Nordre Aker Budstikke

Kan du hjelpe Maria, Torstein og Martin?

De leter etter medmenneskene og ildsjelene. Kanskje naboens faste snømåker, den mangeårige vaffelstekeren i idrettslaget, en besøksvenn, eller kanskje moren som ikke bare stiller opp for egne barn, men også for andres?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2016 kl 16:28

GREFSEN: Det er allerede julestemning rundt Grefsen kirke første tirsdagen i november.

Men også litt småsur vind. Så vi skynder oss inn i kirken, hvor vi blir tatt godt imot. Kaffe får vi også. Så er det bare å vente litt.

For det er artistene vi venter på, Torstein Sødal, Maria Arredondo og Martin Halla. Som skal synge julestemningen inn i Grefsen kirke 29. november, på turneen «Vår Jul», sammen med det lokale barnekoret Ludo. Som eneste konserten turneen holder i Oslo.

White Christmas? Foreløpig er Oslo, og Grefsen, badet i vintersnø. OM det holder til jul vet vi ikke. Men Martin Halla, Maria Arredondo og Torstein Sødal lover julestemning 29. november, uansett. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Årets medmenneske og ildsjel

Samtidig ønsker Torstein, Maria og Martin, sammen med Nordre Aker Budstikke og Storo Storsenter, å hedre en person fra bydel Nordre Aker og lokalsamfunnet for sin innsats for andre. En person som hjelper andre til å få en bedre hverdag, uten å forvente å få noe tilbake.


Det er de medmenneskene og ildsjelene vi vil at du forteller oss om. Kjenner du noen - vet du om noen? Send oss en e-post til post@nab.no. Frist for nominering er 15. november.

Hva er en ildsjel og et godt medmenneske

Men hva er egentlig å være et godt medmenneske?

– Å ha evnen til å sette seg inn i andres situasjon, sa en.

– Er å bry seg om andre medmennesker, sa en annen.

– Det motsatte av å være egoist, sa en tredje.


Det kan også være småting. Kanskje å gå i butikken for en person som ikke er i stand til, eller ikke orker, å gjøre det selv. Måke for naboen? Kanskje en besøksvenn? En i idrettslaget som alltid stiller opp? En mor eller far som er spesielt inkluderende overfor andre barn på skolen eller i barnehagen?

En som har gitt av seg selv, gjort hverdagen bedre for en eller flere andre, eller som på annet vis har bidratt til å spre glede og positivitet. Den du nominerer må naturlig nok ha tilknytning til Nordre Aker.

Torstein, Maria og Martin i krikerommet på Grefsen, som innbyr til julestemingen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Konsert og 10.000 kroner

– Under konserten Vår Jul i Grefsen Kirke vil vinneren av Årets Ildsjel og Medmenneske i Nordre Aker bli trukket frem for sine gode gjerninger med å hjelpe og å se andre, sier redaktør i Nordre Aker Budstikke, Karl Andreas Kjelstrup.

Men det stopper ikke der. Storo Storsenter, ved senterdirektør Unni Merethe Aasgaard, vil dele ut en sjekk på hele 10.000 kroner til Årets medmenneske i Nordre Aker. Pengene får vinneren gi videre til et lokalt, godt formål. Stort eller lite.

Ludo barnekor

– Vinneren får selvsagt også billetter til konserten. I tillegg til Martin, Torstein og jeg, skal også det lokale barnekoret Ludo bidra til konserten. Julen er jo også veldig mye barn og forventninger, sier Maria Arredondo, i kirketrappen, der hun sitter sammen med mannen Torstein og Martin.

Julestemning

De to førstnevnte har holdt juleskonserter sammen i syv år, mens Martin ble med for tre år siden.

– Det handler jo om å spre julens budskap. Og selvfølgelig blir det mange kjente og kjære sanger folk forbinder med julen, forteller de videre.

– Det er veldig mye bra å ta av, og vi har byttet ut mange sanger fra i fjor. I år med mest norske sanger. Men uansett, vi garanterer julestemning. Vi får i hvert fall selv julestemning hvert år idet turneen starter og sitter der på vei i bilen med mandarinene!

Uformelt

Konserten varer i rundt en og en halv time, og ingenting er i veien fot at publikum kan synge med.

– Vi involverer gjerne publikum i konsertene våre. Veldig gøy også med barnekorene, som er forskjellige etter hvor vi opptrer. Det er så moro å ha med barn, de er med på å skape en uformell og herlig stemning, sier Torstein.

Nashville

I tillegg til barnekor, har artistene også med seg en pianist og en fiolinist. Sistnevnte faktisk helt fra Nashville.

– Det er spennende, for han er mange av de norske julesangene helt nytt materiale. Det gleder vi oss til!

Torstein, Maria og Martin. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tips oss om et medmenneske eller ildsjel som fortjener heder! Send oss en e-post til post@nab.no. Frist for nominering er 15. november.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...