader- og trekkspillklubb, Maridalen og Nordberg kirkekor (MONK) med gjestedirigent Ragnhild Groven Holmboe, m.fl.

Julegrantenning Kjelsåsveien

Søndag tenner Lions julegrana ved Kuben 62+ i Kjelsåsveien 114 sammen med Øvre Grefsen Vel. Med musikk og sang, i tillegg til gang rundt juletreet. Julemessen er også åpen inne i senteret.

Julegrantenning på Damplass

Julegranen på Damplass i Ullevål Hageby tennes i forbindelse med et arrangement i regi av Ullevål Hageby vel og Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg. Det blir juletregang for store og små og salg av fakler for å lyse opp plassen. Programmet er som følger:

Kl. 16.30 butikkene åpner
Kl. 16.40 korpset spiller
Kl. 16.50 Nordbergkoret, Hagebykoret og Sognbirds synger
Kl. 17.00 Julegranen tennes

Julegrantenning i Nydalen

Søndag 27. november er det tradisjonen tro klart for julegrantenning i Nydalen. I regi av Nydalen gårdeierforening og Avantor blir det vakre juletoner fra barnekoret LUDO, jentetrioen QBE og artisten Inge Bremnes, julemarked med salgsboder og smaksprøver, samt overraskelser for små og store. Vi har også hørt rykter om at julenissen skal komme. Kanskje han har med seg noe i nissesekken?

Arrangementet vil være på plassen utenfor det nye Torgbygget i Nydalsveien 33. Bodene er åpne fra kl. 16.30 og konferansier ønsker velkommen kl. 17.00.

Kor Aktivums Adventskonsert i Grefsen kirke

Kor Aktivums tradisjonelle adventskonsert i Grefsen kirke søndag 27. november klokken 18.30. Solist Petter Vermeli, dirigent Kirsti Nordbyhaug Engh og pianist Lisbeth Karijord. Gratis inngang, kaffe og kaker. Støtte til korets drift tas med takk imot ved utgangen.

Julemarked i Vestre Aker menighetshus

Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker sogn, ved Julemarkedskomitéen, inviterer til julemarked i Vestre Aker menighetshus søndag 27. november klokken 12.30 til 15.30.

Kafé og salgsboder med kaker, syltetøy og hjemmelagede produkter av alle slag. Utlodning (åresalg). Hyggelig samvær med gode sjanser til å gjøre julegavekupp. Gå gjerne på familiegudstjenesten kl. 11 først, og ta turen over plassen til julemarkedet etterpå!

Tirsdag 29. november:

Vår Jul i Grefsen kirke, med prisutdeling til Årets ildsjel og medmenneske

Tirsdag 29. november 19.00 kommer juleturneen Vår Jul med Maria Arredondo, Torstein Sødal og Martin Halla, og med Ludo som gjesteartister, til Grefsen kirke.

Under konserten deles prisen til Årets ildsjel og medmenneske 2016 i Nordre Aker ut. Det er et samarbeid mellom Nordre Aker Budstikke, Vår Jul og Storo Storsenter. Har du ikke stemt? Les om kandidatene og stem her. Du kan vinne billetter til konserten.

Torsdag 1. desember:

Julegrantenning i Kringsjå studentby

Torsdag 1. desember kl. 16.00 tennes julegranen i Kringsjå Studentby. SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) inviterer til en koselig førjulsstund med gløgg, pepperkaker og stemningsfull korsang.

STEM NÅ!: Her er finalistene til Årets ildsjel og medmenneske 2016 i Nordre Aker. Stem og vinn konsertbilletter

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...