Nordre Aker Budstikke

Kirkebenker er ikke fastmonterte seter, konsertarrangører fortviler

Dersom ikke kirkebenker regnes som fastmonterte seter, vil julekonsertene kun ha 50 i publikum, ikke 200. Her ser vi julekonserten Vår Jul, sammen med det lokale barnekoret Ludo, i Grefsen kirke i 2016. Konsertturneen besøker kirken også i år, etter panen 16. desember. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Norske Konsertarrangører er oppgitt over at kirkeseter ikke blir definert som fastmonterte seter. Bestemmelsen gir maks 50 personer på årets julekonserter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2020 kl 15:16

OSLO: De nye smittevernreglene sier at innendørs arrangementer med fastmonterte seter kan ha opptil 200 personer. Men kirkeseter blir ikke definert som fastmontert, og dermed kan det ikke være flere enn 50 personer på årets julekonserter, skriver NRK.

– Dette vil i praksis bety en ny nedstenging av kulturfeltet og en urimelig forskjellsbehandling mellom de som tilfeldigvis har fastmonterte seter, og de som ikke har det, sier Tone Østerdal fra Norske Konsertarrangører.

– Like seter behandles likt

Teatre og konserthus kan ha opptil 200 personer, men helseminister Bent Høie vil ikke være med på at regjeringen driver med forskjellsbehandling.

– Like seter behandles likt, uavhengig av hvilket lokale de er i. Kravet for å tilfredsstille kravet om fastmontert sete i dag er at det er seteplasser som er fysisk avskilt fra hverandre, med for eksemplet armlene. Da er også kravet at det skal være ledige seter mellom de som deltar.

– En rekke kirker har ikke den type seter. De har benker der det ikke er noen fysisk skille, og man kan sitte tett i tett. Det er bakgrunnen for dette, det er ingen forskjellsbehandling. Og slik smittesituasjonen er nå, må vi ha en streng fortolkning, sa helseministeren på mandagens pressekonferanse om koronasituasjonen.

Frustrert og fortvilet

Kulturminister Abid Raja sier til NRK at han har stor forståelse for at kulturlivet er frustrert og fortvilet.

– De nye reglene for billetthaller vil påvirke økonomien til arrangementene. Vi i regjeringen følger utviklingen nøye og vurderer det løpende behovet for endringer og justeringer i de økonomiske støtteordningene, sier Raja.

Han sier regjeringen også vil se på behovet for å justere ordningen underveis.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...