Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kick-off i skolegården: Her skal de være en venn

Sjelden har det vært så fullt i Kjelsås skolegård. I tillegg til 800 elever, møtte veldig mange foreldre opp, for å støtte opp under skolens anti-mobbekampanje.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2015 kl 15:36

KJELSÅS: - Vi vil ha en enda bedre skolehverdag for Kjelsåselevene, og ønsker en positiv og annerledes kampanje om en alvorlig problemstilling, som mobbing er, fortalte representant fra FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg) i Skolemiljøutvalget, (SMU), Kristine Seel, til Nordre Aker Budstikke i forkant av kick-off for anti-mobbekampanjen.

Kjelsås Skolemiljøutvalg er et samarbeid mellom skoleadministrasjon, elevrådet, og foreldrene (Foreldrenes Arbeidsutvalg - FAU).

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

«Vær en venn»-kick off på Kjelsås skole 2. mars. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Smekkfull skolegård

Mandag 2. mars ble kampanjen sparket i gang med kick-off klokken 8.15 i skolegården. Ikke bare for elevene, men også med foreldre, lærere og rektor. Undertegnede kan ikke huske at skolegården noen gang har vært så full av små og store!

Les også: Frysja og kunstnerområdet - et formidabelt ikke-utnyttet potensiale!

Rektor ønsket velkommen, deretter ble det sang i skolegården. Kristine Seel i SMU fortalte om kampanjen, og Erle og Kristin fra syvende klasse holdt en fin appell om det å være en god venn. Så ble det tid for en liten fellesdans, ledet an av syvendeklasseelever.

– Flott av foreldrene

– Jeg er så imponert over oppmøtet her i dag. Helt fantastisk at også så mange foreldre møtte opp på kick off for kampanjen vår, sier en fornøyd Seel.

Les også: - Jeg har stått mye og ventet på trikken. På Storo, i regnvær.

Rektor Mette Rasmussen er også veldig glad for det store oppmøtet.

– Utrolig flott at også så mange foreldre tar seg tid til å stille her i skolegården klokken 8.15 en mandag morgen. Det er vi svært glade for, sier Rasmussen.

Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Dans med Navid

Da er det hele i gang. Fra tirsdag skal den kjente dansere fra TV og Norske Talenter - Navid Rezvani, også delta i kampanjen - se sjetteklassingene danse her.

Les også: Livet har blitt rikere for Kjelsåsforfatteren

– Danseren Navid synes vi er et bra valg – også en som mange vet hvem er. En levende, engasjert og karismatisk person, som brenner for sitt arbeid med barn, skolen og ungdom gjennom dans med elevene, opplevelser og samtaler. Navid har stor tro på at vi kan være mer for hverandre og skape tro på oss selv gjennom følelsen av mestring og samhandling, fortalte Kristine Seel.

Kampanjen varer hele uken. Kommunikasjon og samhandling, gjennom kreativitet, bevegelse og koordinasjon er på agendaen. I tillegg var det ønske om en felles profil for å engasjere barn, lærere og foreldre i denne antimobbe-kampanjen.

Navid har også frontet lignende kampanjer ved andre skoler. Ifølge Seel, så er Navids opplegg på trappene til å bli en del av Den kulturelle skolesekken.

Foredrag

– Navid møter først elevene og blir kjent med miljøet her ved skolen, og bruker så erfaringen som utgangspunkt for foredraget han skal holde her ved Kjelsås skole. Da blir det mer personlig, gjenkjennelig og relevant for våre barns hverdag på skolen, ifølge Seel og SMU.

Det blir også engasjert egne foreldremøter i forbindelse med kampanjen, foreldremøter også med Navid Rezvani.

Hemmelig venn

Det blir mange ulike aktiviteter på skolen i løpet av uken. Blant annet skal elevene få hver sin «hemmelige venn» på tvers av klassene. I tillegg til fokus på «Hva kan jeg gjøre for at det skal bli bedre for andre her ved skolen?», fokus på å fange opp barn som kanskje går alene i friminuttene, invitere noen nye hjem til middag og andre inkluderende tanker og tiltak.

Elevene skal også si "hei" og hilse på hverandre, det blir diktkonkurranse og klassemøter hvor temaet nettopp er "vær en venn".

In this journey I have been knocked down many times, but each time I get up and keep pushing.
Navid Rezvani

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...